Jump to content

markog

Korisnik
  • Broj objava

    41
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Mislim da ima. A po zakonu o najmu najmodavac je dužan obavljati veće popravke, odnosno sve ono što nije nastalo redovitom uporabom stana. Ali tu je taj drugi vlasnik upitan, jer on nije ni potpisao s vama ugovor, dakle, nije primao najamninu, pa nije ni bio dužan održavati stan. Kako sad riješiti te dvije stvari...
  2. Kad je moj bratić imao ostavinsku, otprilike je rekao vrijednost nekretnine. A pošto se j.b. plaća prema vrijednosti ostavine, bratić se našalio i rekao da to sve vrijedi 5 kn. Onda mu je ženska rekla da ima tablice prema kojima ona određuje vrijednost pojedine nekretnine, a ako se nasljednici ne slažu s tom procjenom, onda će se provesti vještačenje. Dakle, koliko sam ja shvatila, ta vrijednost na ostavinskoj nema nikakvog značaja osim da j.b. naplati sebe. Moj savjet je reći nešto manje nego što mislite da vrijedi, pa vidite što će j.b. na to. Napominjem da je tako bilo na bratićevoj ostavinskoj, ne mora biti da je kod svih j.b. tako.
  3. Da, u pravu ste. Sad je kasno, potpisali ste, platili joj, dobili račun kakav ste dobili, i to vam je životna škola za ubuduće... Možda vam je samo malo lakše jer ste ovdje podijelili s nama frustraciju i iskustvo.
  4. Da, to malo komplicira stvari, u slučaju da se taj "tihi" vlasnik pojavi i tvrdi da nije odobrio popravke. U svakom slučaju, ako baš imate živaca (i novaca za izgubit), pokušajte. Situacija, nažalost, nije 1/1 u vašu korist.
  5. Da li postoji samo jedan vlasnik to cijelo vrijeme?
  6. da, stvarno nakon par dana ne bi smjela naplatiti. A za potpis vas je uhvatila na prepad, trebali ste polako pročitati što piše.
  7. Ispun jest plomba. Ono što ste mislili je punjenje korijenskih kanala, a to nije isto što i ispun. Stvarno je ta zubarica prava muljatorica što se tiče izdavanja računa... Trebali ste davno ili prijeći drugom zubaru ili tražiti ispravan račun. Zubari su navikli iz prijašnjih doba ne izdavati račune, kao i neke druge struke, uvriježeno je da npr. da od taksista ili majstora ne tražimo račune ... Valjda će se to promijeniti u bliskoj budućnosti.. A znam jednu zubaricu koja daje garanciju na svoje radove, mislim da je bilo 2 god. na plombu,a 5 na mostove. Ali nije isto ako se zub raspadne, to je već priroda, tu se ne može dati garancija.
  8. jedno mi nije baš jasno; da li je vaš djed bio zaštićeni najmoprimac, odnosno, jeste li ikome plaćali najamninu?
  9. ovisi što su bili ti nužni popravci. Mislim da krečenje stana i slično ne bi prošlo...
  10. Po zakonu , istina je da ste 1997. morali podnijeti zahtjev za povratom nacionalizirane imovine. Nema veze što je vaša majka neuka, vi bili na ratištu, i sl. jer to zakon ne priznaje. Ali, možda postoji neka šansa (ovo sad samo laički govorim) da vam se to vrati, jer ni u jednoj odbijenici nisu naveli da vam zbog nepredavanja zahtjeva odbijaju upis prava vlasništva. Što se tiče prve odbijenice, tu ćete morati angažirati ovlaštenog geodeta da vam izradi parcelacijski elaborat ( cca 6000 kn), možete ga naći i u katastru. Najbolje vam je sa rješenjem otići u katastar i tražiti informacije. Što se tiče drugog rješenja, morali biste pokrenuti novu ostavinsku iza majke zbog naknadno pronađene imovine ( tog zemljišta). Pokušajte sa žalbama, nemojte se predavati...
  11. plomba i jest ispun. Plomba je stariji izraz. U novoj državi se počela koristiti riječ ispun...
  12. lampice koje su upaljene i titraju, znak su da adsl radi ispravno a ne da skida impulse. Impulsi se broje samo kad skidate (download) podatke sa interneta, a ne naplaćuje ako samo surfate internetom ( osim ako ste na stranicama koje se naplaćuju). Ako nije preosobno, koliko vam iznosi mjesečni račun za adsl?
  13. U pravu ste u potpunosti što se tiče računa, ali vašem mužu je imala pravo naplatiti dvojku ako je stavila kvalitetniji (skuplji) materijal nego što joj pokriva HZZO. A da li je stvarno stavila skuplji materijal, e to je već drugi par opanaka...
  14. Puno hvala na svim odgovorima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija