Jump to content

p198

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. p198

    Marihuana

    Napisala sam sada da nije bio na nikakvom sudu, već samo na razgovoru u soc.centru i priča je bila gotova. Hvala na odgovorima. Hoće li se DO bazirati samo na ovaj slučaj i njegovo riješavanje ili se može pozivati na poruke i događaje od pred npr. godinu dana?
  2. p198

    Marihuana

    Prijatelj je prvi put osuđen za posjedovanje tih 0.2g, a sada za posredovanje u kupoprodaji. No taj prvi put (0.2g) nije išao ni na prekršajni sud ni nigdje osim tih nekoliko minuta razgovora u socijalnom centru s jednom radnicom, te se priča nakon toga zaboravila. Pa ga zanima može li za ovo posredovanje u kupoprodaji reći da mu je to prvo (ne)djelo u životu. Ja sam tog dana kada smo uhvaćeni provela oko 10 sati u stanici gdje su nas policajci i inspektori nekoliko puta ispitivali te sam na kraju sa inspektorima otišla u jednu prostoriju u kojoj su kamerama snimili ispitivanje koje šalju na sud (tako su oni rekli). Onda sam dobila mobitel natrag (bio je kod njih čitavo vrijeme), i dva papira: potvrda o oduzimanju predmeta na kojoj su naveli koliko su mi točno oduzeli i druga potvrda na kojoj piše da me se tereti za posredovanje izmedu kupca i prodavatelja i nakon toga sam otišla kući. Rekli su da će mi na adresu za mjesec-dva doći poziv na državno odvjetništvo i nakon još par mjeseci poziv za sud. To je bilo to.
  3. p198

    Marihuana

    Krivo ste shvatili, njega se također tereti kao posrednika (4 nas je bilo, prijateljica-kupac, ja i prijatelj posrednici, i sam prodavatelj), pa je pitanje je li i njemu prvi put ako je već pao kao maloljetnik i nije dobio nikakvu kaznu niti sud? Hvala Vam puno na objašnjenju i informacijama puno ste pomogli Znate mozda kako izgleda to ispitivanje na državnom odvjetništvu?
  4. p198

    Marihuana

    Istina, slazem se. Hvala puno na informacijama, bitno da nije sve gotovo i da ću se kad tad moći zaposliti u školstvu, a još me čeka bar 4 godine faksa tako da bi to trebalo biti izbrisano dok diplomiram, ako sam dobro shvatila? I još jedno pitanje: prijatelj mi sada ima recimo iste optužnice kao ja, ali je kao maloljetnik “pao” s 0.2 marihuane, no nije dobio nikakve kazne ni sudove ni nista, samo kratki razgovor sa socijalnom radnicom i tada su mu rekli da je priča gotova i da se to briše nakon što navrši 18 god. Može li on za sebe isto onda reći da mu je ovo sad prvi put?
  5. p198

    Marihuana

    Hvala puno na odgovorima. Dakle, ne moze se dogoditi da zaista bude kazna zatvora? Uvjetna je sasvim u redu i prihvatljiva, znam da sam kriva i da moram dobiti nekakvu kaznu, no mislim da bi zatvor stvarno bio previše, budući da sam čula što sve ljudi rade pa su još na ulici.. Samo bih htjela čuti da neće biti kazne zatvora, nekako me to dosta brine. Ne dolazi u obzir da bih ovo ikada ponovila. Još jedno pitanje, u vezi rehabilitacije koju ste spomenuli, nakon koliko vremena je moguće dobiti potvrdu o nekažnajvanju (ako je uopće moguće)? Još jednom puno Vam hvala
  6. p198

    Marihuana

    Poštovani, optužena sam za posjedovanje 10g marihuane (prva otpužnica) i posredovanje između kupca i prodavatelja u iznosu od 5g (dogovorila sam susret s prodavateljem samo za sebe, dan nakon me prijateljica pitala ako znam nekog i ja sam rekla neka dođe sa mnom na isto mjesto u isto vrijeme kad sam se za sebe trebala naći s prodavateljem. Samo za posjedovanje bi dobila prekršajnu prijavu, no zbog činjenice da sam prijateljici također dogovorila taj susret to je prešlo u kaznenu prijavu. Zanima me kakve su kazne za to, negdje piše kazna zatvora, iako su mi policajci rekli da će biti novčana kazna. Imam 20 god, nisam nikad prodavala to niti bi to htjela raditi, bila sam samo konzument koji je prijateljici htio učiniti uslugu, bez razmišljanja o ikakvom dilanju.. inače sam redovna studentica, nemam nikakve prekršaje niti kazne od prije, ovo je bilo prvi put, ne želim da mi se cijeli život sruši radi jedne glupe pogreške (trebat će mi i potvrda o nekažnjavanju jer studiram za profesora njemačkog i filozofije) Unaprijed Vam se zahvaljujem na odgovoru
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija