Jump to content

Jura2503

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Znači do ovo dolje ne stoji? "Porez na promet nekretnina pri naslje|ivanju, darovanju i drugom stjecanju nekretnina bez naknade ne plaćaju: 1. bračni drug, potomci i preci te posvojenici i posvojitelji umrlog ili darovatelja ..."
  2. Pozdrav, imam u vlasnistvu nekretninu 1/1, na koju sam podigla hipotekarni kredit. Sada bih htjela pola prepisati na (nevjencanog) supruga, u gruntovnici su mi rekli da se to radi darovnim ugovorom. Da li cu morati platiti porez? Smeta li hipoteka za ovakav postupak? Hvala svima!
  3. Pozdrav, vlasnica sam pausolnog obrta, za fiskalnu imam Neosalon, poslovni racun je otvoren. Blagajnicki minimum recimo da je 500 kn, a naksimum 10.000. Sutra mi je prvi radni dan. Koji je prvi korak? Izvaditi 500 kn s racuna i staviti ga u blagajnu? Recimo da cu imati svaki dan 1.000 kn (iskljucivo) gotovinskog prometa, koliko cesto sam obvezna zaradenu gotovinu uplacivati na poslovni racun i u kojem iznosu? Sve sto sam zaradila (osim onih pocetnih 500 kn?). Hvala svima unaprijed!
  4. Postovani, po zanimanju sam fizioterapeut i otvorio bih obrt. Takoder imam zavrsenu izobrazbu za aerobik imstruktora 1) Zanima me mogu li odabrati kao osnovnu djelatnost ostale djelatnosti zdravstvene zastite ( 86.90 po NKD) i uz to djelatnost za njegu i odrzavanje tijela ( 96.04 po NKD) i ostalo obrazovanje i poucavanje (85.59 po NKD)? 2) moze li se uz gore navedene djelatnosti prijaviti i djelatnost fitness centar? Da li se pod tom djelatnoscu, moze voditi grupni program vjezbanja? 3) Takoder me zanima mogu li se navedene djelatnosti obavljati u stambenom prostoru? Unaprijed hvala na odgovoru
  5. Jura2503

    Otvaranje obrta

    Postovani, po zanimanju sam fizioterapeut i otvorio bih obrt. Zanima me mogu li odabrati kao osnovnu djelatnost ostale djelatnosti zdravstvene zastite-fizioterapija ( 86.90 po NKD) i uz to djelatnost za njegu i odrzavanje tijela ( 96.04 po NKD) i ostalo obrazovanje i poucavanje (85.59 po NKD)? Takoder me zanima mogu li se navedene djelatnosti obavljati u stambenom prostoru? Unaprijed hvala na odgovoru
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija