Jump to content

adboy

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je adboy objavio

  1. Pa upravo tako. Stiglo je posve standardni ovršni prijedlog kojim potražuju osnovno dugovanje nastalo 2002-2005 i u prilogu izvod iz poslovnih knjiga B2 na datum 08.06.2018. Bez datuma nastale obveze Stoga sam mišljenja da temeljem izvoda potraživanja B2 nije moguća ovrha obzirom da i ako su preuzeli potraživanje koje se odnosi na račune 2002-2005, računi su u zastari. A sto se tiče izmjene predmeta ovrhe od početka je bio na svoj imovinu po ovršnom rješenju pa je time blokiran tekući račun. Druge imovine niti nemam. A na racunu nema nikakvih prihoda. Hvala
  2. Da, to je prijedlog za novu ovrhu za istu novčanu stvar.
  3. Ma primarno mislim na prigovor javnom bilježniku na prijedlog nove ovrhe za to staro dugovanje, pa onda kad stigne na sud, žalbe. Hvala A ionako se nikada neće naplatiti jer niti imam imovine niti prihoda i neće se promijeniti. Pa se mogu zabavljati.
  4. Upravo tako. Znači na sud opet šaljem iste prigovore kao u 2 put ponovljenom postupku i osporavam iste stvari kao i do trena kad mi se više nije dalo. Ionako se nikada neće naplatiti, pa im barem mogu nabijati troškove. Hvala na odgovoru. Da je postupak osobnog stečaja u praksi izvediv, kao što smo vidjeli da nije, te pokrenuti postupci imaju problema sa stečajnim upraviteljima, kojih baš i nema, imalo bi ga smisla pokrenuti. Najbolje da pričekam možda u neko doba dok sam živ bolji stečajni zakon koji je u praksi izvediv. A koji je smisao novog zakona i obustave ovrhe po računima (nakon 3 godine i 6 mjeseci uzastopne nemogućnosti naplate) ukoliko se ovrhe opet pokreću i ništa se nije promijenilo? Nije li to još jedno Potemkinovo selo? U toj kalkulaciji jedino vidim da profitiraju odvjetnici i javni bilježnici. Ispravite me ukoliko griješim?
  5. Ima netko iskustva s ponovljenim ovrhama? Naime ovrhom iz 2005. koja se povlačila po sudovima do 2013 kad je postala pravomocna PBZ card je napravio ovrhu. Fina npvim zakonom je obustavila jer nije bilo nikakvih prihoda. Danas mi dolazi prijedlog ovršnog rješenja od B2 kapitala na isti taj iznos iz 2003-2004, navodeći naravno samo stanje na 8.6.2018 neto iznos s kamatom. Da li je moguće ponavljanje ovrhe na isto dugovanje za koji postoji sudski važeća ovrha? Da li je obzirom na protek vremena tražbina otišla u zastaru? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija