Jump to content

blackkidneysgrill

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poslodavac je odlučio da posao nije profitabilan, iako je bio zadovoljan mojim radom. Nemam još ništa napismeno, pa ne mogu bolje opisati.
  2. Poštovanje, nisam uspio naći konkretan odgovor, pa ću pitati ovdje za savjet. Probni rok od 6 mjeseci ističe mi u idući ponedjeljak, pa me interesira imam li pravo na godišnji odmor ili isplatu neiskorištenog godišnjeg odmora, pošto se radi o probnom roku? Napomenuo bih da poslodavac smatra da nemam pravo na GO ili isplatu neiskorištenog GO, a u ugovoru je navedeno da je godišnji odmor kako je zakonski propisan. Ako imam pravo na GO, ne želim ga prenositi u drugu tvrtku, već bih želio isplatu. Je li moguće predati zahtjev za isplatom u tom slučaju? Unaprijed zahvaljujem!
  3. Poštovanje svima koji čitaju, tražili smo od odvjetnice da se ipak pokuša nagoditi s osiguranjem, kako bi prošlo bez suđenja i eventualnih troškova, međutim odvjetnica je zakazala i ne možemo s istom stupiti u kontakt već par dana i ne znamo u kojem je to sve procesu. Problem je što je suđenje za par dana, a želimo to izbjeći. Ne odgovara nam na poruke i pozive. Odvjetnica nas je prije toga nagovarala na suđenje, ali NE želimo. Što učiniti? Tko snosi troškove naše odvjetnice, osiguranje ili mi? Jesmo li dužni isplatiti nagradu ukoliko idemo preko nagodbe? Molimo za odgovor i unaprijed HVALA!
  4. Hvala na opširnom odgovoru. Nažalost, još nismo stigli niti do prvog suđenja, ali imamo neke nedoumice. Naime, odvjetnica je poslala policijski zapisnik i medicinsku dokumentaciju sudsko-medicinskom vještaku, koji nam je 'dao zeleno svjetlo' za podizanje tužbe protiv osiguranja, jer po njegovom mišljenju, do ozlijeda bi došlo čak i da je bila vezana siguronosnim pojasom. Tu dolazimo do određene dileme,.. osoba koja je također bila putnik na stražnjem sjedalu, nije zadobila nikakve ozlijede i bila je vezana (!). Navedena informacija, kao i brzina vozila (koja je bila poprilično iznad ograničenja) nisu navedene u pol. zapisniku. Ta osoba je pozvana za svjedoka, a smatramo da nam to ne ide u prilog, jer ispada da je pojas pomogao u potpunosti da ne dođe do ozlijeda. Sudsko-medicinski vještak pri davanju mišljenja nije imao tu informaciju, a koja bi možda promijenila njegovo mišljenje. Zanima nas kako se pravno i u sudskoj praksi gleda na to? Ako parnični sudsko-medicinski vještak, koji bude odabran od strane suda u postupak, kaže da do ozlijede vjerojatno ne bi došlo da je bio korišten siguronosni pojas, bi li to značilo da NEMAMO pravnu osnovu za ikakvu odštetu? Strah nas je da zbog takve stvari izvisimo i na kraju još budemo morali snositi sve nastale troškove tužbe. Je li to mogući scenarij? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!
  5. Dobar dan, posto mi ovaj forum puno pomaze pri pronalasku pravnih savjeta, odlucio sam postaviti par pitanja na koje su mi potrebni odgovori. Dakle, moja djevojka i ja sudjelovali smo u teskoj prometnoj nesreci - kao suvozaci. Prometna nesreca dogodila se prije godinu i pol dana. Njoj su utvrdjene teske tjelesne ozljede, odnosno fraktura dva lumbalna kraljeska. Kraljeznica joj je operirana nakon prometne nesrece, te kasnije prilikom vađenja sarafa. Sveukupno je bila hospitalizirana 7-8 tjedana, prosla je razne pretrage (ukljucujuci razno-razna zracenja), 2x fizikalne terapije po 3 tjedna i 1x 2 tjedna, te je psihicki tesko podnijela razdoblje nakon prometne nesrece. Prije nesrece je stazirala, a zbog svega je izgubila privremeno i nastavak staza - od tada je nezaposlena. Za sve postoji dokumentacija i angazirali smo odvjetnicu kako bi lakse prosli kroz cijeli proces naplate odstete od osiguranja. Bitna cinjenica u svemu ovome je da cura prilikom prometne nesrece nije bila vezana siguronosnim pojasom. Mlada je osoba od 20 godina i nosit ce rez uzduž leđa cijeli zivot, a sigurno ce imati i tegobe prilikom nagle promjene vremenskim ne(prilika). Posto mi sestra radi u istom osiguranju od kojeg se cura potrebuje naplatiti, nesluzbeno doznajemo da joj planiraju maksimalno isplatiti 40ak tisuca kuna, a ukoliko se zatrazi neki poveci iznos (tipa preko 120 tisuca kuna), da mogu odbiti zahtjev za isplatu odstete i ne isplatiti nista. Osiguranje je smatra odgovornom za ne korištenje pojasa, te je tim cinom doprinesla navedenim ozljedama. Pitanja glase.. Moze li osiguranje odbiti isplatu stete u cijelosti, zbog poveceg iznosa trazene odstete? Moze li se pravno smanjiti ili pobiti utjecaj njene suodgovornosti za dobivanje ozljeda, zbog nekoristenja siguronosnog pojasa? U kojem postotku bi joj trebali smanjiti odstetu zbog nekoristenja siguronosnog pojasa? (Kako tocno to ide u praksi?) Ispricavam se na poduzem postu i nadam se da je objavljen na dobrom mjestu, hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija