Jump to content

Kaya1999

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

270 pregleda profila
  1. Suprug je zbog jakih bolova u trbuhu i plucima zavrsio u bolnici iz koje su ga otpustili odmah nakon dijagnoze...ustanovili su upalu pluca i vodu u plucima..proslo je cca mjesec i pol i isao je opet na kontrolu i voda je jos uvijek bila prisutna..iz tog razloga mora na CT...meni nitko to javio nije vec sam morala zvati svako malo da cujem nalaze plucq,krvi itd. I zadnje mi je receno da sve informacije trazim preko suda koji ga je poslao na izvrsavanje kazne..suprug je u jednom gradu na izdrzavanju kazne,a ja u drugome-kao i sud koji ga je poslao na kaznu. I sada mene zanima dali oni moraju javiti ukoliko dodje do kakvih komplikacije ili nalaz bude los? Isto tako kako da ja trazim od suda informacije,sud je udaljen 400 km od zatvora,dali oni uopce smiju meni uskratit informacije nakon sto nazovem ?
  2. Da li su iz zatvora duzni javiti,npr.supruzi onoga koji izdrzava kaznu, ukoliko se sto dogodi, tipa ta osoba zavrsi u bolnici ili oboli ? Hvala
  3. Trebao bi mi savjet, pa bih molila da mi kazete kome se zaliti na rad zatvora u pozegi ? Tocnije na rad sestre i doktorice koje rade tamo ! Suprug mi se razbolio u zatvoru ,do sada sam dobivala informacije ,i odjednom su mi zabranili zvati,tj rekli da vise mi ne mogu dati informacije! Takodjer suprug je vise puta trazio da vidi doktoricu i nitko ga pozivao nije, radio je odredjene pretrage nakon kojih mu nitko nista pojasnjavao nije! Lijekove koje bi mu ja poslala sestra mu je svaki dan govorila donijeti i tako danima ,a tada se radilo o bubrezima ! Terapiju mora cekati i vise nego sto bi trebao ! Kada mu obave pretrage dovedu ga natrag i kako sam napisala nikakva pojasnjenja ne dobije i kada zeli doci do doktorice da je pita ne moze doci,sve informacije o svome zdravlju je dobivao preko mene jer bi ja nazvala sestru koja bi mi rekla sto je ! I danas sam htjela nazvati i receno mi je da to vise ne mogu,ocito je nekome zasmetalo ! Dali oni smiju meni zabraniti da zovem i trazim informacije (nisam upucena pa ne znam) ? Rekli su mi da pisem sudu koji ga je osudio i da njih trazim informacije (sud u puli ga je osudio) Takodjer ako se moze ,kome se zaliti ? Hvala !
  4. Postovanje Zanima me da li voditeljica u trgovini gdje radim ima pravo meni pregledavati ,tj gledati u torbicu svaki dan nakon radnog vremena ? Ona to trazi i kaze da ima pravo na to, isto tako nekim curama gleda,a nekima ne.. Naravno,nikakvog incidenta bilo nije,nego ona to tako zeli,a ja sam to odmah odbila.Na pocetku nisam bila upozorena na takve stvari. Ja sam trenutno na probnom roku i planiram otici sa toga posla jer je previse nategnuta situacija (tenzije,zavirivanje u torbice,dizanje tonova,promjene smjena kako se kome hoce itd),i iskreno nebi odradila tamo otkazni rok od 7 dana,pa me zanima isto tako dali mozda moze biti kakvih posljedica i kako da ga izbjegnem ? Hvala
  5. Pozdrav Trebala bi mi pomoc. Suprug mi je u Pozegi na izdrzavanju kazne od 10 mjeseci zatvora,trenutno je proslo 2 mjeseca. Neki dan sam bila pozvana na razgovor u CZSS radi posebnih pogodnosti izlazenja,koje se razmatraju za moga supruga,rekli su da je zatvor u Pozegi zatrazio od njih da me se ispita dali bi ga primala na nasu zajednicku adresu. Ja sam taj razgovor obavila i taj papir naravno potpisala. Suprug mi je rekao da on nista nije trazio vezano za te posebne pogodnosti. Pozega je od nase adrese inace udaljena cca 450 km (tako da mu ja niti ne mogu u posjetu,a tu je i dijete..nije njegovo ali je jako vezan za njega,kao otac mu je) Sada mene zanima da li je to rutina koja se uvijek obavlja ili samo kada nekoga namjeravaju pustiti? I ako ga namjeravaju pustiti na vikend, on ima malo vise od 8 sati voznje busom u jednom smjeru ,sa tim da ima i presjedanja.. koliko je najvise koliko ga se moze pustiti jer smo stvarno daleko ? Takodjer me zanima kada se moze zatraziti premjestaj u drugi zatvor i na koji nacin ? Jer mi smo uistinu sprjeceni da se vidimo, skoro pa u potpunosti.. Hvala
  6. Hvala na linku..Pa recimo da nije strasno,ima gore naravno..da..inace,to bi bilo dosta daleko od mjesta prebivalista..ali vidjet cemo,mozda cete i biti u pravu..
  7. Radi se o 10 mjeseci zatvora i 10 mjeseci uvjeta..a djelo je čl.190 .st.2. u vezi čl.52.st 1 KZ/11 .. (prepisala iz presude)
  8. Znaci sobe su natrpane..uzas..neljudski uvjeti..da..treba taj dio izdrzati...ali eto kada covjek napravi sta ne treba mora to pregurati..sto se tice poluotvorenog tipa ne znam dali bi on to mogao dobiti....samo se iskreno nadam da ce makar dobiti zatvor gdje zivi,mislim u istom gradu...Ovo mi je prvi susret sa time pa jadna trazim bilo kakve informacije kako bi znala gdje sta i kako..tamo su uzasno skrti sa ikakvim informacijama..zali boze ih ista pitati....danas sam opet zvala i rekli su mi da ce tek sad kao moci zvati posto je stigao vjenacni list..a isti taj je neki dan rekao da je dobio jednokratan poziv, a danas prica drugo.. a jedan prije njega je rekao da tamo nema problema,moze zvati dokle god ima na kartici...svaki dan druga prica..kao da i ovako nije dovoljno tesko..sta reci... i naravno da onda laici kao ja,kojima je nazalost ovo sok i prvi susret sa time ne znaju vise sto misliti ..ali eto poslusat cu vas i bit lijepo uporna i svaki dan zvati i traziti informacije..
  9. Hvala vam puno ! Po ovome postoji velika mogucnost da mu jos nisu dali da zove iako su meni jedno rekli,kao da moze zvati svaki dan...
  10. Postovanje Molila bih ako itko zna da mi napise kada se moze ostvariti prvi poziv iz dijagnostickog centar remetinec u zg. Muz mi je otisao u pon prije 6 dana otisao u dijagnosticki centar remetinec. Sad mene zanima u praksi kada im dospustaju prvi poziv ? Zvala sam ih i receno mi je da je dobio jednokratan poziv da mi javi da dostavim vjencani list kao potvrdu da me moze stalno zvati,ali on me zvao nije,a zvao bi sigurno da je mogao. Po toj informaciji ja sam odmah emailom dostavila vjencani list . Naknadno sam opet zvala u subotu i receno mi je da oni mogu zvati svaki dan kada hoce,sto mi je cudno. Dali je moguce da mu nisu dopustili da ode na poziv ili da je prosao npr dan za poziv kada se zove..ili su obavljali pretrage kakve pa nije mogao zvat? Ne razumjem. Hvala puno na svakoj informaciji..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija