Jump to content

Tonx

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Tonx objavio

  1. Pozdrav, molim pomoć koja nije vezana direktno za mene, no evo situacija.. Preko agencije izlistana je nekretnina za prodaju , točnije kuća. Gospođa koje je nalogodavac je potpisala ugovor u 4.mj prošle godine te na ugovoru nije naveden rok trajanja. Prema tome ugovor traje 12 mjeseci (istekao je) te u ovom trenutno traje do pisanog otkaza od strane nalogodavca. U međuvremenu, kupac (moja poznanica) pokušala je dogovoriti s agencijom razgledavanje kuće, no poslali su je na krivu adresu i poslali su nekoga tko nema veze s agencijom. Nakon toga je sama stupila u kontakt s gospođom i dogovorile su se oko prodaje nekretnine mimo agencije i napravile predugovor. Poznanica je sama izvadila sve potrebne papire, koji su prema zakonu bili obveza posrednika. Nakon svih odrađenih radnji Gospođa je poslala zahtjev za raskid ugovora o posredovanju s obzirom da se prema ugovoru navodi da nalogodavac ima pravo otkazati ugovor ako je nekretninu sam prodao te ako posrednik nije ispoštovao minimum uvjete gleda prikupljanja dokumentacije. Nakon poslanog raskida, posrednik je rekao da će podići tužbu i da Gospođa nema osnova raskinuti ugovor te da mora uplatiti 1000EUR. Također je Poznanici rekao da ukoliko se raskine ugovor ona ne smije kupiti tu nekretninu jer ju je našla preko agencije i da oni imaju pravo na provizuju od 3% vrijednosti iako su svjesni da nisu ništa napravili. Također u Ugovoru stoji da se provizija plaća na dan isporuke kupoprodajne cijene, a kako ugovor o kupoprodaji nije zaključen da li agencija ima pravo tražiti pola provizije i da li oni smiju uvjetovati ga Poznanica ne smije kupiti kuću u slučaju raskida ugovora o posredovanju. Navodno to piše u zakonu, no iskreno ja to nisam uspjela pronaći čitajući zakon. Molim pomoć oko navedene situacije. Hvala.
  2. Hvala puno na odgovoru, nažalost onda nemam pravo zatražiti viđanje, ali mislim da ću pokušati pa makar me odbili, nešto se treba napraviti... A razgovor s majkom je nemoguća misija.
  3. Hvala svima, iskreno gotovo je identična priča Znate li možda da li ja kao teta mogu tražiti pravo viđanja, znam da to nije praksa ali pokušala bih sve za njenu dobrobit.
  4. Pozdrav, molim pomoć. Imam nećakinju koja je stara 7. godina. Naime moj brat se je rastao i prema zakonu majka je dobila skrbništvo nad njihovom kćeri. On ne živi u blizini djeteta te kada dođe doma, prijavi centru da je stigao i majci u želji da vidi kćer, no majka u tom trenu pobjegne i neda mu viđati kćer. Ta situacija traje već 4 godine i ne poduzima se ništa od strane centra. Da budem jasna ima pravo viđanja svoje kćeri no majka se oglušuje na sudsku odluku. U međuvremenu moji roditelji su sudski dobili, kao djed i baka, pravo viđanja svoje unuke dva puta mjesečno na 8 sati. Naime to viđanje je trajalo možda godinu dana da bi majka opet prekršila sudsko rješenje te smo izgubili kontakt s curicom. Molili smo centar za pomoć no oni su rekli da ne mogu ništa učiniti te da se idu u novu tužbu. Ono što je žalosno, centar je izuzetno pristran i ne želi pristati niti na jednu vrstu dogovora već podupire majku u naumu da se zabrani svaki kontakt nas i curice. Ono što ne možemo dokazati je da njoj njena majka govori protiv oca i nas kao njegove obitelji te dijete već sada ima traume. Mene zanima da li ja kao teta mogu nešto poduzeti, pošto svi vapaji od strane oca (mojeg brata) i djeda i bake su naišli na zid, te nam svi govore da ne možemo ništa učiniti. Iskreno ja se ne mirim s činjenicom da je sustav toliko krut i trom i da ne ništa ne može napraviti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija