Jump to content

crime473

Korisnik
 • Broj objava

  6
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Zastitne mjere

  Postovani, Uhvacen sam sa cca 2 grama marihuane i zbog loseg financijskog stanja umjesto novcane kazne izrecena mi je zastitna mjera obveznog lijecenja od ovisnosti.I sud mi je nedavno poslao da dodjem po uputnicu. A s obzirom da nisam redoviti konzument nema smisla da idem na to pa me zanima jel ta mjera bas obvezujuca jer nisam pocinio nista pod utjecajem samo su me uhvatili s tim pa sigurno necu ici na lijecenje od nepostojece ovisnosti. Pa me samo zanima koje su sankcije ako ne odem Hvala unaprijed
 2. Poštovani, s obzirom da nisam u mogucnoosti financirati branitelja u kaznenom postupku,trebao bih poslati sudu zahtjev za dodjelom branitelja na teret proračuna.Pa ako mi samo netko moze pomoci s tim postupkom odnosno sto trebam poslati sudu.Punoljetan sam,zivim s majkom i 2 ujaka pa me prvenstveno zanima da li trebam slati podatke o prihodima svih clanova ili samo majke,da li postoji obrazac zahtjeva ili ga ja sam sastavljam i prilikom slanja da li ide nekakva napomena uz adresu ili samo stavljam adresu suda i saljem. Hvala unaprijed.
 3. Kazneni postupak-PIROMANIJA

  U redu hvala vam lijepa Da li mozda poznajate ovakve ili slicne slucajeve iz sudske prakse?Da li bih mogao proci bez zatvora s obzirom na prijasnju neosuđivanost,normalno ponasanje i svjedoke koji ce svjedociti o mom karakteru i cinjenici da nisam bio na mjestu u vrijeme izvrsenja djela.Jer materijalni dokazi i nisu bas cvrsti ustvari jedino sto tuzitelj ima je moje priznanje i indicije o mojoj povezanosti sa slucajem nikakvih drugih dokaza nemaju
 4. Kazneni postupak-PIROMANIJA

  Ostalih dokaza prakticki nema sve je izgorjelo jedini dokaz koji imaju je to moje priznanje i ja sam mislio to pobijati uz pomoc svjedoka. Na prvom ispitivanju mi je receno da nemam pravo na odvjetnika po sluzbenoj.Jel to saljem molbu sudu ili?
 5. Kazneni postupak-PIROMANIJA

  Da,audio-video snimka postoji i na sudu ce se izvesti kao dokaz
 6. Kazneni postupak-PIROMANIJA

  Pozdrav, Na sudu mi je potvrđena optužnica za dva kaznena djela iz čl.215 st.1 Kaznenog zakona (Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom). Tužiteljstvo traži jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od godine i 6 mjeseci i naknadu štete u iznosu od 120 tisuća kuna + sudski troškovi. Radi se o podmetnutom požaru u dva stambena objekta (apartmana) za koje sam optužen.U policiji sam dao priznanje iz straha ne znam zasto sam to napravio jako glup potez jer nisam bio na mjestu dogadjaja u to vrijeme i imam osobe koje to mogu potvrditi.Iako znam detalje dogadjaja ja fizicki nisam bio prisutan prilikom paljevine i nisam zapalio navedene objekte.Jos jedan dodatni problem je sto se moram sam braniti jer nemam sredstava za odvjetnika.Dosada nisam kaznjavan osim prekrsajno za remecenje javnog reda i mira novcanom kaznom od cca 400 kn. Pa me zanima jel netko imao slican predmet ili ima iskustva u ovakvim slučajevima da mi kaze sto otprilike mogu ocekivati na sudu i jel mogu ikako proci bez zatvora? Hvala unaprijed!
×