Jump to content

sanja.mso

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. e da moram napomenut da se u kuci za vrijeme adaptacije nije zivjelo. Ja i suprug smo dobili na koristenje kucu od bake dok se ne preselimo. Adaptacija je trajala od 2012. do zime 2017. godine i tek u prosincu smo preselili u novu kucu. Znaci nisam koristila ulaganje u kucu sve do preseljenja. Osobnu nakon vjenčanja sam radi prezimena odmah i stavila na adresu te kuce koja je sad sporna. Suprug je imao osobnu na adresu kuce gdje je zivio s roditeljima. U medjuvremenu smo prijavili boraviste u bakinoj kuci, dok od 3 mj ove godine ja sam prijavljena na novu kucu kao prebivaliste.
  2. Poštovani hvala Vam na odgovoru. Mozda cu se ponavljat sada u nekim rijecima ali ovakva je situacija. 2012. muzu je darovana kuca (1/1 vlasnik), zajedno smo podigli stambeni. Iste te godine smo se vjencali. On je duznik ja solidarni jamac. Oboje placamo rate kredita. On vise od mene jer ima vecu placu. Do sad sam otplatila cc 98 000kn. (koje dijelimo 50/50 ako ce ic postupak podjele, to znam) Imala sam nasljedjenu kucu nakon mamine smrti i iznos od prodaje sam prebacila njemu (80 000 kn) jer smo adaptirali kucu. Takodjer kad zbrojim sve kredite koje sam digla za kucu i ulaganja u nju to je 100 000 kn. Digla sam kredit da otplatim auto (odgoda plaćanja) 4500e i auto je sada na moje ime. Nema mi logike da on zeli preuzet kredit a meni ostaje auto. Ipak ce on zivjet u toj kuci, njegova je. Neka plaća. On zeli razvod bez imalo brige za moju egzistenciju. A ja jos za otplatit 100 000 kn imam. Bila sam kod odvjetnice i gledajuci sve papire i izvode iz banke, ona kaze da imam pravo na podjelu bracne stecevine i uloga u tudju nekretninu jer je on jedini vlasnik... Zato kazem zbunjena sam zbog tog njegovog prijedloga sporazumnog razvoda. Ne znam da li ako ne potpisem, ide onaj postupak mirenja i prijedloga za podjelu i dogovori s nasim odvjetnicima ili je to onda dr par rukava. Tuzba za stjecanjem i utvrdjivanje košta samo tako. To su parnice koje iscijede novcanik.
  3. situacija je takva da muz zeli da ja samo iselim iz te kuce. Koja je darovana njemu. Govori mi da nemam pravo na nista ulozeno u kucu i da to ne postoji. A kako sam navela vec, imam dokaze od dizanja kredita i prebacivanja novaca od njih na njegov racun da mozemo adaptirat kucu i zivjet u njoj. On na podjelu ne pristaje i kaze da nedao mi Bog da ne potpisem sporazumni s njegovim uvjetima. Iskreno pati me to, da li ce onda on morat takodjer dokazivat di je potrosio taj novac ili ne? I jako me zbunjuje cinjenica sto ne znam odakle krenuti. Moze savjet?
  4. i ja sam u razvodu. Muz zeli sporazumni razvod. On preuzima kredit, a meni ostaje auto. No ne znam ni sama sto je s bračnom stečevinom, ja sam takodjer dizala kredite i prebacivala njemu novac za adaptaciju. Imam bankovne ispise kao dokaz. Da li treba uopce pristat na taj sporazumni kao takav ili mu rec da se napisu i moji uvijeti i da cu ja sve sto sam ulozila u tudju nekretninu (kuca mu je darovana od strane roditelja) potraživat nazad. Da ce jeftinije proc ako prihvati vratit moje ulozeno. To su onda parnice sudske koje kostaju samo tako i ne bi islo u korist za nikoga. Jer ovako, ja nemam nista, imam kredite, auto sam otkupila od njega.
  5. Poštovani, suprug jos nije ni pokrenuo papire za razvod ali zeli da iselim. Sto se tice vrijednosti nekretnine, prije ulaganja 10 000 eura, nakon ulaganja, krediti, sama vrijednost kuće je preko 100 000 eura. On je imao vecu plaću i njegova rata za kredit je bila veca od moje rate. Ja sam solidarni jamac i plaćala sam 2 puta manje nego on. Ali svi dr. krediti koje sam digla, ja sam njemu prebacila taj novac. On šuti, nista ne govori, vec zeli da ja iselim. I zeli sporazuman razvod braka. Znam da se je i sam savjetovao, zato i šuti i ceka da ja odem pa da pokrene sve.
  6. ja imam samo trag da sam mu prebacila novce kad sam dizala kredite, sve ostalo sto je on s time plaćao je bilo s njegovom karticom. Svuda je njegovo ime. Kako uopce i angazirat odvjetnika ili tuzit kad ni ovako nemam novaca. Jedva za prezivjet jer imam te velike kredite. On ide u krajnost pa omalovazava i sl. i ajmo rec zastrasuje. Niti bi platio smjestaj za uzvrat ako vec zeli razvod itd. nista.
  7. on kaze da ce preuzet stambeni dio kredita na sebe u kojem sam ja jamac. I da smo onda rijesili sve. Kao da to onda podmiruje njegov dug prema meni. No medjutim vrijednost kuce onda je bila mizerija naspram danas gdje je sa svime to 5 x vise. A di je jos 100 000 kn kredita koji sam ja njemu prebacila, prodaja mamine kuce 9000 eura i sl. Bojim se da moze promjenit bravu i ja tu ne mogu nista. I da zovem policiju oni nemaju pravo uc ako on ne otvori, nemaju nalog, moze samo rec da je kuca njegova. Strah me upravo toga. Utukla sam sav zivot i svoju stecevinu i ostavstinu da bih tamo zivjela.
  8. Ovako. Suprug je zatrazio razvod braka. Zeli da bude sporazuman!!! Prije samog vjencanja darovnim ugovorom je dobio kucu od roditelja, digao je kredit u kojem sam ja solidarni jamac i krenuli smo u adaptaciju. Kuća je bila u propadajućem stanju, izgradjena samo do mjere da je imala kostur od blokova i krov, koji je propao zubom vremena. Niti prozore, niti ista provedeno nije bilo unutra. Nakon vjencanja nekoliko godina je trajala adaptacija, ja sam kao i on digla kredite jer nam je falilo. Kad je kredit bio odobren novac sam prebacila njemu na racun jer je on obavljao dio kupovine, dogovaranja itd. U medjuvremenu majka moja je umrla i ja sam zajedno s bratom naslijedila kucu, koja je kasnije prodana, da bih isto dio novca od te prodaje prebacila njemu. Naravno gradimo dom. Imala sam auto koji sam prodala, on je svoj prepisao na mene jer je dobio sluzbeni na 24/7. Djece nemamo. Sada zeli da ja iselim i nadjem stan. Kuća je u potpunosti izgradjena i zivimo u njoj vec godinu dana. Vrhunski namjestena itd. Koja su moja prava? Moze li me izbaciti iz kuće dok jos nismo razvedeni, koja su mi prava uopce sto se tice cijele situacije i kuće? Prijeti se da ce kredit prebacit na mene ako ne odem, da ce banka uzet sve i ovrsit itd.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija