Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Da1mata

Korisnik
 • Broj objava

  6
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Ozljeda na radu

  Pozdrav svima, pitanje je vezano za ozljedu na radu a u malo klimavim okolnostima. Drzavljanka BiH je primljena na crno a na radno misto sankerice te se je ozljedila prilikom rezanja kruha na mesoreznici a koja nije profesionalna nego kucanska ,osim noza, potpuno plasticna. Otkinula je dio jagodice i prevezena na hitnu a u angazmanu gazde. Svako treci dan ide na previjanje i tako do zacjeljenja rane odnosno do skidanja savova. E sad,koji bi bio realni iznos trazenja odstete u cetri oka a koje bi bile posljedice prijave inspekciji te pokretanja privatne tuzbe? Kakve posljedice za obe strane? Hvala
 2. Nosioc stanarskog prava ex-Ju

  Sa naglaskom na Član 67. http://www.iusinfo.hr/Laws/Content.aspx?SOPI=ZA1985B51A507&Datum=1.1.1997. 0:00:00 E sad,tada vazeci ali kad je promjenjen/izmjenjen? Ja sam '91e podnio zahtjev poduzecu nakon izbivanja majke mi kao nositeljice da se mene odredi za nosioca stanarskog prava. Hvala svima.
 3. Nosioc stanarskog prava ex-Ju

  Hvala na odgovoru Taj zakon bio je vazeci do ranih 90ih...sjecam se njegovog sadrzaja a kojim je omoguceno clanu uze obitelji dobiti nositeljstvo ukoliko je pravi nosioc duze odsutan. Tek rovarim uporno nesjecajuc se stavka ni paragrafa ni tocke
 4. Postovanje svima, molio bi ukoliko je iko upoznat sa zakonom o stanarskim pravima 80ih i ranih devedesetih da me uputi na nekadasnji zakon koji je dozvoljavao uzem clanu obitelji da preuzme nositeljstvo na sebe ukoliko je neprekidno koristio taj stan a prvotni nositelj bio odsutan na duze vrime.Mislim minimum12 ili 24 mj. U trenutku dodjeljivanja stana bio sam na popisu clanova obitelji s kojim mi je majka '80e dobila stan od poduzeca. Unatoc njenom visegodisnjem odsustvu imao sam prebivaliste i zapravo neprekidno koristio taj stan. Sjecam se da je bio vazeci zakon po kojem sam imao pravo traziti utvrdjivanje da sam korisnik i sticanje prava nositelja stanarskog prava. Sto sam i ucinio uz protokoliranje tom poduzecu ali odgovor nisam dobio. Hvala unaprid P.s. Guglanjem nisam nista postiga unatoc kombinacijama kljucnih rijeci za pretragu.
 5. Isplata zaostataka mirovine

  Dobio sam 15ak rjesenja a povodim se iskustvom da sam zaostatke za pomoc i njegu primio od dana podnosenja zahtjeva. Pa zato sam i otvorio topic ... sta kaze zakon o tome vrimenu od kojeg se racuna pravo na mirovinu. Ipak 20ak tisuca zaostataka je "nesto" manje od onih 2500kn x 84mj.
 6. Pozdrav svima, molio bih vas za informaciju a vezanu za isplatu zaostalih mirovina. Po donosenju rjesenja dali se zaostaci isplacuju od dana podnosenja zahtjeva ili od dana donosenja pozitivnog rjesenja ili ima nesto trece? Prije cca 7god. podnio sam zahtjev za civilnu invalidsku mirovinu koja mi je odobrena na prvostupanjskoj komisiji a odbijena na drugostupanjskoj. Odmah po odbijanju sam pokreno postupak na Upravnom sudu a koji mi je drugim rocistem dao za pravo te sam tom presudom stekao pravo na mirovinu. Zaostatke sam primio u iznosu od 20.000kn na visinu od 2.500. Hvala.
×