Jump to content

Fojka

Korisnik
 • Broj objava

  27
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  Koja bi kazna vrlo vjerovatno mogla biti?
 2. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  U biti, i tereti me se samo za racunalnu prijevaru, no u spisima je spomenuto i krivotvorenje potpisa jer eto, koristila sam tudju karticu, pa se prakticki i potpisivala u ime zrtve. Smatrate da ce u mom slucaju biti uvjetna osuda, a ne zatvorska kazna ili nesto slicno? Hvala puno.
 3. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  Provucena je tudja kartica gdje se prilikom naplate u ducanu, na racun treba potpisati. Naravno, nisam ni pokusavala kopirati tudji potpis, vec sam samo posarala po racunu, ali ocito je da se to smatra pod kaznenim djelom krivotvorenja potpisa. Istrazitelj mi je takodjer rekao da moze doci do kazne, a i ne mora, odnosno, do “nacela oportuniteta”. Rekla sam sve kako je bilo, bez ikakvoga okolisanja, bez ikakve lazi, uz veliko kajanje i bez prisustva odvjetnika kojeg su mi mogli dodijeliti u tom trenutku. Nisam nikad kaznjavana niti je protiv mene ikada vodjen kazneni postupak, ne zelim za nesto sto sam ucinila iz ciste gluposti i nehaja, strogo ispastati. Molim vas recite mi vase stajaliste i moguce sankcije/kazne. Hvala puno
 4. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  (Tereti me se za dva djela). Rekla sam na razgovoru u policiji sve, inspektoru i u prisustvu zapisnicarke, naravno. Koja je daljnja procedura? Oni to prosljedjuju DO ili kome vec? I molim odgovor na prethodno pitanje. Hvala puno.
 5. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  Pozdrav, evo opet mene. Vezano za moj slucaj, vec prethodno napisano, bila sam u inozemstvu dok je na kucnu adresu stigao sudski poziv, kojeg (LOGICNO) mi postar nije mogao osobno uruciti, tako da je doslo do “prisilnog” odvodjenja u prostorije MUP-a onog trenutka cim sam dotakla hrvatsko tlo. No, to je sada nevazno. Vazno je to da sam sve priznala i “branila” se priznanjem za pocinjeno kazneno djelo racunalne prijevare i “krivotvorenja” tudjeg potpisa. Iznos o kojem se radi ipak je 1900,00kn. Prethodno nisam kaznjavana, priznala sam djelo, izrazila kajanje, te navela cinjenicu da sam na razne moguce nacine pokusala kontaktirati zrtvu zbog kajanja i vracanja “duga”. Pretpostavljam da sada cekam sudski poziv ili rjesenje DORH-a? Molim vas za savjet, sto me ocekuje, kakav je najvjerojatniji ishod ovog slucaja? Hvala puno.
 6. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  Student sam, nezaposlena osoba. Postoji li mogucnost da me sud oslobodi sudskih troskova?
 7. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  Pozdrav, evo opet mene! G-man, molim da mi vi date odgovor na sljedeca pitanja, jer sukladno odgovorima na prethodna pitanja, u vase znanje se najvise “ufam”. Naime, kao sto sam vec napisala, braniti cu se priznanjem. Ukoliko dodje do uvjetne osude sa podmirenjem stete zrtvi, u kojem roku se steta treba podmiriti? Odmah po trenutku kada osuda postane pravomocna ili mogu u odredjenom roku? Cjelokupna steta je mozda oko 1500 kn, pa da li cu striktno trebati taj iznos podmiriti zrtvi, ili mozda cak vise? Takodjer, da li cu trebati podmiriti kakve sudske troskove, dodatne troskove i sl.? Svaki savjet mi je dobrodosao, hvala unaprijed,
 8. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  Odlucila sam sve priznati jer to je jedini ispravan nacin. Nikad prije nisam bila kaznjavana. Nadam se da ce sve proci dobro.
 9. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  Pismeno od drzavnog odvjetnista. Znam da je “nezgodno” bilo sto vas vise pitati, ali smatrate li po nekoj vasoj pretpostavci i po prethodno napisanomu, o cemu bi se prije moglo raditi? Hvala puno.
 10. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  Nema mi nicega na E-gradjaninu, nikakav predmet ni sl! Ne znam sada sto ocekivati
 11. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  Znate li mozda mogu li na e-gradjanin vidjeti radi li se o nalogu? Nisam u Hrvatskoj jos mjesec dana, a pojesti ce me misleci o tome je li kazneni nalog ili pak moram na sud...
 12. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  Po vasemu misljenju, moze li doci do nacela oportuniteta? Sto se tice kazne, smatrate li da bi prije mogla biti uvjetna kazna s obzirom da sam nekaznjavana? Hvala
 13. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  Pozdrav, naime prije par dana mi je stiglo na kucnu adresu poziv od DORH-a vezano za moj slucaj, naravno radi se o pozivu na sud. S obzirom da sam ja u inozemstvu, mama nije mogla potpisati umjesto mene, pa ce poslati poziv ponovno u za par mjeseci kad se vratim da ja osobno potpisem. Zanima me koliko max bih mogla platiti sudske troskove? Ne znam kako to ide, nije bas da cu obilaziti sudove jer se radi o “glupom” slucaju gdje cu sad odmah prvi put priznati sve sucu... Molim vas savjet kao i sto da radim, kako da se ponasam u sudnici i sl... Uzas me strah!! Hvala!!
 14. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  Hvala vam puno, mnogo ste mi pomogli
 15. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  Oprostite, znam da sam dosadna, ali ocajna sam jer se prvi put susrecem s ovim... Radi svog unutarnjeg mira, vase misljenje je da do rada za opce dobro nece doci? Nakon ovoga, odjavljujem se s foruma! Hvala :)))
×