Jump to content

Ananbell

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nekako je zemlja koju je baka prodala njemu nekom drugom prilikom nevezana za prodaju koju sam opisala napisana u zemljišnoj knjizi na nečije drugo ime (ta osoba ne želi predati vlasnistvo natrag posto je dobila zemlju besplatno) te on očekuje da mi razriješimo tu situaciju. Osnova je to da nijedna normalna osoba ne bi prodala dio svog dvorišta na kojem je štala koju koristi. To nema nikakvog smisla. Aneks ugovora bi to riješio, zar ne? Problem je sto je ova osoba vrlo tvrdoglava i odugovlači.
  2. Pozdrav svima i unaprijed zahvaljujem na odgovorima. Baka je prodala nekoliko zemljišta na selu jednome od susjeda. On je pisao ugovor i očito je upisao pogrešan broj parcele posto joj je rekao nekoliko godina nakon prodaje da ga traže da plati visi porez nego sto je očekivao. Odlaskom u gruntovnicu i katastar je uvidio da je na prodanoj parceli upisana zgrada (štala) i da je stoga visi porez. Naravno, on je sam radio ugovor pri kupnji i baka nije pazila na detalje i samo potpisala sto smatram da je vrlo budalasto s njene strane. Susjed tvrdi kako ne želi posjedovati dio njenog dvorišta i da će joj vratiti vlasnistvo prvom prilikom. Prošle su dvije godine i svaki puta kada nazovem ucjenjuje i traži od nas da mu pomognemo riješiti spor koji ima sa drugim susjedom oko zemlje i da će samo tada vratiti baki vlasnistvo njenog dvorišta. Mene zanima ima li ikakvo državno tijelo koje rješava ovakve sporove, npr netko u katastru i gruntovnici bez da se mora ići na sud i da moram dizati tužbe koje troškovima prelaze vrijednost spornog zemljišta. Bilo kakav savjet je dobrodošao.
  3. Dobar dan svima. Bila bih vrlo zahvalna ako itko ima nekakav savjet na situaciju koju ću opisati. Planiram baku smjestiti u Privatni Dom za starije osobe jer me zamolila. Vrlo je zahvalna i želi mi prepisati zemlju na selu i staru trošnu kuću u koji žive moja braća s njome. S obzirom da je bitno za ovu temu, reci ću da su oboje oko 30 godina, mladi ne priča s bakom vise od pet godina iako živi u njenoj kuci. Stariji brat je kronični alkoholičar, ne pridonosi u kuću, ali smatra da ima pravo na posjed i kuću. Sto se mene tiče, ja najradije ne bih imala posla s njima, ali bakina želja je da se barem dio zemlje zadrži, ne proda. Da budem potpuno jasna, kuća je trošna, ima rupe po zidovima i trebalo bi je srušiti. Ja živim u Engleskoj, ali vjerojatno ćemo u daljoj budućnosti htjeti sagraditi nekakvu vikendicu na selu, a možda i povremeno živjeti tamo. Moje pitanje jest kako da braći objasnim da se moraju iseliti iako su tu živjeli cijeloga života i koji je postupak ako se neće htjeti iseliti? Ako im i dozvolim da ostanu, sigurna sam da neće plaćati režije.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija