Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

quizac

Korisnik
 • Broj objava

  3
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je quizac objavio

 1. U procesu razvoda braka sam. Zanima me raspodjela dugova. Nakon razvoda braka ostat će dugovi - neotplaćeni dio kreditia supruge, kratkoročni kredit supruge (kartica), porez na promet nekretnina i privatna posudba koju nitko od nas dvoje ne poriče. Pretpostavljam da se dugovi nakon radvoda dijele ravnopravno na dva jednaka dijela. Međutim supruga traži da joj platim dio poreza na promet nekretnina za drugu nekretninu koja je davno kupljena, te dio kredita koji je već otplaćen. Ona je te stvari plaćala sa svog računa i tvrdi kako je ona platila sve te račune sama. Naglašavam da smo sve vrijeme trajnja braka živjeli skupa i bili zaposleni oboje s približno istim primanjima. Moje pitanje je postoji li pravni osnov za takav zahtjev?
 2. Podjela imovine i dugova

  Hvala puno na pojašnjenju
 3. Podjela imovine i dugova

  Mi se ne sporimo oko togo što ostaje kao dug i što je bračna imovina. Sporimo se oko ovog što sam naveo. Da li je doprinos pojedinh partera u braku djeljiv zakonski?
×