Jump to content

malerica

Korisnik
 • Broj objava

  8
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. zakonski zastupnik djeteta

  Hmmm hvala na iscrpnom odgovoru, ali nisam sigurna da sam dobro shvatila...budući da se u našem planu nigdje ne spominje "zakonski zastupnik" , znači to sam ja automatski budući da dijete živi sa mnom? Ta ovjerena pisana suglasnost vrijedi jednokratno ili ju je moguće sastaviti "trajno" pa imati kod sebe u svakoj prilici kad se ishode osobni dokumenti i sl? Hvala unaprijed
 2. zakonski zastupnik djeteta

  Podižem temu. Bivši suprug i ja sporazumno smo se razveli, dijete živi samnom a u sporazumu o zajedničkoj roditeljskoj skrbi koji prileži rješenju o razvodu ne spominje se izrijekom tko je zakonski zastupnik djeteta - samo to da dijete živi samnom. Problem nastaje kod vađenja dokumenata za dijete, za sve trebamo doći zajedno ili oboje sudjelovati u ishođenju, što je u našem slučaju vrlo teško jer otac nije dostupan, iznimno rijetko komuniciramo i nije moguće osloniti se na njegovo sudjelovanje u takvim postupcima. Što mogu učiniti i kako? Ako ga uspijem pronaći da mi da izjavu pred javnim bilježnikom, mogu li dobiti neku vrstu dopuštenja da samo ja zastupam dijete pred zakonom ili? Hvala unaprijed.
 3. Prekršajni nalog i lažna prijava

  To onda prilažem uz žalbu ili se nosi na sud?
 4. Prekršajni nalog i lažna prijava

  Da, danas mi je uručen. Hvala lijepa!
 5. Molim savjet. Bivša je dobila parkirnu kaznu za svoj automobil, 300kn. Iz osvete je prijavila - mada ne znam kako- da sam ja upravljao njenim vozilom. Ja sam taj dan bio sa svojom djevojkom i u skroz drugom gradu, gdje živim i radim. Čini mi se da sam u vrijeme počinjenja prekršaja baš bio na poslu. Danas mi je uručen nalog za plaćanje te kazne za meni nepoznato vozilo, u gradu gdje nisam niti bio. Što trebam priložiti u žalbi i kako da dokažem da sam za to vrijeme bio u svom boravištu, i da nemam veze s nabedenim prekršajem?! Taj dan je ona mene i telefonski kontaktirala da me obavijesti da će to učiniti i prijaviti da sam ja vozio njen auto. Kako da dokažem da se radi o lažnom prijavljivanju?? Nemam namjeru plaćati njene prometne kazne. Što mi je očekivati? Hvala unaprijed.
 6. Pobijanje darovnog ugovora ostavitelja

  Može li se i kako pobijati darovni ugovor na osnovi obeštećenja za nužni dio nasljedstva?
 7. Naslijeđeno suvlasništvo na nekretnini

  Moja odvjetnica poslala je sestri obavijest odnosno poziv na očitovanje kako bismo obavile formalnosti radi etažiranja - nije reagirala. Započela bih sa uređenjem polovice koju želim, na svoju ruku. Radi se o preuređenju kupaonice i kuhinje. Što u mogu očekivati od posljedica u pravnom smislu ?
 8. Nakon smrti majke ostavinskom raspravom naslijedila sam polovicu kuće na moru. Kuća nije etažirana, a građena je prije `68 tako da nije niti prolazila postupak legalizacije. Satoji se od prizemlja i kata jednake kvadrature. Upisane smo kao vlasnice svaka po jedne polovice nekretnine. Tek na ostavinskoj raspravi doznala sam da je majka navodno za života (iako je tada bila već nesposobna, nesvjesna i smještena u starački dom) potpisala darovni ugovor sa mojom sestrom te joj u cijelosti darovala stan u kojem je živjela, dok spomenutu kuću dijelimo popola. Htjela bih proveti etažiranje te započeti radove preuređenja na svojoj polovici kuće, međutim sestra se ne slaže s mojom željom da si uzmem gornji kat a ona donji. Ona baš želi gornji kat. Smatram da imam moralno pravo odabira kod podjele kuće obzirom da je sestra "bolje prošla" tj dobila više kod ostavinske, ali ne znam kako i odakle početi rješavati ovu situaciju? Smijem li početi s radovima bez obzira na sestru Molim savjet i unaprijed zahvaljujem.
×