Jump to content

hancamasic

Korisnik
  • Broj objava

    27
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

381 pregleda profila
  1. Poštovani Dali je rok od 60 (60+8) dana prekluzivan za izlučne vjerovnike. U smislu dali gube svoje pravo ako u tom roku ne obavijeste st.upravitelja o svom pravu? Zahvaljujem
  2. Poštovani U parnici za uzdržavanje gdje sam ja tužitelj, suprotna strana je predlozila grafološko vještačenje neke priznanice koju sam ja navodno potpisala. Nisam se protivila, dapače prisala sam jel nisam ništa potpisivala. Nakon rasprave i mog pristanka za grafološkim vještačenjem doznajem da se radi o zgužvanom računu iz kafića na poleđini kojega je napisano : Dana xx ja xx primila sam iznos od xx od strane xx za potrebe liječenja. Ja sam mislila da se radi o nekom službenom dokumentu pa sam pristala. Uz to ja imam paretičnu šaku kao posljedicu inzulta od prije dvije god tako da i nemogu pisati rukom, ta medicinska dokumentacija je u spisu i nije sporna. Ali sama sam pristala a sud je odobrio. Šta mogu očekivati ? Jel mogu obavijestiti sud i povući pristanak? Htjela bih to izbjeći? Kako? Kako izgleda to grafološko vještačenje? U zadnje dvije god jedino šta sam rukom pisala je moj potpis.
  3. Molim Vas mišljenje 1. Šta znači poslovna oznaka predmeta Kir- 2. Dali je lažno svedočenje u parničnom postupku kazneno djelo 3. Ako je, šta je sa parnicom na koju se odnosi davanje lažnog iskaza (pretpostavljam da nemože završiti dok se ne završi eventualni kazneni postupak)
  4. Poštovani molim Vas za mišljenje 1. U 7 mjesecu ove god podigla sam tuzbu za uzdrzavanje protiv bivseg muza, te dostavila dokaze o imovini koju ima u vlasništvu. 2. Odgovor na tužbu je dao u 8 mjesecu 3. Nakon toga svu imovinu je darovnim ugovorima otuđio u korist majke Moje pitanje je; s obzirom da ce sutra na glavnoj raspravi kako mi je najavio dostavit dokaze da on više nije vlasnik nikakve imovine, koje su mi pravne mogućnosti ? Jel to je napravio kako bi izbjegao obvezu po meni. Jel moguće da sud i sam to uvidi ?
  5. Poštovani. Bivši suprug je zbog prijetnji meni osobno dobio mjeru zabrane prilaska na 200 m sve dok ne zavrsi kazneni postupak koji je pokrenut po sluzbenoj dužnosti. E sad mi imamo zakazano rociste za 10tak dana vezano za uzdrzavanje koje trazim od njega. Jel bi mogao ne pojaviti se na rocistu i pozvati se na tu mjeru? I uopce stopirati vodenje te parnice dok mu ne zavrsi taj kazneni proces? Zahvaljujem
  6. Naravno da kolege koji su ujedno i odvjetnici nemogu naplaćivati po tarifi. Hvala na odgovoru.
  7. Ako sam vlasnik knjigovodstvenog servisa a drugi dohodak ostvarujem kao stečajni upravitelj, dali mogu angažirati svoj vlastiti servis kod vođenja poslovnih knjiga u stečajevima i naplatiti usluge po tarifi koja je uobičajna (koja ovisi o obimu posla...) Gledam da kolege upravitelji koji su i odvjetnici mogu, dapače, ako ima sporova i poželjno je da je upravitelj i odvjetnik. Nemože naplatiti po punoj tarifi nešto manje ali ne postoji zakonska prepreka i to je praksa u stečajevima. E sad pitanje; logika mi govori da bi trebalo vrijediti i za pružanje knjigovodstvenih usluga ako je stečajni upravitelj ujedno i samostalni knjigovođa ?? Svaka informacija dobrodošla i unaprijed zahvaljujem
  8. Molim pomoć Prije 2,5 god sam imala incident sa zdravljem te mi je zaostao invaliditet. Imam 32 god i nemam staža. Razmišljam da se prijavim pa nakon nekog vremena trazim invalidsku mirovinu. Dali je to moguce?
  9. Namjeravam se baviti poslovima stecajno-upraviteljske sluzbe kao osnovnim zanimanjem. Kako tu nema place nego nagrade koja se isplacuje tek po zakljucenju stecaja, koji u prosjeku traje 3 godine, neznam kako da to izvedem. Kako da radim, najlakse otvorit td, ali sta sa doprinosima i svim obaveznim davanjima kad nema redovne place. Svi kolege stecajni upravitelji su osigurani po drugim osnovama i to im nije glavno zanimanje, bar ovi koje znam? Bilo kakva pomoc i smjernice dobrodosle..
  10. Molila bih kolege stečajne upravitelje da podijele iskustva sa završne provjere znanja i iskustva sa mentorima. Teme radnji sa proslih rokova? Navodno da je česta završno izviješće? Svaka informacija dobrodosla..
  11. Shvacam. Al s obzirom da sam osoba s invaliditetom i tesko mi je dolazit na rasprave. 1. Odreknemo se prava na žalbu odmah , zar to ne znaci da je presuda pravomocna? ( negdje sam citala cini mi se da se moze ali znam da svasta pise)
  12. Pitanje. 17.1.2019 imam zakazanu raspravu za razvod, nemamo djece,(sporazumni prijedlog) 1.dal moze na toj istoj raspravi postat pravomocan razvod? 2.dali mogu odmah 17tog dobit presudu (radi promjene prezimena itd). Ako ne odmah za koliko vremenski mogu ocekivati presudu?? Zahvaljujem unaprijed
  13. Može li se tuzba za uzdrzavanje bracnog druga podici nakon sporazumnog razvoda bili su ispunjeni svi uvijeti. Citam Obz i tamo stoji da moze u brakorazvodnoj parnici ili kad se trazi ponistaj, za sporazumni nista ne pise. Molim Vas savjet.
  14. Suprug i ja smo predali prijedlog za sporazumni razvod i uvidom u spis na opcinskom gradanskom sudu u Zagrebu, zakazano je rociste za 18.1.2019. Kada bi mogla ocekivati poziv ??
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija