Jump to content

blankoostavka

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. A da li su tetke, u precem pravu nasljedstva, tj. ako ja tj. moja obitelj pokrenemo ostavinsku raspravu, o kojoj naravno mislim obavijestiti i njih dvije, i pocnu mi praviti probleme bilo koje vrste, sto onda. Da napomenem, ne zelim prodavati bilo sto od imovine, zelim samo da smo pravno i zakonski svi na cistom, jer ja sam prijavljen na toj adresi, a tetke niti su prijavljenje, niti zive tu. Jedna dodje jednom u 10-15 god, druga nije bila vise od 30 godina.
  2. U RH, postoji kuca (sa parcelom na kojoj je kuca), tri parcele zemlje oko kuce, i jos dvije parcele obradive zemlje par km od kuce. To je ono sto ja znam, da li postoji jos nesto ne znam, moj djed je poginuo u drugom svjetskom ratu, oca je podizao stric, tetke su otisle na skolovanje i poslije se udale i nisu se vracale u RH. Pogledat cu da li ista od vlasnickih papira ostalo iza oca, ali cisto sumnjam, jer meni kao starijem sinu, nikada nije govorio - tipa "ako mi se nesto desi papiri su ti tu i tu", u Srbiji je situacija cista, sve naslijedjuje majka, i tu problema nema. Znaci imovine tipa akcija, udjela, vlasnista od strane pok. oca nema.
  3. Postovani molim za savjet, Otac mi je preminuo krajem svibnja, u Srbiji, i posto ima jos dvije zive sestre (koje ne zive u RH od 60tih godina proslog stoljeca) koja je procedura koje se mora napraviti? U Srbiji je glede ostavinske rasprave sve jasno, ali posto smo pok. otac i ja Hrvatski drzavljani, sa prebivalistem u RH, da li se ostavinska rasprava mora odrzati i u RH, i da li maticnom uredu moram dostaviti smrtovnicu? Zbog medjuljudskih odnosa koji su takvi kakvi su, nisam u mogucnosti da sa njima ostvarim neki ozbiljniji kontakt, a posto sam ja sada jedini prijavljen na toj adresi, ne zelim da dodjem u situaciju da imam nekih zakonskih problema ili ogranicenja zbog njih dvije. Glede placanja poreza, placanja racuna... Takodjer, ne znam da li ista od vlasnickih papira pok. otac je imao, jer nikada se ta tema nije pokretala dok je bio ziv, niti znam da li tetke imaju takodjer ista od vlasnickih papira. Molim za savjet ili bilo kakvu uputu sto mi je ciniti. Svako dobro.
  4. Postovani, Ja sam HR drzavljanin od rodjenja, rodjen u BiH, imam prebivaliste u HR. Sada zivim u Srbiji, gdje takodje imam prebivaliste i drzavljanstvo, i gdje sam dobio sina 2012 god. Da li mogu otici u konzulat i upisati sina u knjigu HR drzavljana i izvaditi mu domovnicu, na osnovu mog drzavljanstva? Hvala unaprijed i svako dobro.
  5. Postovani, Slucajno sam nasao ovaj forum i ako mozete da mi pomognete u mom slucaju. Naime otac je od rodjenja HR drzavljanin (1941 god.), ja sam takodje HR drzavljanin od rodjenja (1971 god.), upisom u knjige drzavljana po mjestu ocevog rodjenja i tu nema problema (Obojica imamo HR papire). Ono sto me zanima je da li i moj brat koji je 09/1973 god. ima isto pravo na domovnicu a samim tim i na osobnu i putovnicu po ovim kriterijumima? Nigdje nisam mogao da nadjem tacnu informaciju a vidim da ste Vi jako dobro informisani po ovim pravnim pitanjima. Da napomenem da smo i brat i ja rodjeni u BiH. Hvala unaprijed i svako dobro.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija