Jump to content

Miho

Korisnik
  • Broj objava

    98
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Dioba imovine se odvija na sudu pa neovjeren potpis na ugovoru bi trebao biti valjan koliko mi je poznato. Ili sam u krivu?
  2. Supruga i ja smo 2000. God potpisali kupoprodajni ugovor gdje mi je ona prodala svoj udio u bračnoj stečevini. Za nekoliko parcela zemlje koje su označene kao u zk. Nije problem. Medjutim za porodičnu kuću nije označena kao u zk. Naime naznačeno je " porodična kuca" , i točna dresa). Ugovor nije ovjeren. Molim Vase mišljenje o valjanosti ovog ugovora, posebno u vezi porodične kuce, pomažu li tu svjedoci koji mogu potvrditi da ne postoji vise kuca i da se radi bas o toj navedenoj u ugovoru? Unaprijed zahvalan
  3. Hvala puno, bilo kakav link bi puno pomogao naročito o tim odredjenim uvjetima... Moźe li se traźiti ponavljanje postupka ako je osoba suvlasnik svega 2% nekretnine - tj zemljista. Fizičkom diobom je ta osoba i dobila dio katastarske parcele prema nalazu sudskog vještaka. Ponavljanje postupka bi stvarno bilo besmisleno sa stajališta 98% suvlasnika. Hvala unaprijed!
  4. Sudski je izvedeno razvrgnuće suvlasnički zajednice fizičkom diobom na naćin da je svaki zajedničar dobio po jednu zasebnu katastarsku parcelu. Neki od zajedničara su zastupani odvjetnikom - privremenim zastupnikom. Pošto je to već pravomoćno godinu dana, provedeno u zemljišne knjige, pojavio se jedan od zajedničara koji je bio nepoznatog boravišta. Može li on tražiti poništenje razvrgnuća ako nije "zadovoljan" i u kom vremenskom roku? Tko onda snosi troškove ponovnog izvanparničnog sudskog postupka? Hvala!
  5. Nema nikakve veze sa prijašnjim mojim pitanjima. Imate li sugestiju nazadnjaštva pitanjeili pomoć sa likom za odgovor. Hvala!
  6. Hvala na linkovima ali su oni sa sličnim temama ali bez ijednog odgovora?! Hvala na barem kratkoj sugestiju ili linku koji ce imati odgovor.
  7. Rodjak je na dijelu zajedničkog dvorišta sagradio apartman bez gradjevinske dozvole. Prijavljen je za bespravnu gradnju ali je svejedno dovršio gradnju (neefikasnostinspekcije+korupcija) prije 15 godina. To još nije legalizovano. Imam li pravo suvlasništva na tom objektu jer sam Suvlasnik 30% zemljišta na kom je objekat izgradjen? Trebam li ga tužiti, na kom osnovu? Je li stvar zastarjela nakon 15 godina? Unaprijed veliko HVALA.
  8. Vlasnik sam 95% gradjevinske parcele (na zasebnoj katastraskoj parceli gdje sam vlasnik 1/1). Ostatak gradjevinske parcele (a to je druga katastraska parcela) posjeduju 2 osobe od kojih je jedna nepoznatog boravišta. Postoji li način da dobijem gradjevinsku dozvolu s obzirrom da nema teorije da dobijem suglasnosti svih suvlasnika gradjevinske parcele jer je jedan nepoznatog boravišta. Ponavljam, vlasnik sam 1/1 katastarske parčele ali ona ne obuhvaća cijelu urbanističku parcelu nego "samo" 95% urbanisticke parcele. Unaprijed veliko hvala na pomoći!
  9. Hvala puno na iscrpnom odgovoru. Svaka čast!
  10. Jasno je u slučaju uspješnosti postupka. Ali što ako pojedini suvlasnici namjerno odugovlače postupak pa troškovi odvjetnicki rastu. Zar ne bi bilo logično da svaki suvlasnik pokriva svoga odvjetnicki ako vanparn. Postupak nije uspjesno okončan?
  11. vanparnični predmet. Nakon 10 ročišta nije uspješno okončan. bilo je 2 odvjetnicki te suvlasnik koji je odugovlačio postupk na svaki način. Moje je pitanje tko će snositi troškove, predlagač koji nije ništa kriv za neuspjeh ili svatko snosi svoje troškove? Unaprijed hvala!
  12. Unutar gradjevinske parcele od 754 m2, dio od 35 m2 je suvlasnika koji su nepoznatog boravišta. veći dio od tih 35 m2 je van regul. Linije što znači da se tamo ne može ni graditi. Moje pitanje: mogu li graditi objekat bez njihove suglasnosti koju i tako i tako ne mogu dobiti jer su nepoznatog boravišta? Koji je izlaz ako se ne može graditi bez njihovog pristanka? Unaprijed najljepša hvala za pomoč,
  13. Da bi me spriječio u kupovini suvlasničkog dijela parcele zemlje, suvlasnik je napravio darovni ugovor o ustupanju njegovog dijela parcele. Na taj način sam "izigran" jer ne mogu priamjeniati pravo preče kupovine. Imate li savjet za mene kako to spriječiti? Naime darodavac i daroprimac se jedva poznaju pa je očito riječ o namještaljci? SOS.
  14. kupio bih minimalnu povrsinu od vlasnika parcele, tek za parking auta. Da li je to moguce? Kolika mora minimalno povrsina da bude kako ne bi pravili probleme pri upisu u gruntovnicu? Hvala!
  15. Suvlasnik sam 84% parcele. Da li je provodivo da se suvlasnistvo razvrgne na sudu na nacin da 15 % dobije jednu parcelu a 1% zasebnu parelu. Dakle nastale bi 3 parcele od jedne. Da li je problem sto jedna od njih bi imala povrsinu od svega 20m2? Da li vlasnik ovih 20 m2 moze na neki nacin sprijeciti razdiobu? Da li sud moze ne prihvatiti parcelaciju vec narediti isplatu svih manjinskih suvlasnika? Unaprijed hvala na savjetima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija