Jump to content

hancamasic

Korisnik
 • Broj objava

  18
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Sporazumni razvod

  Shvacam. Al s obzirom da sam osoba s invaliditetom i tesko mi je dolazit na rasprave. 1. Odreknemo se prava na žalbu odmah , zar to ne znaci da je presuda pravomocna? ( negdje sam citala cini mi se da se moze ali znam da svasta pise)
 2. Sporazumni razvod

  Pitanje. 17.1.2019 imam zakazanu raspravu za razvod, nemamo djece,(sporazumni prijedlog) 1.dal moze na toj istoj raspravi postat pravomocan razvod? 2.dali mogu odmah 17tog dobit presudu (radi promjene prezimena itd). Ako ne odmah za koliko vremenski mogu ocekivati presudu?? Zahvaljujem unaprijed
 3. Tužba za uzdrzavanje

  Može li se tuzba za uzdrzavanje bracnog druga podici nakon sporazumnog razvoda bili su ispunjeni svi uvijeti. Citam Obz i tamo stoji da moze u brakorazvodnoj parnici ili kad se trazi ponistaj, za sporazumni nista ne pise. Molim Vas savjet.
 4. Poziv za rociste

  Suprug i ja smo predali prijedlog za sporazumni razvod i uvidom u spis na opcinskom gradanskom sudu u Zagrebu, zakazano je rociste za 18.1.2019. Kada bi mogla ocekivati poziv ??
 5. Naknada štete

  Zahvaljujem na odgovorima.
 6. Naknada štete

  Hm. Pa otac ima zahtjeve za razrijesenja na osobni zahtijev u vise od 20tak stecajeva ( stecajni upravitelj je). Otprilke 300 tis kuna izgubljene zarade jel me morao njegovat. sve ima napismeno. Lijecenje je placao ima racune. Zar to nema veze???
 7. Naknada štete

  Hvala shvacam. Ali citam da su to sve elementi za tuzbu za nanosenje nematerijalne imaterijalne stete. Zar ni to nemogu? Pa to je tolko ocito... iz njegova ponasanja
 8. Naknada štete

  Da jos dopunim, situaciju je dodatno mi otezao jel nije htio da radim, profesorica sam po struci i odbila sam posao dva puta, tako da nemam nikakvih primanja, niti izgleda da cu ih uskoro imati, a zdravstveno sam osigurana preko njega. Molim Vas pravni savjet.
 9. Naknada štete

  Da opisem svoj problem. Imam 31 god i pravno sam jos u braku koji traje od 21.3 2105. u braku nije rodeno dijece , muz iz prvog braka ima dvoje. Na moju i nesrecu mojih roditelja obolila sam prije godinu i 10mj , i ostala invalid( ICV teskog stupnja). Od tog dana za supruga ne postojim, uzeli su me roditelji k sebi gdje sam i sada i lijecim se. No, iscrpila sam sve snage finanacijske, psihicke, moralne....Od tog dana sam u milosti roditelja koji se trude mi pomoci ali pada nam moral. Zaduzila sam roditelje za oko 400 tis kuna za lijecenje. On je u tom razdoblju dolazio kod mojih roditelja , vrijedao nas, prijetio da ce mi se jos nesto desit, omalovazavao nas, govorio da sam rugoba s kojom nece imat posla... Sta nam je ciniti i kome se obratiti. Najzalosnije je sta je veoma dobro situiran i govori da ne pomisljamo na nista jel ima dobre odvjetnike. Potpisala sam mu prijedlog za sporazumni razvod jel mi je obecao platiti toplice i vratiti auto, no kaze da se predomislio jel da nece ulagat u rugobu kojoj nema pomoci. Demoralizirana sam a starci u komi jel su mi dali zadnju lipu za lijecenje. Kazu da idemo kod odvjetnika i tako kazemo. Ali nemamo vise novaca, otac otad ne radi jel imaju oko mene obadvoje posla. Ovo sve je i blago receno kakvu nama je stetu materijalnu i nematerijalnu pricinjavao i pricinjava. A braku smo na papiru.
 10. Sporazumni razvod

  Zanima me za konkretno: 1.Kako mogu odgoditi raspravu? 2. Kad mogu ocekivati poziv za istu? ( prijedlog predan u zgb, palaca pravde, oko 20.tog proslog mjeseca),
 11. Sporazumni razvod

  To bi mi i odgovaralo. Potpisala sam mu,jel sam invalid i i na neki nacin me prislilo. Ne na neki nego na mongo nacina, to znam. Zasad Vas molim da mi date pravni savjet kako odgoditi tu raspravu/ rociste iz razloga koje sam navela( moram na lijecenje).
 12. Sporazumni razvod

  Potpisala sam s muzem zahtjev za sporazumni razvod prije 10tak dana u Zagrebu. Nemamo djece. A za imovinu smo se usmeno dogovorili. No, on sad to nenamjerava ispostovati sto mi je i saopcio, jel smatra da je brak razvden, i u zahtjev je napisao da zajednicke imovine nemamo. Moje pitanje je: 1. Kad mogu ocekivati poziv na rociste i kako ga mogu odgoditi jel sam bolesna i imam dogovorene toplice na duzi period (6mj).
 13. Sporazumni razvod

  Molim vas pravni savjet. Muz i ja smo predali zahtjev i dogovorili se oko svega. Brine me dali danom kad ce brak bit razveden automatski prestajem biti i preko njega zdravstveno osigurana? Jel se moze to na to rocistu odredit da nastavljam bit preko njega osigurana dok ne ozdravim (teze sam bolesna) i ne radim. on je s tim suglasan. jel to pravno moguce odma na tom rocistu ili to ide nekim drugim pravnim putem? jel nemogo ostat bez zdravstvenog trenuto. Molim pomoc
 14. Odustanak od sporzumog razvoda

  Znaci mogu odustat od sporazumnog razvoda nakon sto potpisem prijedlog ili ne. Jasno mi je da je bracna stecevina drugi institut od braka. Ovdje se ne radi da ja tražim podjelu bracne stecevine , on ima u vlasnistvu jos 4 osobna automobila i financijski je dobro potkovan. Radi se o tome da on trazi da ja potpisem taj zahtjev za sporazumni razvod a on ce na mene prenest auto. I to u ponedjeljak. U zahtjev bi stavio da smo suglasni da nemamo zajednicke imovine i da nas se razvede. A ja svakako namjeravam trazit uzdrzavanje skupa sa zdravstenim. Zanima me jel mogu i kako nakanadno trazit uzdrzavanje, odnosno kako da se nakon sto to potpisem se izjasnim da sam ekonomski bila prisliljena.
 15. Molim Vas pravni savjet. Situacija je: U braku sam 3 i pol godine i nemamo djece. Muž mi zahtjeva da potpisem prijedlog za sporazumni razvod u kojem bi navela da od njega nista ne trazim. Ja sam se u braku razbolila tesko i sad se lijecim , od posljedica bolesti ostala sam teže pokretna i ne radim niti sam radila. Osigurana sam zdravstveno preko njega. Oduzeo mi je automobil prilagođen invalidima i primorana sam to potpisat jel sam ograničena u kretanju npr. nemogu ici na terapije i liječit se.Zanima me dali nakon sto mu to potpišem ,a moram jel auto glasi na njega, mogu odustat ili na neki način se izjasnit na sudu o okolnostima pod kojima sam potpisala i da sam na neki način bila prisiljena potpisat. Jel ja svakako zelim zdravstveno i uzdrzavanje. On trazi da u ponedjeljak to potpišemo taj prijedlog i tad ce mi vratit auto. Molim Vas za savjet šta mi je činiti.
×