Jump to content

throwaway12

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, mogu promijeniti mail i ime. To ću i napraviti s obzirom da mi je samo ta opcija preostala. Hvala vam na pažnji Poštovani, hvala vam na odgovorima. Odlučio sam promijeniti podatke s obzirom da se nametljivo ponašanje ne može dokazati u ovom slučaju. Pozdrav
  2. Poštovani, konkretnih dokaza nažalost nemam. Znam da moji prijatelji to sigurno ne rade, a jedino bi policija mogla putem ip adrese nešto dokazati. Iako bi i to bilo možda malo nategnuto s obzirom da se radi o normalnoj web stranici, a ne o nekakvom konkretnom računu jer osoba ne mora biti ulogirana u facebook da to napravi. Mailovi su klasični Facebookovi, dolaze od Facebooka i u njima piše:" Dali ste zahtjev za resetiranjem lozinke...ako niste to vi napravili ignorirajte mail itd.." Ničeg dodatnog nema. Hvala na pažnji.
  3. Poštovani, ispirčavam se ako je ovo krivo mjesto, ali me zanima može li se ova situacija okarakterizirati kao nametljivo ponašanje. Uglavnom, osoba s kojom ne želim imati kontakt me nakon dugotrajne borbe prestala kontaktirati osobno i nisam se u vezi toga obratio policiji. Kako je od zadnjeg pravog kontakta prošlo više od 3 mjeseca, ne mogu više ništa od toga prijaviti. Međutim, ta ista osoba mi putem društvenih mreža i dalje šalje mailove. U biti dobivam stalno mailove o tome kako sam zatražio promjenu lozinke. Na primjer na Facebooku može bilotko doći i reći da je izgubio lozinku, staviti mail od neke druge osobe i njima će doći taj mail. Mail ne šalje osoba direktno nego facebook, ali osoba mora pokrenuti postupak s time da zatraži izgubljenu lozinku i upiše moj profil/e mail. Dobio sam tako u zadnja 3 mjeseca 13 takvih mailova bez da sam ih ja tražio. Mene zanima, spada li to u bilokakav oblik nametljivog ponašanja ili ne s obzirom da ih ta osoba direktno ne šalje, nego ih Facebook šalje. Mogu li se s time obratiti policiji ili bi bilo najbolje samo ignorirati to i promijeniti e mail? Ponavljam da Facebook šalje mail za promjenu lozinke, ali netko to mora pokrenuti, a ja nisam niti je itko od mojih prijatelja. Hvala vam na pažnji.
  4. Hvala vam na odgvorima! Ne kontaktiram ja uopće s tom osobom još od 5.mjeseca. Njene priče čujem od zajedničke prijateljice. Očito ju netko drugi zeza, ali to nije moja briga, Još jednom vam hvala na odovoru!
  5. Poštovani, prije mjesec dana bio sam pozvan u policiju preko mobitela da dođem na razgovor zbog nekih mailova. Došao sam u postaju i navodno me jedna osoba prijavila za uznemiravanje. Uglavnom, inspektor jer bio jako dobar i ugodan i on je isto vidio kako to sve nema smisla. S tom osobom sam imao poslovni kontakt već godinu dana i ona je na policiji predala mailove iz 12.mjeseca kada smo bili u normalnom kontaktu kao primjer uznemiravanja. Ja sam kontakt s njom prekinuo još u 5. mjesecu i nakon toga joj se nisam javljao, ali tijekom ljeta na mail njena poslodavca došli su mailovi (njih 2-3) u kojima se traže kazne za tu osobu zbog nekakvog neposlovnog ponašanja. Osim toga ta osoba tvrdi kako sam ja to slao i kako njoj dolaze neki mailovi za reset lozinke na društvenim stranicama iako ona to ne traži. Ja sam na policiji rekao kako ja za to ne znam i da se ne želim upletati u to jer ja to nisam radio. Inspektor je i sam rekao da mailovi poslodavcu dolaze od neke druge osobe, ali kao da je on mene mogao komotno sada privesti zbog onih drugih mailova (normalni kontakt) te da sam sretan što nije. Dalje od tog razgovora nije išlo, niti su mene u policiji zapisali ili snimili itd. Samo sam doslovno razgovarao s inspektorom. Problem je što ta osoba i dalje tvrdi da dobiva mailove i da ju ja uznemiravam iako apsolutno ništa ne radim. Ona još tvrdi da su na policiji utvrdili da sam ja sve mailove slao iako je meni inspektor drukčije rekao. Nadalje, njoj su na policiji rekli da može podići privatnu tužbu jer kao oni to neće raditi, tj.oni su zadovoljni razgovorom (tako su joj rekli). Mene zanima, kvalificira li se slanje mailova poslodavcu (šefu) s njenim imenom i prezimenom kao nametljivo ponašanje? Kako je policija mogla utvrditi za mailove, a da su meni nešto potpuno drukčije rekli i njima za utvrdu IP adrese treba nalog s kaznenom prijavom, a oni nisu ništa od toga imali. Kvalificaju li se mailovi slani na njenu adresu od Facebooka ili čega god za resetom lozinke kao nametljivo ponašanje? Ta osoba nikada meni nije rekla da ne želi primati moje mailove, naprotiv, rekla mi je da joj se mogu javiti kada god hoću, ali ja sam prekinuo kontakt i nisam joj se javljao ni na kakav način. Može li ona sada podići privatnu tužbu i bi li to držalo vodu na sudu ili ona to samo laže? Poznanica koja radi u odvj. uredu kaže kako su to sve budalaštine i kako ona ne može nikakvu tužbu podići. Zato što kao nijedan drž.tužitelj neće uzeti takav slučaj i to bi navodno koštalo puno novaca.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija