Jump to content

hancamasic

Korisnik
  • Broj objava

    27
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je hancamasic objavio

  1. Poštovani Dali je rok od 60 (60+8) dana prekluzivan za izlučne vjerovnike. U smislu dali gube svoje pravo ako u tom roku ne obavijeste st.upravitelja o svom pravu? Zahvaljujem
  2. Poštovani U parnici za uzdržavanje gdje sam ja tužitelj, suprotna strana je predlozila grafološko vještačenje neke priznanice koju sam ja navodno potpisala. Nisam se protivila, dapače prisala sam jel nisam ništa potpisivala. Nakon rasprave i mog pristanka za grafološkim vještačenjem doznajem da se radi o zgužvanom računu iz kafića na poleđini kojega je napisano : Dana xx ja xx primila sam iznos od xx od strane xx za potrebe liječenja. Ja sam mislila da se radi o nekom službenom dokumentu pa sam pristala. Uz to ja imam paretičnu šaku kao posljedicu inzulta od prije dvije god tako da i nemogu pisati rukom, ta medicinska dokumentacija je u spisu i nije sporna. Ali sama sam pristala a sud je odobrio. Šta mogu očekivati ? Jel mogu obavijestiti sud i povući pristanak? Htjela bih to izbjeći? Kako? Kako izgleda to grafološko vještačenje? U zadnje dvije god jedino šta sam rukom pisala je moj potpis.
  3. Molim Vas mišljenje 1. Šta znači poslovna oznaka predmeta Kir- 2. Dali je lažno svedočenje u parničnom postupku kazneno djelo 3. Ako je, šta je sa parnicom na koju se odnosi davanje lažnog iskaza (pretpostavljam da nemože završiti dok se ne završi eventualni kazneni postupak)
  4. Poštovani molim Vas za mišljenje 1. U 7 mjesecu ove god podigla sam tuzbu za uzdrzavanje protiv bivseg muza, te dostavila dokaze o imovini koju ima u vlasništvu. 2. Odgovor na tužbu je dao u 8 mjesecu 3. Nakon toga svu imovinu je darovnim ugovorima otuđio u korist majke Moje pitanje je; s obzirom da ce sutra na glavnoj raspravi kako mi je najavio dostavit dokaze da on više nije vlasnik nikakve imovine, koje su mi pravne mogućnosti ? Jel to je napravio kako bi izbjegao obvezu po meni. Jel moguće da sud i sam to uvidi ?
  5. Poštovani. Bivši suprug je zbog prijetnji meni osobno dobio mjeru zabrane prilaska na 200 m sve dok ne zavrsi kazneni postupak koji je pokrenut po sluzbenoj dužnosti. E sad mi imamo zakazano rociste za 10tak dana vezano za uzdrzavanje koje trazim od njega. Jel bi mogao ne pojaviti se na rocistu i pozvati se na tu mjeru? I uopce stopirati vodenje te parnice dok mu ne zavrsi taj kazneni proces? Zahvaljujem
  6. Naravno da kolege koji su ujedno i odvjetnici nemogu naplaćivati po tarifi. Hvala na odgovoru.
  7. Ako sam vlasnik knjigovodstvenog servisa a drugi dohodak ostvarujem kao stečajni upravitelj, dali mogu angažirati svoj vlastiti servis kod vođenja poslovnih knjiga u stečajevima i naplatiti usluge po tarifi koja je uobičajna (koja ovisi o obimu posla...) Gledam da kolege upravitelji koji su i odvjetnici mogu, dapače, ako ima sporova i poželjno je da je upravitelj i odvjetnik. Nemože naplatiti po punoj tarifi nešto manje ali ne postoji zakonska prepreka i to je praksa u stečajevima. E sad pitanje; logika mi govori da bi trebalo vrijediti i za pružanje knjigovodstvenih usluga ako je stečajni upravitelj ujedno i samostalni knjigovođa ?? Svaka informacija dobrodošla i unaprijed zahvaljujem
  8. Molim pomoć Prije 2,5 god sam imala incident sa zdravljem te mi je zaostao invaliditet. Imam 32 god i nemam staža. Razmišljam da se prijavim pa nakon nekog vremena trazim invalidsku mirovinu. Dali je to moguce?
  9. Namjeravam se baviti poslovima stecajno-upraviteljske sluzbe kao osnovnim zanimanjem. Kako tu nema place nego nagrade koja se isplacuje tek po zakljucenju stecaja, koji u prosjeku traje 3 godine, neznam kako da to izvedem. Kako da radim, najlakse otvorit td, ali sta sa doprinosima i svim obaveznim davanjima kad nema redovne place. Svi kolege stecajni upravitelji su osigurani po drugim osnovama i to im nije glavno zanimanje, bar ovi koje znam? Bilo kakva pomoc i smjernice dobrodosle..
  10. Molila bih kolege stečajne upravitelje da podijele iskustva sa završne provjere znanja i iskustva sa mentorima. Teme radnji sa proslih rokova? Navodno da je česta završno izviješće? Svaka informacija dobrodosla..
  11. Shvacam. Al s obzirom da sam osoba s invaliditetom i tesko mi je dolazit na rasprave. 1. Odreknemo se prava na žalbu odmah , zar to ne znaci da je presuda pravomocna? ( negdje sam citala cini mi se da se moze ali znam da svasta pise)
  12. Pitanje. 17.1.2019 imam zakazanu raspravu za razvod, nemamo djece,(sporazumni prijedlog) 1.dal moze na toj istoj raspravi postat pravomocan razvod? 2.dali mogu odmah 17tog dobit presudu (radi promjene prezimena itd). Ako ne odmah za koliko vremenski mogu ocekivati presudu?? Zahvaljujem unaprijed
  13. Može li se tuzba za uzdrzavanje bracnog druga podici nakon sporazumnog razvoda bili su ispunjeni svi uvijeti. Citam Obz i tamo stoji da moze u brakorazvodnoj parnici ili kad se trazi ponistaj, za sporazumni nista ne pise. Molim Vas savjet.
  14. Suprug i ja smo predali prijedlog za sporazumni razvod i uvidom u spis na opcinskom gradanskom sudu u Zagrebu, zakazano je rociste za 18.1.2019. Kada bi mogla ocekivati poziv ??
  15. Hm. Pa otac ima zahtjeve za razrijesenja na osobni zahtijev u vise od 20tak stecajeva ( stecajni upravitelj je). Otprilke 300 tis kuna izgubljene zarade jel me morao njegovat. sve ima napismeno. Lijecenje je placao ima racune. Zar to nema veze???
  16. Hvala shvacam. Ali citam da su to sve elementi za tuzbu za nanosenje nematerijalne imaterijalne stete. Zar ni to nemogu? Pa to je tolko ocito... iz njegova ponasanja I to nanosenje stete i meni i roditeljima , svojim djelima, rijecima, propustima...??? Zbunjena sam...
  17. Da jos dopunim, situaciju je dodatno mi otezao jel nije htio da radim, profesorica sam po struci i odbila sam posao dva puta, tako da nemam nikakvih primanja, niti izgleda da cu ih uskoro imati, a zdravstveno sam osigurana preko njega. Molim Vas pravni savjet.
  18. Da opisem svoj problem. Imam 31 god i pravno sam jos u braku koji traje od 21.3 2105. u braku nije rodeno dijece , muz iz prvog braka ima dvoje. Na moju i nesrecu mojih roditelja obolila sam prije godinu i 10mj , i ostala invalid( ICV teskog stupnja). Od tog dana za supruga ne postojim, uzeli su me roditelji k sebi gdje sam i sada i lijecim se. No, iscrpila sam sve snage finanacijske, psihicke, moralne....Od tog dana sam u milosti roditelja koji se trude mi pomoci ali pada nam moral. Zaduzila sam roditelje za oko 400 tis kuna za lijecenje. On je u tom razdoblju dolazio kod mojih roditelja , vrijedao nas, prijetio da ce mi se jos nesto desit, omalovazavao nas, govorio da sam rugoba s kojom nece imat posla... Sta nam je ciniti i kome se obratiti. Najzalosnije je sta je veoma dobro situiran i govori da ne pomisljamo na nista jel ima dobre odvjetnike. Potpisala sam mu prijedlog za sporazumni razvod jel mi je obecao platiti toplice i vratiti auto, no kaze da se predomislio jel da nece ulagat u rugobu kojoj nema pomoci. Demoralizirana sam a starci u komi jel su mi dali zadnju lipu za lijecenje. Kazu da idemo kod odvjetnika i tako kazemo. Ali nemamo vise novaca, otac otad ne radi jel imaju oko mene obadvoje posla. Ovo sve je i blago receno kakvu nama je stetu materijalnu i nematerijalnu pricinjavao i pricinjava. A braku smo na papiru.
  19. Zanima me za konkretno: 1.Kako mogu odgoditi raspravu? 2. Kad mogu ocekivati poziv za istu? ( prijedlog predan u zgb, palaca pravde, oko 20.tog proslog mjeseca),
  20. To bi mi i odgovaralo. Potpisala sam mu,jel sam invalid i i na neki nacin me prislilo. Ne na neki nego na mongo nacina, to znam. Zasad Vas molim da mi date pravni savjet kako odgoditi tu raspravu/ rociste iz razloga koje sam navela( moram na lijecenje).
  21. Potpisala sam s muzem zahtjev za sporazumni razvod prije 10tak dana u Zagrebu. Nemamo djece. A za imovinu smo se usmeno dogovorili. No, on sad to nenamjerava ispostovati sto mi je i saopcio, jel smatra da je brak razvden, i u zahtjev je napisao da zajednicke imovine nemamo. Moje pitanje je: 1. Kad mogu ocekivati poziv na rociste i kako ga mogu odgoditi jel sam bolesna i imam dogovorene toplice na duzi period (6mj).
  22. Molim vas pravni savjet. Muz i ja smo predali zahtjev i dogovorili se oko svega. Brine me dali danom kad ce brak bit razveden automatski prestajem biti i preko njega zdravstveno osigurana? Jel se moze to na to rocistu odredit da nastavljam bit preko njega osigurana dok ne ozdravim (teze sam bolesna) i ne radim. on je s tim suglasan. jel to pravno moguce odma na tom rocistu ili to ide nekim drugim pravnim putem? jel nemogo ostat bez zdravstvenog trenuto. Molim pomoc
  23. Znaci mogu odustat od sporazumnog razvoda nakon sto potpisem prijedlog ili ne. Jasno mi je da je bracna stecevina drugi institut od braka. Ovdje se ne radi da ja tražim podjelu bracne stecevine , on ima u vlasnistvu jos 4 osobna automobila i financijski je dobro potkovan. Radi se o tome da on trazi da ja potpisem taj zahtjev za sporazumni razvod a on ce na mene prenest auto. I to u ponedjeljak. U zahtjev bi stavio da smo suglasni da nemamo zajednicke imovine i da nas se razvede. A ja svakako namjeravam trazit uzdrzavanje skupa sa zdravstenim. Zanima me jel mogu i kako nakanadno trazit uzdrzavanje, odnosno kako da se nakon sto to potpisem se izjasnim da sam ekonomski bila prisliljena. Znaci taj zahtjev za sporazumni razvod moze se moze postati zahtjev za razvod uz zahtjev za uzdrzavanje, bez obzira sta mu ja potpisem zahtjev za sporazumni? Za koliko mogu ocekivati poziv na rociste u zgb? Da posaljem sudu neki dopis /izjavu u kojoj bi navela da sam bila primorana potpisat? Ocu li se moc na rocistu ocitovat da odustajem i obrazlozit? Jel moze to odmah na tom rocistu se prenamijenit u zahtjev za razvod?
  24. Molim Vas pravni savjet. Situacija je: U braku sam 3 i pol godine i nemamo djece. Muž mi zahtjeva da potpisem prijedlog za sporazumni razvod u kojem bi navela da od njega nista ne trazim. Ja sam se u braku razbolila tesko i sad se lijecim , od posljedica bolesti ostala sam teže pokretna i ne radim niti sam radila. Osigurana sam zdravstveno preko njega. Oduzeo mi je automobil prilagođen invalidima i primorana sam to potpisat jel sam ograničena u kretanju npr. nemogu ici na terapije i liječit se.Zanima me dali nakon sto mu to potpišem ,a moram jel auto glasi na njega, mogu odustat ili na neki način se izjasnit na sudu o okolnostima pod kojima sam potpisala i da sam na neki način bila prisiljena potpisat. Jel ja svakako zelim zdravstveno i uzdrzavanje. On trazi da u ponedjeljak to potpišemo taj prijedlog i tad ce mi vratit auto. Molim Vas za savjet šta mi je činiti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija