Jump to content

Biserka Eršek

Korisnik
  • Broj objava

    52
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

1967 pregleda profila

Postignuća

  1. Prilikom kupnje nekretnine zakon štiti prave vlasnike i kupce ali prevare su sa sadašnjim zakonom moguće. Npr. nasljednici se mogu dogovoriti da se nekretnina proda pa da se naknadno neki od njih javi kao osoba koja polaže neko pravo na nekretninu. "Ukoliko nije bio obaviješten, a što je najčešće i slučaj kada se nasljednici zataje u ostavinskom postupku pa niti nemaju saznanja, tada takav pravi i istiniti vlasnik može u roku od 3 godine (računajući od dana kada se prodavatelj upisao u zemljišne knjige) podnijeti tužbu protiv prodavatelja, ali i protiv Vas, a sa zahtjevom da se upravo on ponovno upiše kao pravi vlasnik nekretnine." Može li se kupac nekretnine zaštiti ugovorom ili dodatnim izjavama od naknadnih potraživanja?
  2. Ignorirao je nasljednice glavnog dužnika i nekretninu koja nije prikladna za životu koju se moglo ovršiti.
  3. Odnosi li se zakon koji spominje nepoštenog stjecatelja i na ovrhovoditelja u slučaju da je ovrhovoditelj imao informacije koje je ignorirao prije nego što je pokrenuta ovrha?
  4. Znam da ta dokazivanje više od toga da se posjeduje više nekretnina ali osoba može biti prijavljena i u tuđoj nekretnini odnosno živjeti u njoj a sud koristi takvu adresu gdje je vlasnik druga osoba. Opet je moguće stvoriti lažan dojam da osoba ima izbor iako ga nema.
  5. U članku 46. iz stavka 2. dodaje se stavak 3. koji glasi:»(3) Ovrha radi ispražnjenja i predaje nekretnine neće se provoditi prema fizičkoj osobi koja ne obavlja određenu upisanu djelatnost te fizičkoj osobi koja obavlja određenu upisanu djelatnost ako se ovrha ne provodi u vezi s tom djelatnošću u razdoblju od 1. studenoga do 1. travnja, osim ako za to postoji opravdan razlog.«. Ako se krivom adresom stvori lažni dojam da osoba ima drugo mjesto prebivališta ili boravišta odnosno da joj ovršena nekretnina nije jedina nekretnina ne bi li to bio mogući "opravdani razlog" za iseljenje ili tužbu novog vlasnika stana?
  6. Pa bilo bi mi logičnije da upisuju samo OIB bez krive adrese. Mene trenutno zanima koliko ja vremena imam za dokazivanje nakon što sud donese rješenje o ovrsi. Trenutno nemam dovoljno novčanih sredstava za pokretanje ili vođenje sudskog postupka (dok mi sud ne isplati ostatak novaca).
  7. Od početka sudskog postupka i sud i ovrhovoditelj koriste moju bivšu adresu iako sam već dva puta zamolila da se podaci isprave i predala fotokopiju osobne. Prijavljena je krađa identiteta i bitno je da je točno navedeno na koju osobu se ovrha odnosi bez obzira na OIB. Postoji li rok zastare za dokazivanje ukoliko to ne bude provedeno službenim putem na osnovu mojih prijava?
  8. 1. Tokom ovrhe sam više puta zamolila sud a s tim indirektno i ovrhovoditelja da ispravi moju adresu prebivalište. To još uvijek nije učinjeno. Što mogu učiniti da se podaci isprave prije završetka ovrhe? 2. Ovrhovoditelj me u zadnjem podnesku netočno naveo kao dužnika a kad su pokrenuli ovrhu naveli su me kao jamca. Ne mogu biti u istom postupku i jedno i drugo. Ima li neki članak u zakonu na koji se mogu pozvati kako bi to spriječila? 3. Ovrhovoditelj tvrdi da je zadužnica solemnizirana. To nije istina i vjerujem da se to može provjeriti kod javnog bilježnika jer ju nisu imali 2016. kad sam ja htjela dobiti pravu zadužnicu u kojoj sam navedena kao jamac. Što mogu učiniti u vezi netočnog navoda? Više od ovrhe me smetaju laži. Jel pokretanje sudskog postupka jedini način za utvrđivanje istine i kako se to može učiniti nakon što ovrha bude povedena?
  9. Citiram: "Ovrhovoditelj osporava navod ovršenice kako je predmetna zadužnica krivotvorena...". Ovrhovoditelj je preuzeo zadužnicu od Banke i nema nikakva saznanja o tome tko, kada i kako se dogovarao i potpisivao ugovor o kreditu. Jel ovrhovoditelj kvalificiran za to da daje ovakve izjave bez istrage ili sudskog postupka kojim bi se utvrdilo vjerodostojnost dokumenta?
  10. Čitala sam prije ovoga malo što su drugi napisali i mislim da bi ovdje trebale biti samo zahvale za to što postojite. Usput se ispričavam što ponekad objavim ono što ne smijem i nadam se da se to neće više događati ali ako bude, lijepo bi molila za strpljenje i razumijevanje.
  11. Jel ovako dobro? Stvarno se ispričavam ali nisam znala da se ne smiju objavljivati dokumenti s osobnim podacima. Moji svi su bili dostupni svima prije i dok je trajala dražba pa sam mislila da se smiju. Ističem kako osobe koje su podnijele zahtjev nikada nisu živjele u stanu koji spominju u zahtjevu niti su imale namjeru iako im je bilo ponuđeno kako bi lakše otplatili kredit. Dokumenti idu uz prvo pitanje.
  12. Moram li onda staviti dokumente ili mi netko može odgovoriti i ovako na prvo pitanje. Naišla sam na informaciju među vašim objavama. "Nema zakonske osnove za povrat ulaganja učinjenih prilikom adaptacije kuće kad su ta ulaganja izvršena dobrovoljno i besplatno, pri čemu se nije očekivala niti zahtijevala naknada." (VSRH, Rev -580/2007-2 od 29. kolovoza 2007.).- Mogu li to spomenuti u podnesku kako bi sud odbacio taj zahtjev pa ne bi bilo potrebe o razmatranju dva put plaćenog iznosa?
  13. Ok, hvala na upozorenju ali moj brat i mama su pokojni a podaci pokojnika se smiju objavlti. Jel se to odnosi i na ime i prezime? Ako da, mogu li se ostaviti bar inicijali jer kakve svrhe ima pitanje ako nitko ne zna o čemu ili kome se radi?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija