Jump to content

Fojka

Korisnik
 • Broj objava

  33
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je Fojka objavio

 1. Pozdrav svima, nadam se da mi mozete pomoci. Prije mjesec/mjesec pol, nasla sam American karticu. Po imenu s kartice, preko drustvenih mreza sam pokusala kontaktirati vlasnicu, no ispostavilo se da nije bila nicija. Prvi put sam njome u ducanu provukla 20ak kn, iz ciste znatizelje! Nekoliko dana poslije toga, sam opet u vise navrata njome kupila odredjene stvari u ducanima. Cjelokupni iznos je oko 1500,00 koliko se sjecam, mozda malo vise, mozda malo manje, nisam vise sigurna. Nakon 2 tjedna sto je kartica bila kod mene, odlucila sam je baciti. Otputovala sam iz Hrvatske u medjuvremeno, i vracam se tek za nekoliko mjeseci. Prije dva dana, moja sestra je bila pozvana u policijsku postaju kako bi dala iskaz (napominjem, po kamerama s videonazdora, krim policajac/inspektor, prepoznao je moju sestru jer se znaju otprije, pa joj je uputio poziv da dodje u policiju). No, da stvar bude gora, djelo sam pocinila ja, ne sestra, sto su na kraju i uspjeli shvatiti u postaji, pomijesali su nas. Ona je potpisala neki dokument, a meni je poruceno da im se javim u postaju kad se vratim nazad s puta. Takodjer, receno joj je da necu imati nikakvih problema ako sve priznam. Ovo je glupo djelo napravljeno iz cistog hira i znatizelje, a ja se jako bojim! Da li postoji kakva mogucnost nagodbe ili sl.? Ne zelim imati nikakve potvrde o kaznjavanju! Dosad nikad nisam bila kaznjavana, cisto mi je sve. Sto se moze uciniti? Da vratim potroseni iznos? Nije mi jasno, ako je tako “strasno”, valjda bi odmah u policiji rekli da se vratim u Hrvatsku, a ne cekali moj povratak. Koliku kaznu mogu dobiti? Ili je ovo samo “opomena”? Molim vas za pomoc, hvala!
 2. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  Ovo je bilo ispitivanje “okrivljenika”, a prethodno je bilo ispitivanje “osumnjicenika”. Naravno, razgovor je protekao kao i prvi put, te mi je inspektor 5 puta postavio pitanje da li sam spremna stetu zrtvi podmiriti odmah (moj odgovor je bio potvrdan), zbog cega se nadam da ce najbolje mogucem ishodu.
 3. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  I prvo ispitivanje je popraceno snimanjem.
 4. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  Pozdrav, naime danas su me zvali na mobilni iz policijske postaje da dodjem ponovno na razgovor te su mi opet ponudili odvjetnika po sluzbenoj duznosti, sto sam ja odbila jer se “branim” priznanjem. Nije mi jasno zasto zovu kad sam vec bila na razgovoru. Ne znam sto ocekivati. Hvala
 5. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  U slucaju da nikoga ne bude doma, da li ce postar ostaviti obavijest u sanducicu?
 6. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  Oprostite ako sumnjam, ali to mi je vrlo vazno znati. Sigurno mogu?
 7. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  Moze jedna informacija, molim. Da li u ovom trenutku mogu izbivati izvan zemlje? Konkretno, planiram putovanje u Tursku na proljece, pa mi je to vrlo bitno znati. Hvala.
 8. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  Koja bi kazna vrlo vjerovatno mogla biti?
 9. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  U biti, i tereti me se samo za racunalnu prijevaru, no u spisima je spomenuto i krivotvorenje potpisa jer eto, koristila sam tudju karticu, pa se prakticki i potpisivala u ime zrtve. Smatrate da ce u mom slucaju biti uvjetna osuda, a ne zatvorska kazna ili nesto slicno? Hvala puno.
 10. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  Provucena je tudja kartica gdje se prilikom naplate u ducanu, na racun treba potpisati. Naravno, nisam ni pokusavala kopirati tudji potpis, vec sam samo posarala po racunu, ali ocito je da se to smatra pod kaznenim djelom krivotvorenja potpisa. Istrazitelj mi je takodjer rekao da moze doci do kazne, a i ne mora, odnosno, do “nacela oportuniteta”. Rekla sam sve kako je bilo, bez ikakvoga okolisanja, bez ikakve lazi, uz veliko kajanje i bez prisustva odvjetnika kojeg su mi mogli dodijeliti u tom trenutku. Nisam nikad kaznjavana niti je protiv mene ikada vodjen kazneni postupak, ne zelim za nesto sto sam ucinila iz ciste gluposti i nehaja, strogo ispastati. Molim vas recite mi vase stajaliste i moguce sankcije/kazne. Hvala puno
 11. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  (Tereti me se za dva djela). Rekla sam na razgovoru u policiji sve, inspektoru i u prisustvu zapisnicarke, naravno. Koja je daljnja procedura? Oni to prosljedjuju DO ili kome vec? I molim odgovor na prethodno pitanje. Hvala puno.
 12. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  Pozdrav, evo opet mene. Vezano za moj slucaj, vec prethodno napisano, bila sam u inozemstvu dok je na kucnu adresu stigao sudski poziv, kojeg (LOGICNO) mi postar nije mogao osobno uruciti, tako da je doslo do “prisilnog” odvodjenja u prostorije MUP-a onog trenutka cim sam dotakla hrvatsko tlo. No, to je sada nevazno. Vazno je to da sam sve priznala i “branila” se priznanjem za pocinjeno kazneno djelo racunalne prijevare i “krivotvorenja” tudjeg potpisa. Iznos o kojem se radi ipak je 1900,00kn. Prethodno nisam kaznjavana, priznala sam djelo, izrazila kajanje, te navela cinjenicu da sam na razne moguce nacine pokusala kontaktirati zrtvu zbog kajanja i vracanja “duga”. Pretpostavljam da sada cekam sudski poziv ili rjesenje DORH-a? Molim vas za savjet, sto me ocekuje, kakav je najvjerojatniji ishod ovog slucaja? Hvala puno.
 13. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  Student sam, nezaposlena osoba. Postoji li mogucnost da me sud oslobodi sudskih troskova?
 14. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  Pozdrav, evo opet mene! G-man, molim da mi vi date odgovor na sljedeca pitanja, jer sukladno odgovorima na prethodna pitanja, u vase znanje se najvise “ufam”. Naime, kao sto sam vec napisala, braniti cu se priznanjem. Ukoliko dodje do uvjetne osude sa podmirenjem stete zrtvi, u kojem roku se steta treba podmiriti? Odmah po trenutku kada osuda postane pravomocna ili mogu u odredjenom roku? Cjelokupna steta je mozda oko 1500 kn, pa da li cu striktno trebati taj iznos podmiriti zrtvi, ili mozda cak vise? Takodjer, da li cu trebati podmiriti kakve sudske troskove, dodatne troskove i sl.? Svaki savjet mi je dobrodosao, hvala unaprijed,
 15. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  Odlucila sam sve priznati jer to je jedini ispravan nacin. Nikad prije nisam bila kaznjavana. Nadam se da ce sve proci dobro.
 16. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  Pismeno od drzavnog odvjetnista. Znam da je “nezgodno” bilo sto vas vise pitati, ali smatrate li po nekoj vasoj pretpostavci i po prethodno napisanomu, o cemu bi se prije moglo raditi? Hvala puno.
 17. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  Nema mi nicega na E-gradjaninu, nikakav predmet ni sl! Ne znam sada sto ocekivati
 18. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  Znate li mozda mogu li na e-gradjanin vidjeti radi li se o nalogu? Nisam u Hrvatskoj jos mjesec dana, a pojesti ce me misleci o tome je li kazneni nalog ili pak moram na sud...
 19. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  Po vasemu misljenju, moze li doci do nacela oportuniteta? Sto se tice kazne, smatrate li da bi prije mogla biti uvjetna kazna s obzirom da sam nekaznjavana? Hvala
 20. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  Pozdrav, naime prije par dana mi je stiglo na kucnu adresu poziv od DORH-a vezano za moj slucaj, naravno radi se o pozivu na sud. S obzirom da sam ja u inozemstvu, mama nije mogla potpisati umjesto mene, pa ce poslati poziv ponovno u za par mjeseci kad se vratim da ja osobno potpisem. Zanima me koliko max bih mogla platiti sudske troskove? Ne znam kako to ide, nije bas da cu obilaziti sudove jer se radi o “glupom” slucaju gdje cu sad odmah prvi put priznati sve sucu... Molim vas savjet kao i sto da radim, kako da se ponasam u sudnici i sl... Uzas me strah!! Hvala!!
 21. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  Hvala vam puno, mnogo ste mi pomogli
 22. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  Oprostite, znam da sam dosadna, ali ocajna sam jer se prvi put susrecem s ovim... Radi svog unutarnjeg mira, vase misljenje je da do rada za opce dobro nece doci? Nakon ovoga, odjavljujem se s foruma! Hvala :)))
 23. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  Hvala vam puno Vi smatrate da je to “presmijesna” stvar i iznos za ici pod sud? Narocito ako sve priznam i vratim novac? Nadam se da nece do toga doci!
 24. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  Postovani, imam jos jedno pitanje! Postoji li mogucnost da dobijem kao kaznu nekakav dobrotvorni rad ili to u mom slucaju nije opcija? Hvala
 25. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  I jos zadnje pitanje! Po vasemu misljenju, kako najbolje mogu proci i najgore? Hvala!
×