Jump to content

hancamasic

Korisnik
 • Broj objava

  21
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Molim pomoć Prije 2,5 god sam imala incident sa zdravljem te mi je zaostao invaliditet. Imam 32 god i nemam staža. Razmišljam da se prijavim pa nakon nekog vremena trazim invalidsku mirovinu. Dali je to moguce?
 2. Zanimanje stečajni upravitelj

  Namjeravam se baviti poslovima stecajno-upraviteljske sluzbe kao osnovnim zanimanjem. Kako tu nema place nego nagrade koja se isplacuje tek po zakljucenju stecaja, koji u prosjeku traje 3 godine, neznam kako da to izvedem. Kako da radim, najlakse otvorit td, ali sta sa doprinosima i svim obaveznim davanjima kad nema redovne place. Svi kolege stecajni upravitelji su osigurani po drugim osnovama i to im nije glavno zanimanje, bar ovi koje znam? Bilo kakva pomoc i smjernice dobrodosle..
 3. Molila bih kolege stečajne upravitelje da podijele iskustva sa završne provjere znanja i iskustva sa mentorima. Teme radnji sa proslih rokova? Navodno da je česta završno izviješće? Svaka informacija dobrodosla..
 4. Sporazumni razvod

  Shvacam. Al s obzirom da sam osoba s invaliditetom i tesko mi je dolazit na rasprave. 1. Odreknemo se prava na žalbu odmah , zar to ne znaci da je presuda pravomocna? ( negdje sam citala cini mi se da se moze ali znam da svasta pise)
 5. Sporazumni razvod

  Pitanje. 17.1.2019 imam zakazanu raspravu za razvod, nemamo djece,(sporazumni prijedlog) 1.dal moze na toj istoj raspravi postat pravomocan razvod? 2.dali mogu odmah 17tog dobit presudu (radi promjene prezimena itd). Ako ne odmah za koliko vremenski mogu ocekivati presudu?? Zahvaljujem unaprijed
 6. Tužba za uzdrzavanje

  Može li se tuzba za uzdrzavanje bracnog druga podici nakon sporazumnog razvoda bili su ispunjeni svi uvijeti. Citam Obz i tamo stoji da moze u brakorazvodnoj parnici ili kad se trazi ponistaj, za sporazumni nista ne pise. Molim Vas savjet.
 7. Poziv za rociste

  Suprug i ja smo predali prijedlog za sporazumni razvod i uvidom u spis na opcinskom gradanskom sudu u Zagrebu, zakazano je rociste za 18.1.2019. Kada bi mogla ocekivati poziv ??
 8. Naknada štete

  Zahvaljujem na odgovorima.
 9. Naknada štete

  Hm. Pa otac ima zahtjeve za razrijesenja na osobni zahtijev u vise od 20tak stecajeva ( stecajni upravitelj je). Otprilke 300 tis kuna izgubljene zarade jel me morao njegovat. sve ima napismeno. Lijecenje je placao ima racune. Zar to nema veze???
 10. Naknada štete

  Hvala shvacam. Ali citam da su to sve elementi za tuzbu za nanosenje nematerijalne imaterijalne stete. Zar ni to nemogu? Pa to je tolko ocito... iz njegova ponasanja
 11. Naknada štete

  Da jos dopunim, situaciju je dodatno mi otezao jel nije htio da radim, profesorica sam po struci i odbila sam posao dva puta, tako da nemam nikakvih primanja, niti izgleda da cu ih uskoro imati, a zdravstveno sam osigurana preko njega. Molim Vas pravni savjet.
 12. Naknada štete

  Da opisem svoj problem. Imam 31 god i pravno sam jos u braku koji traje od 21.3 2105. u braku nije rodeno dijece , muz iz prvog braka ima dvoje. Na moju i nesrecu mojih roditelja obolila sam prije godinu i 10mj , i ostala invalid( ICV teskog stupnja). Od tog dana za supruga ne postojim, uzeli su me roditelji k sebi gdje sam i sada i lijecim se. No, iscrpila sam sve snage finanacijske, psihicke, moralne....Od tog dana sam u milosti roditelja koji se trude mi pomoci ali pada nam moral. Zaduzila sam roditelje za oko 400 tis kuna za lijecenje. On je u tom razdoblju dolazio kod mojih roditelja , vrijedao nas, prijetio da ce mi se jos nesto desit, omalovazavao nas, govorio da sam rugoba s kojom nece imat posla... Sta nam je ciniti i kome se obratiti. Najzalosnije je sta je veoma dobro situiran i govori da ne pomisljamo na nista jel ima dobre odvjetnike. Potpisala sam mu prijedlog za sporazumni razvod jel mi je obecao platiti toplice i vratiti auto, no kaze da se predomislio jel da nece ulagat u rugobu kojoj nema pomoci. Demoralizirana sam a starci u komi jel su mi dali zadnju lipu za lijecenje. Kazu da idemo kod odvjetnika i tako kazemo. Ali nemamo vise novaca, otac otad ne radi jel imaju oko mene obadvoje posla. Ovo sve je i blago receno kakvu nama je stetu materijalnu i nematerijalnu pricinjavao i pricinjava. A braku smo na papiru.
 13. Sporazumni razvod

  Zanima me za konkretno: 1.Kako mogu odgoditi raspravu? 2. Kad mogu ocekivati poziv za istu? ( prijedlog predan u zgb, palaca pravde, oko 20.tog proslog mjeseca),
 14. Sporazumni razvod

  To bi mi i odgovaralo. Potpisala sam mu,jel sam invalid i i na neki nacin me prislilo. Ne na neki nego na mongo nacina, to znam. Zasad Vas molim da mi date pravni savjet kako odgoditi tu raspravu/ rociste iz razloga koje sam navela( moram na lijecenje).
 15. Sporazumni razvod

  Potpisala sam s muzem zahtjev za sporazumni razvod prije 10tak dana u Zagrebu. Nemamo djece. A za imovinu smo se usmeno dogovorili. No, on sad to nenamjerava ispostovati sto mi je i saopcio, jel smatra da je brak razvden, i u zahtjev je napisao da zajednicke imovine nemamo. Moje pitanje je: 1. Kad mogu ocekivati poziv na rociste i kako ga mogu odgoditi jel sam bolesna i imam dogovorene toplice na duzi period (6mj).
×