Jump to content

dinamo82

Korisnik
 • Broj objava

  4
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Dakle, planiram uskoro raditi u Meksiku i normalno, prebacivati novac na račune u Hrvatskoj i biti porezni rezident u Hrvatskoj. Ono što sam uspio istražiti, je da Hrvatska s Meksikom nema ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i da bi godišnje Poreznoj upravi trebao prijavljivati dohodak iz Meksika, pa ukoliko postoji manja porezna opterećenost postignutog dohotka u Meksiku u odnosu na Hrvatsku, Hrvatskoj bi trebao platiti samo razliku porezne opterećenosti. Je li to točno?
 2. Kupoprodajni ugovor umjesto darovnog

  Aha, evo sam sam shvatio da se onda plaća ipak porez na promet nekretnina prema procjeni. A kad je ugovor o dosmrtnom uzdržavanju sa roditeljem onda se prilikom smrti roditelja ne plaća porez ili plaća?
 3. Dakle, zar nije "pametnije" ukoliko roditelj želi cijelu svoju imovinu ostaviti određenom djetetu, da s njim sklopi kupoprodajni ugovor na recimo simboličnih par kuna, umjesto darovnog ugovora koji se može pobijati nužnim dijelom?
 4. I ja sam u istom položaju. Hoćemo li onda biti oslobođeni poreza na promet nekretnina kad steknemo prvu nekretninu kupoprodajnim ugovorom?
×