Jump to content

sinka3

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ili da li to znači da ne smijem voziti vozila koja glase na fizičku osobu već samo vozila koja glase na firmu, odnosno službena vozila?
  2. Danas sam u pošti podigao Upis zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom. U istom piše sljedeće: "...obavještavate se, da će Vam se u evidenciju o izdanim vozačkim dozvolama upisati zaštitna mjera zabrana upravljanja osobnim vozilom u trajanju od 2 (dva) mjeseca." Sad me zanima što, odnosno koja se sve vozila ubrajaju u kategoriju osobnih vozila? Da li je to samo kategorija M1?
  3. Pozdrav, vozio sam pod utjecajem alkohola (1,52 g/kg) i dobio sam predloženu kaznu 5000 kn i 6 mjeseci bez vozačke. Nakon poziva na prekršajni sud donesena je presuda te mi je novčani dio umanjen na 3500 kn, a vozačka dozvola na 2 mjeseca. Sud mi je uzeo u obzir da mi je vozačka neophodna za posao. U prvom dijelu presude, pod izriče piše sljedeće: "Temeljem članka 58. Prekršajnog zakona okrivljeniku se izriče zaštitna mjera zabrane upravljanja OSOBNIM VOZILOM u trajanju od 2 (dva) mjeseca." U obrazloženju piše sljedeće: "... Pritom je Sud uvažio obranu okrivljenika te potvrdu poslodavca, da mu je na njegovom radnom mjestu vozačka dozvola "B" kategorije neophodno potrebna te mu nije zabranjeno upravljanje svim vozilima "B" kategorije, već samo sa osobnim vozilom kojim je počinio prekršaj." Moje pitanje je da li se prema navedenom izriče zaštitna mjera upravljanja svim osobnim vozilima ili samo vozilom kojim sam zaustavljen u prekršaju?
  4. Hvala, čitao sam stari zakon A općenito, da li je bolje dostaviti pisanu obranu ili doći direktno osobno na sud?
  5. Pozdrav, imao bih pitanje vezano uz poziv na prekršajni sud. Naime, prije nekih mjesec dana zaustavljen sam u vožnji osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (200m od kuće) s količinom 1,72 g/kg (umanjeno 1,62 g/kg). Dosad nisam kažnjavan. Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama počinjen je prekršaj prema članku 199. stavak 10. Na pozivu za prekršajni sud, koji je stigao poštom, navodi se da se pozivam na raspravu zbog prekršaja iz članka 199. stavka 8. Također, i u optužnom prijedlogu navodi se člana 199. stavak 8. Jedino što je ovdje navedeno i "5. da se okrivljenik proglasi krivim i kazni novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 kuna, te da mu se uz novčanu kaznu izrekne i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od 6 (šest) mjeseci...", a to odgovara izrečenoj kazni prema članku 199. stavak 10. Da li se u ovom slučaju radi o nekoj greški prilikom pisanja ili postoji neka druga caka u zakonu? Kako to utječe na moje izlaganje pred sucem, odnosno hoće li me teretiti prema stavku 8. ili 10.?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija