Jump to content

nisrin

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. @Sivko, hvala puno na svim odgovorima. Svako dobro.
  2. Skola mi vise nije bitna, nastavice gdje moze, ulazak je problem. I saznanje, da promjenom prezimena moze ponovo uci, nas mnogo raduje i zadovoljni smo i time, a Vama hvala mnogo. Jos nesto Posto se on trenutno nalazi u trecoj zemlji u kojoj moze boravit, a kasnije planira u Bosnu, sta mislite hoce li na bosanskoj granici imati problema zbog ove zabrane? Hoce li ga peglat? Pogotovo zato sto je oznaka A iako neosnovana.
  3. ok. hvala Vam puno. i jos samo ovo, moze li promjena imena ili prezimena (ili oboje) pomoci? ima li rizika u tome?
  4. hvala Vam puno na odgovorima, jos kad bi znala gdje je to povjerenistvo... da li je to u ambasadi ili..?
  5. Nista mu nisu dali, niti su htjeli reci na koliko je zabrana gdje se moze provjerit i sta bi sada trebali poduzeti? Nije imao dozvolu boravka i stalno je isao u skolu citavu proslu skolsku godinu. Sta mislite zbog cega su mu naveli da putna isprava nije valjana kada jeste? hvala Vam na odgovorima i odvojenom vremenu.
  6. i da, sta znaci oznaka sa slovom A? da li je to najgora moguca ili ....? ima li iko iskustva?
  7. Pozdrav svima, Molila bi one koji znaju ili imaju iskustva da podijele samnom. Naime, sin mi je juce na francuskoj granici, zbog prekoracenja u trajanju od 9 mj., dobio zabranu ulaska u eu odnosno shengen ali mu nisu rekli koliko. platio je kaznu od 60e ( toliko samo imao a trazili su 200e) na pecatu je slovo A i br.1 dakle pise A1. nema nikakav drugi papir osim potvrdu da je platio 60e. zanima me sada kako saznati na koliko je zabrana? zasto mu nisu dali nikakav papir? u francuskoj je isao u skolu a inace je BH drzavljanin. dokumenti su ispravni, nov biometrijski pasos od prosle godine, nema nikakvih drugih prekrsaja. drugo, da li je 100 posto sigurno da promjenom imena ili prezimena ili obje, prestaje da vazi ta zabrana? posto sam na jednom drugom forumu citala da to nije tacno. unaprijed zahvalna na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija