Jump to content

shlede

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da li je zakonom odredjeno koliko vremena treba proci do slanja prve obavijesti o ovrsi ako tu obavijest niste preuzeli? cini mi se da sam negdje procitao da je rok do 30 do 60 dana ali me znam da li je to zakonski odredjeno ili samo preporuka?
  2. A troškovi ovrhe se isplaćuju isto direktno ovrhovoditelju (firmi čije račune nisam platio) ili podvjetniku koji ih zastupa? Kako piše da je rok plaćanja 8 dana od primitka ovršnog prijedloga, ako platim u tom roku da li je potrebno o tome obavijestiti ovrhovoditelja?
  3. Dobio sam prijedlog za ovrhu zbog neplaćenih računa instalacije razdjelnika. Računi su iz 2016 godine i stvarno su neplaćeni. S moje strane je problem u tome što sam negdje zagubio te uplatnice (12 mjesečnih rata) ali ne osporavam da sam ih dužan platiti. Dapače, dobio sam opomenu za neplaćanje prve tri rate i tu sam opomenu uredno platio (prije godinu dana valjda). No nakon toga nikakve opomene nisam dobio. da li postoji obaveza slanja opomene za neplaćanje prije pokretanja ovrhe? I da li se ima smisla žaliti na ovršni postupak zbog toga? U svakom slučaju namjeravam platiti obavezu koju imam (na osnovu podataka iz prijedloga za ovrhu) ali bih htio izbjeći plačanje javnobilježničkih pristojbi.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija