Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Wonder

Korisnik
 • Broj objava

  3
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Pozdrav. Susjed, investitor, gradi višestambenu zgradu (8 stanova) i kaže da zbog zaštite od požara dobio uvjet da poreže sve čemprese na međi, jer su preblizu zgrade (zgrada je udaljena 3-4 metra, a stabala su visoka i imaju oko 30 godina). Predložio sam rezanje grana, ali kaže da to nije dovoljno - uvjet je da ih odreže. Na internetu nisam našao ništa specifično u vezi te teme, tako da bi mi pomoć dobrodošla. Hvala.
 2. Nasljedstvo ili poklon

  Hvala buda2 i Matrix na odgovoru. P.S. Matrix-u: Da ste vi toliko duga platili za svoje roditelje kao što sam ja, bi se i vi željeli žaštiti. Ovo baš nije poklon u pravom smislu riječi. Pozdrav.
 3. Nasljedstvo ili poklon

  Zanima me iz vidika: Ako oni umru i ako slučajno postoji nekakav njihov dug, dali ja onda nasljeđujem taj dug ili ne? Znam da u slučaju nasljedstva nasljedim jedno i drugo - ali kako je u slučaju, da je prijepis napravljen prije smrti? A drugi dio pitanja bi bio: Dali je dobro upisati mene i moju ženu u zemljišnu knjigu, da bi izbjegao situaciju, da u slučaju vlastite smrti moji roditelji nasljede "nužni dio". Nemamo djece i želimo da bi u tom slučaju ili jedan ili drugi dobili sve. Lijepi pozdrav.
×