Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

pero perce

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Vlasnistvo nad zajednickom prostorijom

    Kako ste uspjeli svih 18 stanara nagovoriti da odu biljezniku ovjeriti potpis? Ja otkupljujem dio zajednickog dijela zgrade (5m2) skupili smo sve potpise na suglasnost no sada bi trebali sklopiti kupoprodajni ugovor... ja sam kupac a prodavatelji svi suvlasnici i sve 8h navodjm na ugovor? Kupoprodajni ili međuvlasnički? Zgrada nije etazirana ali bi prilozili projekt tlocrt zgrade u kojem je tocno oznaceno koji dio otkupljujem. Etaziranje je u procesu.
  2. pozdrav, u stambenoj zgradi od 10 stanova sam prikupila sve potpise suvlasnika za otkup dijela 5m2 zgrade... naknadu koju smo dogovorili uplaćujem u pričuvu tako su htjeli. ono što me zanima dali kada radim kupoprodajni ugovor i priložim tu suglasnost (predstavnik stanara je skupljao potpise od svih) dali svi suvlasnici (njih 20) mora ići kod bilježnika ovjeriti svoj potpis ili je dovoljno da odem ja sa predstavnikom stanara kod bilježnika i on se kao predstavnik i svjedok tih potpisa potpiše na ugovor i sa tim se mogu uknjižiti... (etažiranje je u tijeku) samo mi je nepoznanica dio dali svi moraju bilježniku (nadam se da ne jer neki nisu u hr, neki stariji su u domovima, nekima se sigurno nebi dalo hodati okolo za to...) ako je netko prošao situaciju da mi ukratko hodogram natipka. hvala pozdrav
×