Jump to content

A.M

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Zahvaljujem na odgovoru, obratio sam se odvjetniku koji će sve to provjeriti. pozdrav!
  2. Znam to ali ne bi ulazio u nešto takvo. Ja sam nekretninu kupio bez tereta. Točnije nakon što je teret pravomoćnom presudom skinut. Dakle u trenutku prodaje moj prodavac je dobio spor, rasteretio nekretninu i potom sam je kupio,čistu. A kad mi je ovo javio bas me iznenadilo. Laički koliko znam, zk je najbitniji u trenutku prodaje, a bio je i ostao čist. Možda je revizija odrađena reda radi? Možda zbog toga što nisam pravnik imam sasvim drugačije viđenje. Po mojoj logici osoba X tuži osobu Y a htjeli bi da se namire od osobe Z koja ih faktički niti ne zna, kamo li šta više.
  3. U zk sam naveden kao vlasnik 1/1. Nema nista vise. Ne znam da li je moguće da sud odlučuje proizvoljno a nije upoznat sa činjeničnim stanjem? Kao vlasnik nisam obavješten, a trebao bi biti ako se pokuša dirati u zk.
  4. Nažalost nemam ništa detaljnije obzirom da nisam uopće uključen u postupke koji su se vodili. Ja sam nekretninu kupio nakon što se sve završilo i postalo pravomoćno. Sud je upisao mog prodavca kao vlasnika i izbrisao zabilježbu koja je stavljena ovrhom, a potom sam ja kupio od njega. Pa ako sam postupao kao savjestan kupac, pri tome se pouzdao u zemljišne knjige koje su vjerodostojna isprava o činjeničnom stanju zar je moguće da mi netko to oduzme? Kako će oni ponoviti postupak nad imovinom koja nije u vlasništvu onoga protiv koga se vodi postupak. Ono što znam jeste kako je postupak koji je vođen(gdje je moj prodavac bio treće lice u postupku) pokrenut na osnovu osobne mjenice. Hvala na odgovoru
  5. Poštovani, Imam upit za neobičnu situaciju u kojoj se nalazim i nisam u potpunosti siguran da li bi se trebao brinuti. Naime radi se o nekretnini koja je bila predmet 10 godina dugog spora gdje je moj prodavac bio treće lice u postupku. Moj prodavac je nekretninu kupio 09.2006. godine, ZK izvadak je bio čist bez tereta, međutim zbog neažurnosti službe ili šta već bilo (nisam upućen u sve detalje ) on nije uspio da se upiše na vrijeme I na predmetnu nekretninu je stavljena zabilježba za pokretanjem ovrhe od strane XY firme kojoj je njegov prodavac dugovao novac. Da skratim priču, bilo je tu svega da bi 2017. nakon golgote koja je za njega trajala 10 godina, moj prodavac dobio pravomoćnu presudu čiji je rezultat brisanje tereta,nedopuštenost ovrhe itd.. te se napokon upisuje kao vlasnik 1/1(sve čisto bez ikakvih tereta, dva puta sam vadio ZK prije kupovine), nakon toga kupujem od njega nekretninu, upisujem se kao vlasnik 1/1(nema nikakvih tereta).U međuvremenu firma koja je pokušala ovršiti nekretninu je podnijela zahtjev za revizijom. Revizija je usvojila žalbu i koliko sam ja shvatio naloženo je ponavljanje postupka. O svemu me je obavijestio prodavac. Obzirom kako mi pravo nije struka, bio bi zahvalan ako mi netko može reći postoji li neka realna opasnost za mene u ovom slučaju. Unaprijed hvala na odogovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija