Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

marahzg

Korisnik
 • Broj objava

  5
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Nužnost ovjere kupoprodaje vozila

  Da ne otvaram novu temu ako mogu postavio bih ovdje svoje pitanje. Planiram sa kupcem potpisati predugovor o kupoprodaji motornog vozila i našao sam na ovim stranicama obrazac za to ali me zanima jeli taj ugovor pravovaljan samo osobnim potpisom ili ga je potrebno ići ovjeriti kod javnog bilježnika. Za kupoprodajni ugovor znam da ga po novom nije potrebno ovjeravati. Hvala na odgovoru!
 2. Da ne otvaram novu temu pitat cu ovdje. Koliko točno traje mjera zabrana upravljanja motornim vozilom? Ako je npr. riječ o mjesec dana jel to znači 30 dana ili od datuma stupanja na snagu pa do istog datuma idućeg mjeseca npr. od 5.1 do 5.2?
 3. Plaćanje 2/3 kazne

  Hvala na odgovoru!
 4. Plaćanje 2/3 kazne

  Više od roka u kojem moram platiti me zanima jel i dalje mogu platiti samo 2/3 kazne? Ili sad moram platiti puni iznos, znači svih 3000kn (plus ovih 300kn za troškove)
 5. Plaćanje 2/3 kazne

  Poštovani, imam pitanje u vezi plaćanja 2/3 iznosa izrečene kazne. Naime, prošle godine zaustavljen sam od strane prometne policije zbog prekoračenja brzine van naseljenog mjesta i izrečena mi je kazna od 3000kn i zaštitna mjera upravljanja motornim vozilom B kategorije na mjesec dana. Prometni policajac me uputio da ako platim kaznu u roku 8 dana da plaćam 2/3 iznosa kazne ali i da prihvaćam izrečeni obavezni prekršajni nalog, znači da će mi biti oduzeta vozačka na mjesec dana. Savjetovano mi je da ne platim kaznu nego da u roku od 8 dana podnesem molbu za smanjenje kazne i ukidanje mjere zabrane upravljanaj vozilom što sam i u zakonskom roku učinio. Jučer mi je nakon godine dana uručeno sudsko rješenje u kojem se moja molba u potpunosti odbija jer nisam priložio dokaze za navode iz molbe/prigovora i da se potvrđuje pobijani obavezni prekršajni nalog. U "plavoj" kuverti sam i dobio dvije uplatnice, jednu već ispisano u iznosu od 300kn i drugu sa ispisanim brojem prekršajnog naloga ali bez upisanog iznosa. U presudi se nigdje ne navodi do kad i koji iznos kazne moram platiti, niti kad će mi biti oduzeta vozačka. Za vozačku sam informiran da će mi policija poslati obavjest od kad mi počinje teći mjera zabrane. Sudske troškove od 300kn koje sam dobio piše da moram platiti u roku 8 dana al neznam jel mi i dalje vrijedi da ako sad platim u roku 8 dana da plaćam samo 2/3 izrečene kazne jer se nikakav rok niti iznos u presudi ne spominje. Hvala na odgovoru!
×