Jump to content

Mare92

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala puno na odgovorima, iz svega recenog do sada mislim da mi je najbolje angazirati odvjetnika da to odradi kako treba jer i najmanja pogreska ili propust moze puno kostati.
  2. Nemam ni ja detalje sporazuma niti pisanu odluku Povjerenstva vec samo ovaj dopis.
  3. Da ali mene zanima zasto samo ja kao jamac (ako cu uplatiti taj iznos) nemogu sama potpisati s njima taj sporazum, vec traze i potpis duznika i jel to uopce tako mogu ili moraju? I jel taj sporazum da potpisujem prije ili nakon uplate, da nebi ispalo kao i s nagodbom? S tim da to uopce nisu spomenuli da su ga napisali niti da ga dodjem potpisati kada sam ih kontaktirala( tako je bilo i s nagodbom). Jesu li oni bili ranije pravno duzni mene pisano obavijestiti da nagodba vise ne vrijedi svih ovih 8 god mojih uplata?
  4. Uglavnom dobila sam napismeno da moju nagodbu nisu ispoštovali iz razloga što nisam uplaćivala 1000 kn kako je u nagodbi nego 500 kn kako sam naknadno dogovorila s odvjetničkim društvom jer sam tada imala svoj kredit u švicarcima koji su divljali pa nisam bila u stanju otplaćivati 1000 kn ali mi nikada nisu poslali napismeno nego je samo ostalo na usmenom, tako da sad bez obzira štoi mam zapisano s kim sam razgovarala u odvjetničkom društvu i dogovarala taj iznos od 500 kn nemogu to dokazati jer pisano ne postoji.. Naknadno su mi poslali da uplatimo još 60000 kuna po odluci Povjerenstva i da će nakon te uplate odblokirati mene kao jamca i dužnika. Kako dužnik nema namjeru uplatiti taj iznos morat ću ja kao jamac, ali su isto tako naglasili da oboje moramo potpisati sporazum po toj odluci Povjerenstva. Pitanje: ako ja platim taj iznos od 60000 kn ( cijeli dug je 123000 kn) zašto oboje moramo potpisivati sporazum? Kako njemu i dalje nije u interesu potpisati taj sporazum jer tako ugnjetava mene da ja otplaćujem može li Croatia samo uz moju uplatu i samo moj potpis tog sporazuma osloboditi mene od daljnih potraživanja? Po tome mene kao solidarnog jamca mogu i vjerovnik i glavni dužnik ucjenjivati beskonačno? Jer glavni dužnik radi na crno i nema nikakve pokretne ni nepokretne imovine na sebi i svejedno mu je dokle ću ja i koliko kamata otplaćivati.. Što mi je za činiti, od kud početi i koja su moja prava, ako ih sudeći prema ovome navedenome uopće i imam? kako provjeriti dali je dužnik u stečaju?
  5. Mogu li oni poništiti tu nagodbu ako je od moje strane ispoštovana, a je obzirom da mi do sada ovih 8 godina nisu ovršili račun i koja su moja prava ako otplatim preostali iznos dugovanja koje mi po toj nagodbi preostaje, to je nekih 11.000.00 kn jer sam 52.000,00 kn već otplatila do sada ( glavnica je 63.000,00), a ne još 60.000,00 kako oni potražuju? Da znam da mu je taktika i da neće uplatiti niti jedne kune. Da uzmem odvjetnika ili to mogu i sama, da čekam to ročište ili da ne čekam nego da šaljem odmah podnesak?
  6. Da, vodi se postupak na sudu, iduće ročište je u 2mj. 2019 godine, u Odvj.društvu kada sam ih zvala su mi rekli da taj poziv nije vezan uz mene nego uz glavnog dužnika koji stalno piše nekakve tužbe.. Što se tiče ovrha na računu od strane croatia osiguranja nisu mi slali ovrhu na račun sve dok redovito uplaćujem iznos po nagodbi, a koliko znam ne naplaćuju se ni od dužnika jer nemaju mogućnosti.
  7. Poštovani, bila sam sudužnik po kreditu u RBA banci koja se nije uspjela naplatititi od dužnika, Croatia osiguranje je isplatilo RBa banci dugovanje. Dužnik nije otplatio do sada jedne kune po navedenom dugovanju. 2010.godine sklopila sam kao sudužnik nagodbu - sporazum (imam napismeno) s Croatia osiguranjem da ću otplaćivati samo glavnicu i da ću po otplati dugovanja dobiti potvrdu da croatia više nema nikakvog potraživanja prema meni. Godinama sam redovito uplaćivala na račun croatia osiguranja određeni iznos i sada kada sam poslala dopis odvjetničkom društvu koje zastupa navedeno osiguranje da mi pošalju preostali iznos dugovanja, jer sam blizu konačne otplate, dobila sam odgovor da je glavni dužnik tražio nagodbu nedavno i da je potrebno uplatiti još 60.000,00 kn i da će nakon toga odblokirati mene kao jamca i glavnog dužnika u suprotnom se ovrha nastavlja dalje uključujući kamate i troškove. Moju nagodbu i zamolbu su izignorirali,koja su moja prava i mogu li oni tako?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija