Jump to content

TatamataIB

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Šta kaže Europski zakon ako RH nema takav članak??? Naprosto mi je ne shvatljivo da takav članak zakona ne postoji da su to "predvidjeli" u bilo kojem dijelu zakona. Od zaštite ljudskih prava, diskriminacije, zaštite/prava djeteta, krivično, kazneno itd. Socijalni centar sudu nije podnio potpuno izvješće o postupcima jednog roditelja. Postupak roditelja između izlaska iz kaznionice i izricanja presude sa kime će malodobno dijete živjeti, a dijete je dodijeljeno tome roditelju!!! A socijalni centar je o ne primjerenim postupcima obaviješten nije o tome obavijestio sud niti je donjelo bilo kakvu promjenu u svome mišljenju. A sa druge strane bez razloga nije nije dalo nikakvo pravo, niti pomislti, prednost ocu djeteta. Samo me nemojte molim vas obavještvati da se obratim ministarvima i sličinm ustanovam jer kod nas to NE FUNKCIONIRA!!!! To sve je već napravljeno! Štite jedni druge, zatvoreni krug!!! Ako tako nešto ne postoji kod nas u zakonu i/ili se ignorira kakvi su u tome slučaju zakoni EU??? I na koju adresu se moram obratit? I da vrlo važno je da preskočim našu predstavnicu pri Eurposkom sud jer ta vrača sve automatizmom!!!
  2. A šta kaže zakon u koliko je jeda od roditelja registriran kao ovisnik? I opet šta ako je jedan od roditelja recidivista u svojim ne djelima, više godišnji? Ako HR nema takav članak dali takav članak postoji u zakonu EU i/ili šta kaže zakon EU ukoliko je jedan od roditelja registrirani odivsniki i recidivista u kazneneim djelima?
  3. Podnio sam tužbu ministarstvu socijalne skribi na rad socijalnog centar, tražio i promjenu soc. centara i radnice ali naravno da sam dobio odbijenicu. I majku moga djeta sam prijavljivao kako ste naveli ali naravno ništa. Da imate pravo ml. djetetu nije dodjeljen odvjetnik nego posobeni skrbnik, sve što ste naveli do sada pokreče moj odvjetnik. Ali mene zanima članak zakona koji kaže šta ili kako treba država postupiti da je jedan od roditelja bio na izdržavanju kazne!!!!! Vjerujem da bi bilo puno jasnije koji bi se članak zakona primjenio da je otac bio na izdržavanju kazne (možete me uputiti i na taj članak zakona). Molim da me se uputi u taj dio zakona koji je članak jer ja to na internetu ne uspijevam pronaći!
  4. Poštovani, Moj slučaj je ovakav. Mama je bila na izdržavanju kazne sa ml. djetetom u kaznioninici za distribuciju opojnih sredstava (osuđivana više puta). Po izlasku iz kaznionice prekinula je vezu nakon šest mjeseci. Od tada se vučemo po socijalnom i sudovima, socijalno je bez razmišljanja dodijelilo dijete majci. Moram napomenuti da socijalno niti u jednom trenutku se nije postavilo kao medijator, da nisu pokrenuli nikakov vještačneje nad majkom niti medicnisko niti psihijatrisko i ako je bila registrirana kao ovisnik. Da je socijalno više puta kad smo dolazili na razgovor u centar majka se lukavo uvijek pojavila ranije i bila u sobi sa socijalnom radnicom ili psihijatrom. Da je socijalni centar zvao na razgovor dijete sa majkom bez da se mene kao oca obavijesti da će se provesti vještačenje nad djetetom. Da sam soc. u više navrata prijavljivao da je sa ml. djetetom u kasnim večernjim satima u kafiću, da redovito kasni sa vođenjem djietea na njegove obaveze, da je obrazovna ustanova više puta upozravala majku da mora dolaziti na vrijeme sa djetetom na programe, da je do sada izgubila ili promijenila više poslova itd Socijalno na sud od svega toga ništa ne prezentiralo skupa sa državnim odvjetnkom koji po zakonu zastupa malo dobno dijete i sud donosi odluku da se dijete dodjeli majci!!!! Mene zanima članak, stavka, paragraf ili dio zakona koji kaže jasno šta treba napraviti ukoliko je jedan od roditelja bio na izdržavanju kazne (više puta) registriran kao ovisnik kakve se predviđaju mjere ili kako treba postupiti po zakonu. Zanima me samo gdje u zakonu mogu točno pročitati kave su mjere, kako mora postupiti sud, državni odvjetnik, socijalni centar itd S poštovanjem, TatamataIB
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija