Jump to content

mauro123

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Vratili su mi preporučenom pošiljkom sve iz Fine, uz ovaj dopis: "Na osnovi članka 4. Pravilnika o načinu i postupku provedbe ovrhe na novčanim sredstvima ("Narodne novine" broj 6/13) vraćamo osnovu za plaćanje, broj gornji, iz razloga što: ne sadrži podatke potrebne za izvršenje. Nedostaje broj/naziv osnove za plaćanje Fina ne provodi ovrhu na plaći. Javni bilježnik na Zahtjevu za izravnu naplatu je upisan pod točkom c umjesto pod točkom f ili g." Nije mi jasno ovo: 1. Ne razumijem kako ne sadrži podatke potrebne za izvršenje, sve je navedeno, i broj OV i broj računa na koji se naplaćuje, svi OIBi i svi traženi podaci. 2. Broj i naziv osnove za plaćanje je upisan, ne razumijem zašto su ovo naveli. 3. Pod točkom f i g su zadužnica i bjanko zadužnica. To znači da moram dostaviti zadužnicu ili bjanko zadužnicu da se ovrha može provesti? Nemam potpisanu zadužnicu. Dužnik je potpisao Izjavu o zapljeni po pristanku dužnika i tada mi je rekao javni bilježnik da je to dovoljno za provedbu eventualne ovrhe.
  2. Ima redovnu plaću. Što ako mi se neko ubaci u očevidnik u red prije mene u roku tih 60 dana?
  3. Ali zar nije unatoč počeku, račun ovršenika trebao biti blokiran, pa ako osporava ovrhu, briše swe iz očevidnika?
  4. A kako to da još uvijek nije u očevidniku? Ovršeniku nije račun blokiran. Nekim kanalima sam i to uspio saznati. Da li je ovršenik možda mogao nešto napraviti po tom pitanju, pa da mu još nije u očevidniku (neka veza na Fini ili nešto, pa da otežu)? Koliko traje postupak dok mu se blokira račun? Ne vidim razloga da je ta ovrha neprovediva. Tri tjedna, nitko iz Fine ne zove ni ne piše.
  5. Poslao sam na FINU Zahtjev za izravnu naplatu uz osnovu za plaćanje (Izjava o dobrovoljnoj obustavi sa plaće solemnizirana od javnog bilježnika pa ima snagu ovršne isprave). Radi se o iznosu od cca 300.000,00 kuna te sam zbog novog zakona na to morao unaprijed platiti 2000 kuna pristojbe. Prošla su tri tjedna od kad sam to poslao. Niti je račun ovršenika još blokiran, niti sam ja dobio informaciju da je ta ovrha neprovediva. Sad sam čitao o nekom počeku od 60 dana. Znači li to da će ovršeniku račun biti blokiran tek 60 dana nakon primitka mog zahtjeva? što ako mi se netko ubaci u očevidnik prije proteka tih 60 dana? Kako tražiti povrat uplaćenih 2000 kuna ako ovrha ne bude provedena? U kojem roku bi trebao biti obaviješten ako to nije provedivo? Ne mogu u poslovnicu FINE jer imaju isto radno vrijeme kao i ja. Mailom i telefonom ne daju podatke zbog GDPRa. Znam da se ovršenici žale da nisu zaštićeni u sustavu, ali ovako se i ja kao vjerovnik, a veliki je iznos u pitanju osjećam izigran od sustava.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija