Jump to content

DM17

Korisnik
 • Broj objava

  7
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Posudba novaca djevojci

  Dakle, ako sam dobro shvatio najbolje bi mi bilo da napravimo ugovor o zajmu (kojeg mogu kupiti u NN) i zadužnicu?
 2. Posudba novaca djevojci

  Isprike što tek sada odgovaram, prošlo je malo više od 2 mjeseca, no njeni roditelji nam stvaraju još više problema tako da se ništa nije promijenilo samo je još veći pritisak. Uglavnom, stvar je sljedeća, znam da je malo neuobičajeno kao što ste i rekli, slažem se. Znam da sam već pisao, no da još jednom neke stvari ukratko spomenem i navedem sve u cilju kako bi donijeli najbolje rješenje što napraviti. Dakle, hajdemo to tako nazvati da samo "hodamo", iako je među nama dosta ozbiljno, no roditelji dosta problema stvaraju. Zajedno ćemo biti još malo dvije godine, nemamo djecu, nismo u braku, oboje smo punoljetni, naravno. Njezini roditelji su "poseban" slučaj, nažalost nisam baš na dobru familiju potrefio, a budući da oni sve više vrše pritisak na nju, nebi htio u slučaju da "poklekne" da ostanem bez svega budući da sam JA financirao 46 dana na moru, kupio joj auto, od 11. mjeseca prošle godine pa sve do sada financiram joj i stanarinu i režije (u 11.mjesecu se odselila od roditelja radi njihovog ponašanja), hranu i sve ostale životne troškove. Puno se toga nakupilo u ovih skoro dvije godine i jednostavno ne želim da mi svi ti novci propadnu. Znam da mi to nije trebalo i možda je i prekasno, ali želio bi spasiti sve to ako je moguće. Djevojka se slaže i spremna je potpisati što god treba da mi je dužna u slučaju prekida, no zanima me što mi je čini kako bi se najbolje osigurao i što je sve ključno da u slučaju prekida ne izgubim sve što sam dao jer nažalost mene njezini gledaju samo kao bankomat, a oni nisu spremni ni kavu platiti, naprotiv još stvaraju probleme, a dok financiram im kći onda im odgovara ugl. poseban slučaj pa bi volio se zaštititi, a djevojka pristaje potpisati da mi duguje, no problem je što nisam najbolje upoznat sa zakonima i ne znam što mi je najbolje kako bi se osigurao i u slučaju nedaj Bože nekakvog spora da se osiguram. Ove sve činjenice i informacije navodim jer pretpostavljam da bi mogle biti itekako bitne, no ako sam kojim slučajem naveo nešto nebitno ja se zbilja ispričavam. Puno hvala na razumijevanju!
 3. Posudba novaca djevojci

  Oprostite, može li objašnjenje kako mislite da bi moglo biti "veselja"? Koje su moguće posljedice/komplikacije? Samo da se vratim na početak poruke...ne bi svaki mjesec sklopili nove ugovore već bi samo htio se osigurati oko tih 50000kn ako me razumijete. Ispričavam se ako sam Vas možda krivo skužio ili sam možda dosadan s pitanjima, no zbilja mi je sve ovo novo pa iskreno rečeno nemam nikakvog ni predznanja, a kamoli znanja o ovakvim slučajevima.
 4. Posudba novaca djevojci

  A sada više nije moguće napraviti neku izjavu ili sastaviti neki ugovor u kojem ona izjavljuje da će vratiti iznos i to ovjeriti kod javnog bilježnika?
 5. Posudba novaca djevojci

  Dakle, ja sam pristao njoj kupiti auto i plaćati joj stanarinu i režije, a dogovor je bio da kada se ona zaposli da će sve polagano vraćati, no kažem ja bi se još volio i dodatno osigurati (na što ona i pristaje), no ne znam kakva je procedura i što se tu može?
 6. Poštovani, Ne znam kome da se obratim niti znam koja je procedura pa se nadam da mi možete pomoći. Naime, situacija je sljedeća: imam djevojku godinu i pol, te u međuvremenu budući da njezini nisu htjeli joj kupiti auto te je bilo između nje i njenih roditelja još nekih nesuglasica te je ona otišla na stan pa sam joj ja kupio auto, plaćam joj stanarinu i režije itd. te su se ti troškovi popeli na 50000kn što i nije tako mali novac, a volio bi se osigurati da u slučaju prekida ili neslaganja imam pravo na povrat novca. Ona mi govori kako će mi novce vratiti, no to je samo rekla-kazala pa bi se volio osigurati pa ako može pomoć...
 7. Poštovani, Prije 2-3 mjeseca objavio sam oglas putem društvene mreže u kojem sam prodavao proizvod u vrijednosti od 200kn. Putem društvene mreže javio mi se kupac te budući da je kupac bio iz Dalmacije artikl je poslan poštom na njegovu adresu, međutim kada je stigla kupac nije bio zadovoljan proizvodom (ako sam dobro shvatio došlo je i oštećeno zbog očito nepažnje hrvatske pošte prilikom isporuke artikla) te se pritom kupac javio porukom na Facebooku, no sve njegove poruke su bile u drugom sandučiću odnosno pod "others", nisu stizale gdje i ostale poruke ako me razumijete, te budući da poruke nisu stizale u glavni sandučić njegove poruke nisam vidio sve do prije tjedan dana kada sam malo "prčkao" po Facebooku, te sam tada vidio kako je u posljednja 2-3 mjeseca poslao 3 poruke u kojima se prvo javio pa tražio povrat novca, a kasnije budući da mu nitko nije odgovarao poslao je da predaje kaznenu prijavu policiji, te ju je istu i predao prije tjedan dana. Naravno, ja čim sam vidio njegove poruke potražio sam njegov broj putem "telefonskog imenika" i kontaktirao ga, te mi se gospodin javio i rekao kako je već podnio prijavu budući da mu nitko nije odgovarao, no ja sam mu odmah naravno predložio da mi pošalje IBAN računa na koji da mu uplatim novce na što je on i pristao i rekao da će mi poslati broj za uplatu novca, te je rekao da će otići u policijsku postaju povući prijavu ukoliko uspije, no da ne garantira da će uspjeti jer to više nije do njega prema njegovim riječima pa me sada zanima kakav je daljnji postupak i što sada učiniti kada smo se sve mirno dogovorili? Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru!
×