Jump to content

309

Korisnik
  • Broj objava

    104
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    309 je reagirao na Borbena7 u Najam stana   
    U odluci kojom je odlučeno da to dijete živi s Vama, da li se negdje navodi tko je ovlašten zastupati to dijete tj. da li je negdje naznačeno da to radite isključivo Vi ili zajednički oba roditelja.
  2. Hvala
    309 je reagirao na Borbena7 u Najam stana   
    U tom slučaju zastupanje djeteta u vezi s njegovom vrjednijom imovinom, odnosno imovinskim pravima valjano je ako roditelj koji zastupa dijete dobije pisanu suglasnost drugog roditelja koji ostvaruje roditeljsku skrb, odnosno Vas i ako dobije odobrenje suda u izvanparničnom postupku. Najbolje da se obratite nadležnom CZSS.
  3. Sviđa mi se
    309 je reagirao na Željac047 u Nasljedstvo, plaće, kredit - razvod?   
    Tu Vam se radi o dogovornoj podjeli bračne stečevine....izjavi o podjeli bračne stečevine koju potpisuju oba bračna druga i koja je solemizirana (ovjerena) od strane JB, te je, kao takva, temelj za upis vlasništva (suvlasništva) u zemljišnim knjigama...dakle, ako je u pitanju nekretnina kao bračna stečevina, sastave izjavu o podjeli iste i upisu vlasništva (suvlasništva), ovjere je kod JB, te je, zajednički, uz Prijedlog za upis vlasništva, predaju u zk odjel radi upisa vlasništva u zk 
  4. Sviđa mi se
    309 je dobio reakciju od G-man u Teže tjelesne ozljede   
    Hvala puno!
    Javim kako će biti dalje.
    S poštovanjem
  5. Hvala
    309 je reagirao na G-man u Teže tjelesne ozljede   
    Izvanraspravno vijeće županijskog suda. U ovom slučaju propisanog roka za odluku po žalbi nema, no svi predmeti sa istražnim zatvorom su hitni i imaju prioritet. I jedna bitna stvar - žalba nema suspenzivan karaktewr, što znači da ukoliko je sudac istrage prihvatio zahtjev DO za određivanjem istražnog zatvora, vaš suprug ostaje u njemu najmanje do odluke vijeća po žalbi.
    Tada će istražni zatvor definitivno biti zamijenjen mjerama opreza (zabranom približavanja), ako to prekrši, opet ide u zatvor. Postupak se dalje normalno provodi, tu nema straha, a obzirom na okolnosti slučaja, postupak će imati prioritet.
    O tome se u kaznenom postupku neće odlučivati, morat ćete pokrenuti parnicu radi naknade štete (no definitivno možete unutar kaznenog postupka staviti prijedlog za ostvarivanje imovinsko-pravnog zahtjeva usmjerenog na naknadu štete).
  6. Hvala
    309 je reagirao na G-man u Teže tjelesne ozljede   
    Ovdje bi se radilo o više kaznenih djela - teška tjelesna ozljeda i prijetnja na štetu supruge te nasilničko ponašanje u obitelji na štetu djece.
    Ovakve vrste slučajeva obrađuju se kroz tzv. crvene prijave, što znači da su hitne i imaju prioritet u postupanju kako policije, tako i DORH-a i suda. Obavezno prijaviti svaku novu prijetnju ili eksces direktno DORH-u.
    Ono što mene čudi je činjenica da je okrivljeniku određeno zadržavanje kao mjera iz domene prekršajnog zakonodavstva, a konkretan slučaj, barem prema opisu korisnice potpada pod kazneno-pravnu sferu, stoga bi to trebalo provjeriti na DORH-u te ukoliko ispadne da tamo nije zaprimljena nikakva prijava, podnijeti je na zapisnik dežurnome zamjeniku.
  7. Hvala
    309 je reagirao na G-man u Teže tjelesne ozljede   
    Ne nužno, ali obzirom na okolnosti slučaja, DORH će gotovo sigurno tražiti istražni zatvor, a tada je na sudu da odluči. Po meni, istražni zatvor bi trebao biti određen.
  8. Sviđa mi se
    309 je dobio reakciju od G-man u Teže tjelesne ozljede   
    Hvala na informacijama!
  9. Sviđa mi se
    309 je reagirao na Željac047 u viđanje djece   
    Poštovana, to je Vaše, odnosno, pravo oca djeteta i zašto ga nebi koristio, nemože ništa izgubiti, a može "protresti" taj CZSS, jer je razvidno da ne rade na dobrobit djece...?
    Još mi pada na pamet da bi bilo dobro izvjestiti Pravobraniteljicu za djecu, pa bi i ona zatražila njihovo očitovanje, vjerujem da bi ih to još više "protreslo" i da se nebi tako aljkavo ponašali, prvenstveno prema pravu djece na obadva roditelja, a potom i pravu oca na kontakte sa njegovom djecom...
    Sve zakonske mogućnosti neka maksimalno koristi i neka bude ustrajan.
    Sretno...!
  10. Sviđa mi se
    309 je reagirao na Ruby_Danderfluff u Kupnja stana tijekom brakorazvodne parnice   
    Ako imate gdje prijaviti drugo prebivalište, to bi bilo dobro da napravite, iako ako možete dokazati svjedocima da je bračna zajednica već ranije prestala, možda to nije niti potrebno.
  11. Sviđa mi se
    309 je reagirao na Željac047 u Kaznena prijava za alimentaciju   
    Poštovana, zbog čega ste, iako je to Vaše pravo, išli kaznenim progonom, podnošenjem kaznene prijjave, protiv oca djeteta radi neplaćanja uzdržavanjs, kad već imate ovršnu ispravu (pravomoćnu sudsku odluku)..?
    Uvijek Vam je bolja opcija ići izravnom naplatom temeljem Ovršne isprave u FINI, pa i pokretanje Ovršnog postupka temeljem Ovršne isprave ako otac djeteta ima primanja, podnošenje kaznene prijave, ako nema primanja, pa i kad ima, nećete riješiti gotovo ništa ili će riješiti malo, jer da se oca djeteta i osudi, dijete od toga neće imati ništa, poglavito ako otac ostane ustrajan na neplaćanju uzdržavanja za dijete...
    Nadalje, po Obiteljskom zakonu iz 2015. godini, plaćanjnje uzdržavanja za dijete, doduše ne i zaostatke, imate pravo tražiti od njegovih roditelja,  baka i djeda, ako oni imaju mogućnosti plaćanje uzdržavanja umjesto sina, tj. oca djeteta...
    Podnošenjem kaznene prijave nećete ništa riješiti ako on ostane ustrajan u neplaćanju uzdržavanja za dijete ili ako nema od kuda plaćati, samo se produbljuje netrpeljivost, a što, zasigurno nije na dobrobit djeteta, ali dobro, to je Vaše pravo i Vaša odluka, ali i pravo djeteta na uzdržavanje (alimentaciju), kao i kontakte sa drugim roditeljem, koja prava, kaznenom prijavom, mogu biti ugrožena (dovesti do većih nesugladica i netrpeljivosti)
  12. Sviđa mi se
    309 je reagirao na Željac047 u Samostalna skrb i preseljenje u drugu državu   
    Da, u to sam odmah i posumnjao, dakle, pošto je tu specifična situacija, preseljenje djece u inozemstvo, a ocu djece su određeni kontakti sa djecom, ništa bez pristanka oca i promjene važeće odluke o roditeljskoj skrbi u kojoj će biti određeni kontakti oca sa djecom na drugi način (način koji navodite) i u drgo vrijeme u odnosu na postojeću odluku, naravno, ako sud utvrdi da je preseljenje djece u inozemstvo u njihovom interesu i, temeljem toga, donese novu odluku o načinu i vremenu provođenja kontakata oca sa djecom i obratno...
    Naravno da Vas može prijaviti radi nepoštivanje važeće odluke i, kako navodite, "otmice" djece, tj. odvođenje djece bez njegovog znanja i pristanka, jer je donesena sudska odkuka koja se striktno mora poštivati dok je na snazi i dok se ne izmjeni, osobno Vam savjetujem da nikako to ne pokušavate učiniti, poglavito da ne učinite, jer bi mogli doći pod "lupu Zakona"
  13. Sviđa mi se
    309 je reagirao na Željac047 u Timska obrada djeteta - da ili ne?   
    Upravo tako, slažem se da nije normalna situacija da otac djeteta pokupi dijete i da ga ostavi na čuvanju drugoj osobi i da ga, dalje, baš briga za dijete, ali to nije razlog da se ocu oduzima pravo na roditeljsku skrb, zato se i provodi stručna obrafa kako bi se utvrdilo što je uzrok tome, ukaže na određene propuste i donese adekvatna odluka što je dajle najbolje za dijete i njegov daljnji normalni razvoj, tj. da se donese odluka koja će biti u interesu djeteta
  14. Sviđa mi se
    309 je reagirao na Željac047 u Podjela bračne stečevine   
    Točno, jer je razvidno da je stan stečen za vrijeme trajanja bračne zajednice, a sve što je stečeno za vrijeme trajanja bračne zajednice, sukladno Obiteljksom zakonu, se dijeli na pola između bračnih drugova (50:50)..
    Sve je moguće, svaki dogovor Vas i supruga je moguć, to sve ovisi o Vama i njemu...
    Opet sve ovisi o Vama, ako se dogovorite i postignete sporazum o podjeli bračne stečevine, sastavite Ugovor o podjeli bračne stečevine i svega ostalog, ovjerite kod JB, tada vam nije niti potrebno pokretanje postupka za utvrđenje i podjelu bračne stečevine, dapače, to je bolje i jednostavnije, a i puno jeftinije, rješenje..
    Dakle, sve se može kad se hoće i ako se supružnici mogu dogovoriti i sve probleme sporazumno riješiti, dapače, najbolje i najjednostavnije, a i najeftinije rješenje..
     
  15. Sviđa mi se
    309 je reagirao na Željac047 u Dokazi u procesu razvoda braka   
    Pošto imate mlt. dijete idete prije u CZSS radi provođenja postupaka obveznog savjetovanja prije razvoda braka, kao i obiteljske medijacije prilikom čega se pokušava utijecati na Vas kako bi se dogovorili i sastavili Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi za mlt. dijete (čl. 106. ObZ.),  ako to niste učinili, morati ćete pokrenuti sudski postupak radi donošenja odluke o roditeljskoj skrbi (s kojim roditeljem će dijete dalje živjeti, dok će drugom roditelju biti određen način i vrijeme održavanja osobnih kontakata sa djetetom i plaćanja uzdržavanja za dijete), vjerojatno, sud neće razvesti brak prije donošenja takve odluke..
  16. Sviđa mi se
    309 je reagirao na Željac047 u Bračna stečevina, potraživanje 10+ godina nakon razvoda   
    Za postupak utvrđivanja i podijele bračne stečevine nema zastare
  17. Sviđa mi se
    309 je reagirao na Ruby_Danderfluff u Osobna iskaznica za djecu kad drugi roditelj nezeli dati suglasnost   
    Morate kod suda pokrenuti izvanparnični postupak u kojem ćete tražiti da sud odredi da imate pravo samostalno djeci ishoditi osobne iskaznice i podići ih.
  18. Sviđa mi se
    309 je reagirao na Ruby_Danderfluff u Dokazi u procesu razvoda braka   
    To što on bude govorio ili htio govoriti, neće zanimati sud i vjerojatno će ga u tome prekinuti. Dakle, kao i ono što biste Vi rekli, to će biti nevažno za sporazumni postupak razvoda braka, dovoljno će biti reći da kod istoga ostajete i to će biti to.
  19. Hvala
    309 je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u HZZO-putni nalog   
    Pozdrav
    Evo ovako, putni nalog je ispunjen podatcima gdje je dijete bilo na pregledu. Takav putni nalog se odnese u HZZO. Pošto ja imam blokirani račun otišla sam u Finu i od njih sam dobila potvrdu da mi se putni troškovi isplačuju na zaštićeni račun i tu potvrdu donijela u HZZO. A na račun bake ili djeda mi je rečeno da ne može, samo roditelji ili skrbnici. Preko pošte može isplata na adresu i ako vam poštar kod kuće isplačuje uzima se 6% od iznosa,a oko dižete u poštanskom uredu onda je 2% od iznosa.  Isplate se vrše ovako:
    Ako je pregled bio recimo 17 .03. a putni nalog ste predali u Hzzo do 05.04 mjesec a onda vam je isplata izvršena u tom 04 mjesecu.
    A ako je pregled bio recimo 02.04. i predat je puni nalog do 05.04. onda će isplata biti tek u 05. mjesecu. 
    Još jedna bitna stvar 
    Potvda sa Fine se uzima samo jednom i ona vrijedi za sve putne naloge tako da ju ne treba svaki put uzimati.
    Nadam se da sam pomogla
    Lp
  20. Hvala
    309 je dobio reakciju od wrritteer u HZZO-putni nalog   
    Pozdrav
    Evo ovako, putni nalog je ispunjen podatcima gdje je dijete bilo na pregledu. Takav putni nalog se odnese u HZZO. Pošto ja imam blokirani račun otišla sam u Finu i od njih sam dobila potvrdu da mi se putni troškovi isplačuju na zaštićeni račun i tu potvrdu donijela u HZZO. A na račun bake ili djeda mi je rečeno da ne može, samo roditelji ili skrbnici. Preko pošte može isplata na adresu i ako vam poštar kod kuće isplačuje uzima se 6% od iznosa,a oko dižete u poštanskom uredu onda je 2% od iznosa.  Isplate se vrše ovako:
    Ako je pregled bio recimo 17 .03. a putni nalog ste predali u Hzzo do 05.04 mjesec a onda vam je isplata izvršena u tom 04 mjesecu.
    A ako je pregled bio recimo 02.04. i predat je puni nalog do 05.04. onda će isplata biti tek u 05. mjesecu. 
    Još jedna bitna stvar 
    Potvda sa Fine se uzima samo jednom i ona vrijedi za sve putne naloge tako da ju ne treba svaki put uzimati.
    Nadam se da sam pomogla
    Lp
  21. Hvala
    309 je dobio reakciju od G-man u HZZO-putni nalog   
    Pozdrav
    Evo ovako, putni nalog je ispunjen podatcima gdje je dijete bilo na pregledu. Takav putni nalog se odnese u HZZO. Pošto ja imam blokirani račun otišla sam u Finu i od njih sam dobila potvrdu da mi se putni troškovi isplačuju na zaštićeni račun i tu potvrdu donijela u HZZO. A na račun bake ili djeda mi je rečeno da ne može, samo roditelji ili skrbnici. Preko pošte može isplata na adresu i ako vam poštar kod kuće isplačuje uzima se 6% od iznosa,a oko dižete u poštanskom uredu onda je 2% od iznosa.  Isplate se vrše ovako:
    Ako je pregled bio recimo 17 .03. a putni nalog ste predali u Hzzo do 05.04 mjesec a onda vam je isplata izvršena u tom 04 mjesecu.
    A ako je pregled bio recimo 02.04. i predat je puni nalog do 05.04. onda će isplata biti tek u 05. mjesecu. 
    Još jedna bitna stvar 
    Potvda sa Fine se uzima samo jednom i ona vrijedi za sve putne naloge tako da ju ne treba svaki put uzimati.
    Nadam se da sam pomogla
    Lp
  22. Hvala
    309 je dobio reakciju od Mister-X u HZZO-putni nalog   
    Pozdrav
    Evo ovako, putni nalog je ispunjen podatcima gdje je dijete bilo na pregledu. Takav putni nalog se odnese u HZZO. Pošto ja imam blokirani račun otišla sam u Finu i od njih sam dobila potvrdu da mi se putni troškovi isplačuju na zaštićeni račun i tu potvrdu donijela u HZZO. A na račun bake ili djeda mi je rečeno da ne može, samo roditelji ili skrbnici. Preko pošte može isplata na adresu i ako vam poštar kod kuće isplačuje uzima se 6% od iznosa,a oko dižete u poštanskom uredu onda je 2% od iznosa.  Isplate se vrše ovako:
    Ako je pregled bio recimo 17 .03. a putni nalog ste predali u Hzzo do 05.04 mjesec a onda vam je isplata izvršena u tom 04 mjesecu.
    A ako je pregled bio recimo 02.04. i predat je puni nalog do 05.04. onda će isplata biti tek u 05. mjesecu. 
    Još jedna bitna stvar 
    Potvda sa Fine se uzima samo jednom i ona vrijedi za sve putne naloge tako da ju ne treba svaki put uzimati.
    Nadam se da sam pomogla
    Lp
  23. Sviđa mi se
    309 je reagirao na Mister-X u HZZO-putni nalog   
    neznam kakva su sad pravila oko uplate na zaštićeni.....ali možeš ih pitati da li može na zaštićeni,a ako ne može onda ih pitaj jel može bilo čiji tekući ,npr supruga,roditelja ....u krajnjem slučaju uvijek imaš opciju da ti poštar donese kući (ako u međuvremenu nisu to ukinuli)....
    a i oko bake....mislim da bi i to mogli prihvatiti jer nigdje ne piše na nalogu tko je bio pratnja...
  24. Hvala
    309 je dobio reakciju od Željac047 u HZZO-putni nalog   
    Pozdrav
    Evo ovako, putni nalog je ispunjen podatcima gdje je dijete bilo na pregledu. Takav putni nalog se odnese u HZZO. Pošto ja imam blokirani račun otišla sam u Finu i od njih sam dobila potvrdu da mi se putni troškovi isplačuju na zaštićeni račun i tu potvrdu donijela u HZZO. A na račun bake ili djeda mi je rečeno da ne može, samo roditelji ili skrbnici. Preko pošte može isplata na adresu i ako vam poštar kod kuće isplačuje uzima se 6% od iznosa,a oko dižete u poštanskom uredu onda je 2% od iznosa.  Isplate se vrše ovako:
    Ako je pregled bio recimo 17 .03. a putni nalog ste predali u Hzzo do 05.04 mjesec a onda vam je isplata izvršena u tom 04 mjesecu.
    A ako je pregled bio recimo 02.04. i predat je puni nalog do 05.04. onda će isplata biti tek u 05. mjesecu. 
    Još jedna bitna stvar 
    Potvda sa Fine se uzima samo jednom i ona vrijedi za sve putne naloge tako da ju ne treba svaki put uzimati.
    Nadam se da sam pomogla
    Lp
  25. Sviđa mi se
    309 je reagirao na Željac047 u Roditeljsko pravo   
    Poštovana, neću Vam proturiječiti, Vi znate najbolje, no, vremena se mijenjaju, možda će dijete danas-sutra htjeti, poprilično sam siguran u to, viđati i drugog roditelja i kontaktirati sa njim...
    Dobro, kažem Vi možete zatražiti oduzimanje roditeljske skrbi ocu ako postoje uvjeti za to i na Vama je da odlučite hoćete li ili ne...
    Sretno..!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija