Jump to content

crime473

Korisnik
 • Broj objava

  7
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Putovanje u Schengen zonu

  Poštovani, imam jedno pitanje vezano za turistički boravak u Schengen zoni,točnije u Njemačkoj.Bio sam zadnja 3 mjeseca tamo bez prijave boravka i mislim da imam jos 1 dan boravka ukoliko vrijedi pravilo 90/180.Trenutno sam u HR ali planiram opet putovati iz obiteljskih razloga.Sad me zanima hoce li me vratiti sa slovenske granice,naplatiti mi novčanu kaznu ili me eventualno zatvoriti ako opet pokusam uci.Ili amo reci udjem pa prekoračim boravak kolike su eventualne kazne za prekoračenje ako to uopće vrijedi za EU drzavljane.Svaka inf je dobrodosla. Hvala unaprijed na odgovorima.
 2. Zastitne mjere

  Postovani, Uhvacen sam sa cca 2 grama marihuane i zbog loseg financijskog stanja umjesto novcane kazne izrecena mi je zastitna mjera obveznog lijecenja od ovisnosti.I sud mi je nedavno poslao da dodjem po uputnicu. A s obzirom da nisam redoviti konzument nema smisla da idem na to pa me zanima jel ta mjera bas obvezujuca jer nisam pocinio nista pod utjecajem samo su me uhvatili s tim pa sigurno necu ici na lijecenje od nepostojece ovisnosti. Pa me samo zanima koje su sankcije ako ne odem Hvala unaprijed
 3. Poštovani, s obzirom da nisam u mogucnoosti financirati branitelja u kaznenom postupku,trebao bih poslati sudu zahtjev za dodjelom branitelja na teret proračuna.Pa ako mi samo netko moze pomoci s tim postupkom odnosno sto trebam poslati sudu.Punoljetan sam,zivim s majkom i 2 ujaka pa me prvenstveno zanima da li trebam slati podatke o prihodima svih clanova ili samo majke,da li postoji obrazac zahtjeva ili ga ja sam sastavljam i prilikom slanja da li ide nekakva napomena uz adresu ili samo stavljam adresu suda i saljem. Hvala unaprijed.
 4. Kazneni postupak-PIROMANIJA

  U redu hvala vam lijepa Da li mozda poznajate ovakve ili slicne slucajeve iz sudske prakse?Da li bih mogao proci bez zatvora s obzirom na prijasnju neosuđivanost,normalno ponasanje i svjedoke koji ce svjedociti o mom karakteru i cinjenici da nisam bio na mjestu u vrijeme izvrsenja djela.Jer materijalni dokazi i nisu bas cvrsti ustvari jedino sto tuzitelj ima je moje priznanje i indicije o mojoj povezanosti sa slucajem nikakvih drugih dokaza nemaju
 5. Kazneni postupak-PIROMANIJA

  Ostalih dokaza prakticki nema sve je izgorjelo jedini dokaz koji imaju je to moje priznanje i ja sam mislio to pobijati uz pomoc svjedoka. Na prvom ispitivanju mi je receno da nemam pravo na odvjetnika po sluzbenoj.Jel to saljem molbu sudu ili?
 6. Kazneni postupak-PIROMANIJA

  Da,audio-video snimka postoji i na sudu ce se izvesti kao dokaz
 7. Kazneni postupak-PIROMANIJA

  Pozdrav, Na sudu mi je potvrđena optužnica za dva kaznena djela iz čl.215 st.1 Kaznenog zakona (Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom). Tužiteljstvo traži jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od godine i 6 mjeseci i naknadu štete u iznosu od 120 tisuća kuna + sudski troškovi. Radi se o podmetnutom požaru u dva stambena objekta (apartmana) za koje sam optužen.U policiji sam dao priznanje iz straha ne znam zasto sam to napravio jako glup potez jer nisam bio na mjestu dogadjaja u to vrijeme i imam osobe koje to mogu potvrditi.Iako znam detalje dogadjaja ja fizicki nisam bio prisutan prilikom paljevine i nisam zapalio navedene objekte.Jos jedan dodatni problem je sto se moram sam braniti jer nemam sredstava za odvjetnika.Dosada nisam kaznjavan osim prekrsajno za remecenje javnog reda i mira novcanom kaznom od cca 400 kn. Pa me zanima jel netko imao slican predmet ili ima iskustva u ovakvim slučajevima da mi kaze sto otprilike mogu ocekivati na sudu i jel mogu ikako proci bez zatvora? Hvala unaprijed!
×