Jump to content

rios

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Izgleda da je došla i druga kazna, javila mi žena da je opet stigla u kaslić poruka o pošiljci na pošti. drugu neću platit makar se sporio 10 godina.
  2. Hvala Vam svima na savjetima! Mislim da ću ovaj put platiti kaznu jer bih lagao kad bih rekao da nemam niti jedan prekršaj za brzinu, parkiranje ili slično. Jučer mi rekao frend, samo se nemoj iznenadit ako ti za par dana ponovno dođe kazna jer ti se 2 km poslije od adrese tvojeg prekršaja nalazi druga policijska postaja pa bi ti i od njh mogla stići čestitka Pozdrav svima!
  3. Hvala na odgovoru. Znači li sve navedeno da, ukoliko odlučim platiti kaznu u roku od 3 dana u iznosu 1.000,00 kn, da ne moram dostavljati podatke o osobi koja je upravljala vozilom ili svejedno moram? Ne znam jeste li vidjeli pitanje: da li znači da, ako navedeni iznos ne platim u roku od tri dana, da se mogu žaliti odnosno podnijeti prigovor tek po pokretanju prekršajnog postupka? Jer mi u ovoj obavijesti piše: "Napominjemo da prekršajni postupak protiv Vas, u ovom trenutku, još nije pokrenut te protiv ove obavijesti ne možete podnositi pravne lijekove". U prijevodu, pretpostavljam da bi zasad trebao samo poslati svoje podatke na papiru koji su mi dostavili uz obavijest, a temeljem kojih bi pokrenuli onda protiv mene postupak. Postoji li slučaj da je netko napravio prekršaj ovakvog tipa i bez obzira na priznanje i kajanje dobio izrečenu kaznu u punom iznosu + troškove postupka? Ispričavam se unaprijed na puno pitanja, ali uopće ne znam što mi je najbolje napraviti. Bojim se da, ako se upustim u prigovaranje, da ne dobijem rješenje na punu kaznu, jer onda sam napravio gore nego da sam odmah platio polovicu iznosa... Hvala još jednom... Lp!
  4. Poštovani, molim vas za pravni savjet. Jučer 11.09.2018. podigao sam na pošti (Zagreb, Knežija) Obavijest o počinjenom prekršaju od PP Jastrebarsko, dana 17.08.2018. U obavijesti piše da me policijski službenik "xy" snimio kamerom GATSO te je zabilježeno prekoračenje brzine u naseljenom mjestu (Jastrebarsko), gdje je ograničenje 50 kmh. Visina prekoračenja s uključenim umanjenjem (10 kmh) je 34 kmh, za što je propisana kazna u minimalnom iznosu od 2.000,00 kn. U obavijesti također piše da, ukoliko platim polovicu navedenog iznosa u roku od 3 dana od zaprimanja obavijesti, da se protiv mene neće pokrenuti prekršajni postupak. Također, navodi se kako protiv mene nije još pokrenut prekršajni postupak, ali da će se pokrenuti ukoliko ne platim kaznu u navedenom iznosu i ukoliko ne dostavim podatke o osobi koja je u navedeno vrijeme upravljala vozilom, a za što ujedno i prekršajno odgovaram. Ukoliko se odlučim na plaćanje, potvrdu o uplati potrebno je zajedno s podacima o osobi koja je upravljala vozilom, dostaviti na spomenutu PP. Nadalje, navodi se da se protiv navedene obavijesti ne može podnijeti prigovor/žalba. Molim vas za savjet, da li dostaviti podatke o osobi koja je upravljala vozilom i platiti polovicu kazne u iznosu od 1.000,00 kn ili samo poslati podatke o osobi i čekati pokretanje prekršajnog postupka, kako bih se potom mogao žaliti? S obzirom da je istina da sam prekoračio brzinu, mogu li, ako se odlučim na prigovor, priznati počinjene prekršaja, ali s obzirom na to da nisam prethodno kažnjavan (osim naravno nekih "manjih" prometnih prekršaja poput ovog, i manjih), moliti za umanjenje kazne uslijed nezavidne financijske situacije i uzdržavanje stana i nezaposlene supruge? Postoji li mogućnost, u slučaju podnošenja prigovora, da mi se propisana kazna smanji ispod 1.000,00 kn? Jer ako ne, možda bolje odmah platiti polovicu iznosa. Zahvaljujem unaprijed na odgovorima. Lijep pozdrav,
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija