Jump to content

innajadore

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nije na bolovanju, nakon dvije godine rjesenje o invalidnini mu je iznova produzeno. Prima 1200 kn naknade i 100 kn od grada.
  2. Zahvaljujem se na odgovoru. Molim Vas info s obzirom na to da otac ne živi s djecom, da li i u tim situacijama imamo pravo na tih 15 %?
  3. Pozdrav svima, Razvedena sam majka dvoje djece, koja žive sa mnom. Netto primanja moja su 5500 kn. Zakonom utvrđena alimentacija je minimalna, 300 kn po djetetu. Međutim nikada ni taj minimalni iznos nije bio isplaćen. Naime otac je u vrijeme spora bio nezaposlen i nesposoban za rad a danas ima status privremene nesposobnosti za rad i prima određenu mjesečnu naknadu. O kojem iznosu je riječ ne znam, pretpostavljam minimalnom s obzirom na broj godina radnog staža i nezaposlenost. Zanima me da li iznos alimentacije, koju ja ne primam ulazi u moja primanja kojim se utvrđuje cenzus za dječji doplatak? Ako ulazi na koji način i kako bez tužbe mogu dokazati da alimentaciju ne primamo? Također ako pridodamo rješenje o invalidnini oca postoji li mogućnost da s time ostvarimo pravo na dječji s obzirom na to da otac ne živi s djecom? Bila bi Vam neizmjerno zahvalna na odgovoru, obiteljskih i pravnih zavrzlama na internetu je puno i ne pronalazim konkretan odgovor.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija