Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

Marina Hižak

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Otac je umro prije 9 godina nakon kratke i teške bolesti.Majka s ocem nije živjela zadnjih 10 godina njegovog života , ma da se nisu sudski rastali. Saznavši za očevu bolest, vrača se njemu i s njime sklapa Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju , bez mog znanja , kako bi si osigurala cijelu nekretninu (stan) u kojem sam živio s ocem . Dakle sve je pripalo njoj , a mene s obitelji tjera i izbacuje iz stana. Ugovorom se između ostalog obvezala sa će oca pokopati dostojno kako nalažu običaji mada sam ja platio pola pogreba, osjćajući to kao moralnu obvezu. U ugovoru je isto tako ugovoreno da će ocu nakon smrti podići i spomenik što do dana današnjeg nije učinjeno, dakle nakon čak 9 godina. Zanima me da li tu postoje osnove da se poništi Ugovor sudskim putem s obzirom da nije u potpunosti ispoštovan i da li je u tom slučaju moguće da se zapravo nekretnina podijeli prema nasljednom pravu. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
×