Jump to content

MileT

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Zbunjen
    MileT je dobio reakciju od Borbena7 u Sapunica brakorazvodne   
    A strana povukla tužbu nakon prve godine.
    B strana se naivno nada dogovoru ravnomjernom uzdržavanju djece. Ili samo glumi da se nada, kakogod.
    Postupak prošao više ročišta, ma skoro da je u završnoj fazi. Možda još koja epizoda ili sezona ili desetljeće.
     
  2. Hvala
    MileT je reagirao na Mario137 u Porezna olakšica za dijete nakon razvoda   
    Nema veze što ste predali zahtjev za obročnu otplatu i ponudili zadužnicu, ali od toga morate odustati ako ćete se žaliti, jer inače imamo kontradikciju. Eventualno kasnije možete podnijeti taj zahtjev, po pravomoćnosti rješenja. Naime, nije bilo potrebe da sve to još uvijek predajete kad ne znate niti iznos duga niti je zaduženje uopće na vašoj knjigovodstvenoj kartici. Niste još ni primili rješenje. 
    To što je ispostava Slavonski brod napravila je čista nebuloza. Čim je vaša supruga predala zahtjev, oni su trebali odmah po službenoj dužnosti podijeliti osobni odbitak od tada nadalje. Propustili su to učiniti i sad bi to kroz godišnji obračun, što tehnički mogu učiniti ako je obračun korektan. 
    Dakle, imaju pravo promijeniti rješenje, ali samo od trenutka traženja supruge. Nikako "od proljeća".  Mogla je tako tražiti i 6 g unatrag i referenti bi vjerojatno uvažili. 
    Ovdje ima jako puno neprofesionalnosti, doveli su vas u zabludu svojim neradom po zahtjevu. Umjesto da imate umanjenu plaću svaki mjesec, oni su vas doveli u situaciju da morate platiti odjednom. 
    Dakle, ako su promijenili osobni odbitak od mjeseca zahtjeva to je ok i nema se smisla žaliti, iako su propustili dosta toga, meritum je isti. 
    Ukoliko bude da su priznali osobni odbitak unatrag od dana zahtjeva, ja bi se žalio.
    Drugi stupanj bi onda trebalo požuriti, a ako ne riješe u 2 mj dati tužbu upravnom sudu zbog šutnje uprave i onda će riješiti. 
    Ako odbiju - upravni spor. Sve vas to ne košta praktički ništa. 
    U privatnom sektoru taj drugi stupanj su prije zvali "služba za prepisivanje prvostupanjskih rješenja" što je bila parodija na njihiv naziv "samostalna služba za drugostupanjski upravni postupak". 
    Ako budete išli tamo, pitajte ih zašto su čekali godinu dana umjesto da promijene PK i ako dobijete rješenje objavite ga ovdje bez osobnih podataka, baš me zanima kako će obrazložiti priznavanje podjele osobnog odbitka prije datuma zahtjeva.
  3. Hvala
    MileT je reagirao na Marygay u Povlačenje tužbe nakon privremene mjere   
    U vezi sam s jednim divnim tatom koji se već više od godinu i pol dana bori za skrbništvo nad svoje dvoje djece. Napustio je bračnu zajednicu u travnju prošle godine, a 15.6.2018. je njegova supruga predala tužbu za razvod braka. Majka djece je 11.9.2018. predala zahtjev za privremenom mjerom, a moj partner već 12.9.2018. podnosi protutužbu za razvod braka i također zahtjev za privremenom mjerom. U listopadu nas majka obavještava kako je oboljela od zloćudne bolesti i moli da preuzmemo brigu o djeci. Na idućem ročištu 28.11.2018. pojavljuju se samo njeni odvjetnici, traže odgađanje idućeg ročišta na neodređeno i povlače zahtjev za privremenom mjerom. Moj partner misleći tada kako je majka (prema njenim riječima) u teškom zdravstvenom stanju također povlači svoj zahtjev za privremenom mjerom. Neko vrijeme dogovorno funkcioniraju i on joj pomaže kada god može, ali kako se njeno zdravlje poboljšava tako ponovo počinju sukobi. Majka ni sudu niti nama nikada nije dala uvid u svoju medicinsku dokumentaciju, a samo 6 mjeseci nakon njenih "strašnih i teških dijagnoza" vraća se na redovan posao. Stvari napokon počinju ići u našu korist međutim majka se pojavljuje na ročištu 13.03.2019. i povlači svoju tužbu uz napomenu sudu da odbaci i protutužbu mog partnera jer je u trenutku podnošenja njegove protutužbe izvješće o obveznom savjetovanju bilo starije od 6 mjeseci. Umjesto odbacivanja njegove protutužbe sud mu je dodijelio vremenski rok za pribaviti novo izvješće o obveznom savjetovanju. Novo izvješće o obveznom savjetovanju sastavljeno je 8.4.2019. Dva mjeseca kasnije, 14.6. i 27.6. oboje ponovo podnose svoje zahtjeve za privremenom mjerom koju sutkinja donosi tek prije 3 dana.
    Sutkinja je u potpunosti prihvatila majčin prijedlog privremene mjere koji je potpuno u suprotnosti sa željama djece. Djeca su vještačena od strane czzs, dala su izjavu posebnoj skrbnici, a također i izjavu na sudu u kojoj su oboje naveli kako žele nastaviti ravnomjerno viđati roditelje kao i do sada. Do sada su od prekida bračne zajednice naizmjenično bili po 7 dana kod oca i majke, izuzev ljetnih praznika kada je raspored bio nešto drukčiji ali isto ravnomjeran.
    Moje pitanje je ima li smisla da moj partner sada povuče svoju tužbu za razvod budući je majka svoju davno povukla i ona u ovom sporu više nije protutužiteljica već tužena? Svjesni smo da ćemo morati sve ponovo prolaziti, ali taj potez bi nam kupio nešto dodatnog vremena za novu borbu. Je li moja teorija ispravna ili nešto propuštam?
     
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija