Jump to content

Anna1414

Korisnik
 • Broj objava

  18
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Osoba mi želi dati nekretninu koja je u Austriji. Želi to vlastoručno napisati i potpisati. Nije u mogućnosti odnijeti to kod Notara. Da li je to pravovaljano i šta s tim ?
 2. Ovrha u inozemstvu..što sad ??

  Hm..što da se dogodi da sudski izvršitelji pokucaju na vrata i zapljene mi recimo auto kojim sam došla na posao. Znate li ? Smiju li oni to, ili je to ovrha samo na novčanim sredstvima?
 3. Ovrha u inozemstvu..što sad ??

  Hvala. Iako imam Gewerbe ?
 4. Ovrha u inozemstvu..što sad ??

  Ako je pokrenut europski ovršni nalog, da li mogu i dalje raditi u Austriji ili ne ?
 5. Dobila sam presudu protiv odvjetnika(da, i to je moguce), jer sam mu isplatila iznos za uslugu koju nije odradio. Stalno je obećavao da će dug vratiti, no nije i pokrenula sam tužbu. Županijski sud u Bjelovaru (tražili smo izuzeće županijskog u Zg jer mu žena radi tamo) donosi presudu u moju korist. Uspjela sam ga nagovoriti da mi naposmeno napiše da je dužan i koliko, potpisao je i pečatirao. To je presudilo. Presuda nije već pola godine pravomoćna ?! Čekam pravomoćnost te da Fina utvrdi kamate tako da mi može vratiti novac. Pitanje je koliko treba da presuda postane pravomoćna ? Malo mi čudno kako još nije.. Hvala
 6. Brisanje iz KE

  Zašto onda traže Potvrdu o nek.kad mogu sami sve vidjeti po oibu ? Nije.li to nelogično
 7. Brisanje iz KE

  Zna li netko ako nemam još pravo na rehabilitaciju i brisanje iz KE, mogu li usprkos tome aplicirati za zanimanja gdje se traži potvrda o nekažnjavanju koju mogu bez problema dobiti ? Radi se o poslu pirotehničara..
 8. Ovrha u inozemstvu..što sad ??

  Ja sam obrtnik u At(gewerbe)..mijenja li to što sto se tiče bankrota
 9. Ovrha u inozemstvu..što sad ??

  Zvala sam Sud u At i imam dug kojeg mogu podmiriti u ratama. I to je ok. Samo me zanima ako ne budem više odlazila u At, jer se planiram vratiti u Hr, znači nemam ni boravište tamo...za eventualne buduće ovrhe, rješavaju to europskim ovršnim nalogom koliko sam shvatila? Nema oprosta duga ?
 10. Ovrha u inozemstvu..što sad ??

  Hvala,lp
 11. Ovrha u inozemstvu..što sad ??

  Ok ako je samo to. Da nije neka kazna zatvora u pitanju ?
 12. Ovrha u inozemstvu..što sad ??

  Da li to znači da će mi sjesti na račun u Hr?
 13. Naime, dobila sam od suda u Austriji Exekution,tj.ovrhu na novčana sredstva. Tamo sam imala prijavljeno samo boravište i ne živim tamo. Što sad ? Rješenje nisam još preuzela. Da se probam dogovoriti sa sudom u At ili taj europski ovršni nalog ide automatski. Molim pomoć
×