Jump to content

Lisa55

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Lisa55 objavio

  1. Mozete mi samo malo pojasniti što konkretno znaci to "uporiste u zakonima". U mojem slucaju povecanje je bilo postignuto zbog preuzimanja dodatnih projekata. Na koji nacin dokazati zakonitost povecanja place?
  2. Upravo sam u procesu otvaranja porodiljnog. U zadnjih nekoliko mjeseci sam imala povecanje plaće i poslodavcu je dosla obavijest da se mora očitovati o razlozima povećanja. Zanima me da li stvarno postoji mogućnost da oni odbiju bilo kakvo objašnjenje koje npr.nije njima po volji tj. koja objašnjenja su po njima prihvatljiva i da li postoji neki zakon na koji se oni mogu pozvati u slučaju da ne prihvate očitovanje poslodavca i odluče ne isplatiti pripadajuću naknadu tj.porodiljni?
  3. Pozdrav, jučer mi je stiglo rješenje o ovrsi duga za komunalnu naknadu, no ovrha je za račune iz 2017. godine. Spada li komunalna naknada i naknada za uređenje voda pod račune koji zastarijevaju nakon godine dana i ako da mogu li se zbog toga žaliti na rješenje o ovrsi? Računi su bili iz razdoblja kad sam imala ugostiteljski obrt koji je u međuvremenu zatvoren.
  4. Kredit uzima suprug. To bi nam bila jedina nekretnina, jer ni ja, ni on nemamo nikakve nekretnine u vlasništvu. Dug prema poreznoj je oko 50.000 kn, dug prema banci je 40.000 kn i postoji jos nekoliko manjih ovrha (ZAMP, elektra, hanza media, dobavljači) sve zajedno oko 20.000 kn...svi ovršni postupi su pokrenuti početkom ove godine..
  5. Molila bih vas, ako netko ima bilo kakva saznanja o temi da se javi..poprilično nam je hitna situacija, a nemamo pojma kako postupiti..da si ne navučemo još veće probleme nego ih već imamo..hvala
  6. Poštovani, situacija je sljedeća: imala sam obrt koji je zatvoren, no ostala su mi dugovanja na kojima su pokrenute ovrhe..između ostalog dugovanje poreznoj upravi (porez, doprinosi) s tim da je vec bio pokrenut postupak pljenidbe pokretnina (potpisan je zapisnik da ne posjedujem pokretnine za pljenidbu), te ovrha banke zbog nevracenog kredita..trenutno nemam ni pokretnine ni nekratnine u svojem vlasništvu..no za nekoliko mjeseci moramo napustiti kuću u kojoj trenutno živimo (kuća je bratova)..ja sam trenutno nezaposlena ali suprug je unaprijeđen na poslu i razmišljamo o uzimanju stambenog kredita i gradnji kuće jer nemamo kamo, a iz malog smo mjesta; suprug ima tu posao i nemamo realnu mogućnost biti podstanari..s obzirom da necemo biti u mogucnosti riješiti sve dugove, eventualno banku, zanima me dali postoji opasnost da nam ovrše kuću koju bi gradili? možemo li se ikako "obraniti" od takve situacije? može li se kuća prepisati na dijete (imamo sina, ali je tek navršio 2 godine)? može li se uopće prepisati na nekoga kuća ako će biti pod hipotekom? u poreznoj su mi natuknuli da ni to nije opcija ako oni utvrde da je napravljeno zbog izbjegavanja plaćanja dugova? imam li uopće bilo kakve opcije kojima bi se mogli nekako zaštititi od najgoreg?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija