Jump to content

kod_01

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je kod_01 objavio

  1. Hvala vam lijepo na trudu i odgovorima. Probati ću to srediti na rate s njima.
  2. Hvala, probati ću im poslati mail i pitati mogu li to platiti na rate. Stvarno nisam upučen u pravne stvari pa me znam je li s ovim pokušajem naplate sada nešto prekinuta zastara ili se ta zastara gleda kao od prije osam godina od kada je dug (ako gledamo kao da je ovrha krenula prije osam godina, nije, ali ako ispadne da je tako neko vrijeme)? Na kraju ću to platiti, ali me samo zanima jesu li oni prekinuli zastaru s ovim pokušajem naplate?
  3. Ok, a kako platiti ako nemaš nikakva primanja? Bi li pomoglo da svaki mjesec uplačujem po malo na taj račun? Da svaki mjesec platim po npr. 200 kn, možda to i tako otplatim jer drugačije ne mogu. Kada uopće po tome dolazi zastara ako je dug od prije cca osam godina? Hvala....
  4. Poštovani, u privitku se nalazi navedena nagodba (maknuo sam iz iste osobne informacije). Mogu li izbjeći tu uplatu jer uistinu ne znam od kuda to platiti i kako doći do tog iznosa do 5.11.2018. Hvala!
  5. Evo sada sam nazvao mamu pošto ja nisam kod kuće te mi bude javila sve kada dođe kući. Kaže da je ovo što su poslali nešto za nagodbu gdje mi opraštaju kamate ako do 5.11. platim 2780 kn. Odmah kada dođe kući javim sve što piše na toj "nagodbi" koju su poslali te na što se oni tu pozivaju. Ne znam ni postoji li ovrha kada nemam primanja pa ništa ni nije moglo biti skinuto. Javim odmah na što se pozivaju kada mama dođe kući. Užasna situacija jer nemoguće da im isplatim tu nagodbu kada čovjek nema godinama apsolutno nikakva primanja. Hvala vam....
  6. Piše da je za t-com, a u njihovo ime se javio odvjetnički ured Hanžeković. Sve je za tu uslugu plaćeno do dana kada sam bio u stanu (u to sam siguran pošto sam koristio ADSL kao i MaxTV). Kada sam otišao iz stana više nisam nikada ni probao koristiti taj broj, a moja greška nisam otišao u t-com nakon izlaska iz stana i što to nisam odjavio (nažalost, zadnja stvar o kojoj sam razmišljao je bio t-com). Sada, nakon svih tih godina oni žele da ja do 5.11.2018. platim cca 2780 kn ili nakon toga datuma traže oko 4000 kn (dug prema t-comu je 1400 kn, a ostalo su kamate i troškovi odvjetnika). Kako to platiti ako više odgovarala sedam godina nemam nikakva primanja? Da se negdje "iskopa" ugovor napravljen za t-com vidjelo bi se da moji potpisi nisu na svim ugovorima (jedan potpis je moj, ostali nisu) pošto ih ja sigurno nisam potpisao i sjećam se da je gazdarica rekla kako je ona to riješila. Sada nakon svih tih godina oni traže taj novac, ali kako platiti ako nemam baš nikakva primanja zadnjih sedam godina? Ajde još da me traže samo taj dug od 1400 kn, ali ovaj ostatak je isti kao da mi netko kaže da platim i 100000 kn kada nemam nikakva primanja te nemam kako to platiti. Nisam siguran je li što došlo u tom vremenu prije šest-sedam godina jer nisam bio kod kuće, imali smo problema s ocem i odmah nakon toga su preminuli baka i djed pa uistinu ne znam što se onda događalo u tom vremenu. Hvala!
  7. U petak mi je na kućnu adresu došlo pismo od odvjetničkog ureda Hanžeković i u njemu stoji da mi nude da do 5.11.2018. platim iznos od skoro 3000 kn, a nakon toga je navodno dug oko 4000 kn. Ovo je prvi puta da sam do bio nešto od njih u zadnjih pet godina, a kako ne stanujem kod kuće, mama mi je rekla da je možda nešto od t-coma došlo prije šest godina, ali ni ona nije sigurna pošto se u to vrijeme svašta događalo (bolest oca, smrtni slučaj i sl.). E sada, od toga iznosa, dug prema t-comu za usluge (ADSL, telefon, MaxTV) je 1400kn, a ostalo su njihovi troškovi. Problem je što sam ja taj ugovor potpisao prije cca devet godina, u stanu u kojemu nisam bio na niti jedan način prijavljen i taj isti ugovor sam potpisao baš u stanu (nisam nikada išao u t-com) jer je to gazdarica nešto sređivala sa svojom prijateljicom iz t-coma i još je na kraju ona nešto potpisala pošto nije bilo navodno dovoljno što sam samo potpisao ugovor. Da sam sam znao da postoji bilo kakav dug, definitivno bi ga podmirio, ali kaže mi mama da pet godina sigurno baš ništa nije dolazilo za apsolutno ništa, prije toga kaže da je možda nešto došlo, ali ni ona ne može biti sto posto sigurna što je dolazilo. Taj ugovor nemam, ne znam ni koji broj je to u pitanju, a najveći problem je što ne radim više od sedam godina i kako da ja to sada njima platim? Uistinu nemam nikakvu ideju kako platiti tako nešto ako ne radim više od sedam godina, niti imam bilo kakva primanja? Trenutno jedina prmanja ima mama, a i to je nešto sa zavoda za zapošljavanje te druga primanja ima brat koji studira (dio mirovine od pokojnog oca) Mogu li se pozvati na nekakvu zastaru ili tako nešto pošto nemam ideju kako to platiti. Nekako bi i platio da trebam platiti "samo" tih 1400 kn t-comu, ali ne mogu apsolutno nikako platiti do 5.11. skoro 3000 kn. Moja greška je što nisam odjavio taj broj kada sam otišao iz stana, ali gazdarica je to nešto sređivala i rekla je da će ona to riješiti. Naravno, nije ništa riješila, a ja nakon toga do sada nisam ni šta dobio (samo napominjem kako mama kaže da moguće da je nešto došlo prije cca šest godina, a ni to nisam vidio pa ne znam o čemu se radi). Je li moguće platiti samo tih 1400kn t-comu, pozvati se na zastaru ili nešto slično? Pravo na otpis duga sigurno nemam pošto ne dobivam nikakav oblik socijalne pomoći. Hvala unaprijed na odgovoru i lijep pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija