Jump to content

NinaRijeka

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Tako je ovrha se provodi preko Fine za jedan kredit koji sam imala preko jednog ureda za kredite. Sada mi je u firmu stigao dug prema Tele 2 koji je Tele 2 prodao Agenciji , stiglo je riješene suda o potraživanju, na Fini je to čekalo u redu naplate i vraćeno im je navodno zbog dugog čekanja a nije došlo na red naplate (tako je rekla gospođa na šalteru).
  2. Dobar dan, imam ovrhu na plaći koja mi se redovno obračunava, a ostatak plaće mi se isplaćuje na zaštićeni račun (mjesečno cca 2500 kn). Sad mi je u firmu stigla ovrha na naplatu. Poslodavac misli da mi treba Fina skidati i dalje 1/4, a da ostalo treba uplatiti na račun Agencije za naplatu potraživanja i meni ne isplatiti ništa.? Jel to zaista tako ili se ovrhe koje stignu na firmu isplaćuju tek nakon šta se Fina očisti? Ta ovrha od Agencije za naplatu potraživanja je bila na Fini, pa im je Fina nju vratila i sad su je poslali na firmu direkt. Jel moguća naplata na dvije strane u iznosu cijele plaće? Ili i u firmi staju u red naplate? Hvala unaprijed na odgovorima.
  3. Poštovani. Imala sam dug prema Tele 2 iz 2013 godine. Taj dug je preuzela Svea E. Oni su neumorljivo zvali neko vrijeme i dug nisu uspjeli naplatiti. Ja već imam obustavu na 1/4 plaće i definitivno sam za to da se dug otplati čim dođu na red. Oni su sad taj dug prosljedili Credit E. Koji mi je doma poslao opomenu sa iznosom plus kamate. Kad sam nazvala i objasnila da sam za to da se dug otplati čim dođu na red počinju njihove prijetnje da će promjenut sredstva ovrhe. Ja definitivno nemam ništa na sebi ni stan(koji doduše nije ni moj samo tu živim),nemam ni auto. Kad sam pitala da mi malilom pošalju neki izvadak-dokument da vidim šta zapravo moram platiti 4 000 kn plus kamate oni govore da dokumenta nemaju.Pa na temelju čega su onda došli do te cifre?Neki svjet? Njihov prijedlog je da im plaćam koliko mogu i da će se to onda zbrojiti sve skupa pa kad na Fini dođu na red da će se dug umanjiti za uplaćeni iznos s tim da se ne povlače s reda naplate u Fini. Hvala svima na odgovorima
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija