Jump to content

aldosi01

Korisnik
 • Broj objava

  9
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. eos matrix

  Hvala za ovo, da oni računaju i troškove i prve ovrhe i svega, ovo nisam znala. Oni su dug otkupili 02.11.2018.
 2. eos matrix

  Platili smo više jer je bilo uplata i poslije i većih i manjih od rate, nisu me upoznali sa tom činjenicom. Tipa kasnili smo s otplatama pa uplatite 7000 kn pa uplatite 5000 kn da ne dođe do otkazivanja, pa rata je otišla goree pa smo uplatili 70% rate, uglavnom bilo je svega. Banka nas je u trenutku kredita informirala samo da je to sada najpovoljniji kredit i jedino sam po njemu bila kreditno sposobna uzeti taj iznos koji mi je trebao
 3. eos matrix

  Poštovani na 25 godina
 4. eos matrix

  Ukoliko imaju pravomoćno i ovršno rješenje o ovrsi općenito na Vašoj imovini, tada s njim mogu preko Fine pokrenuti postupak prisilne naplate. A za ovršne postupke na drugim predmetima, trebaju putem suda pokrenuti novi ovršni postupak. Da li to znači da je ta ovrha pravno valjana bez obzira što je rješenjem suda prekinuta odnosno dobila sam rješenje o prekidu ovrhe tada 2013.g
 5. eos matrix

  Ne eos nije još ništa ponovo pokrenuuo, Znači kredit je otkazan 2011. g u 2012. g je pokrenuta ovrha i 2013. obustavljena. I od tada nije bilo nikakvih pravnih radnji osim telefonskog kontakta.Da li je ta ovrha pravno valjana ili oni trebaju ići na novu. Na Fini mi nisu blokirali račun( banka)
 6. eos matrix

  Sada imam još jedno pitanje.Ovrha je obustavljena zbog nemogućnosti prodaje nekretnine rješenjem suda, da li to znači da bi oni morali ponovo pokretati ovrhu ili je ta stara iz nekog razloga još važeća? I ako pokreću ovrhu koliki je rok zastare po ovome tj. kod otkazanih stambenih kredita? Ne pitam jer ne bih vratila nego pokušavam smanjiti iznos za koji me terete koji je sada dupli od podignutog, pa da znam što im mogu navesti kao argumente. I da li oni moraju na sudu pokazati iznos za koji su otkupili dug i da li taj iznos utiče na ono za što me terete.?
 7. eos matrix

  Pozdrav, molim vas trebala bih pomoć. Znači 2005.g sam dignula stambeni kredit u CHF no 2007.g ostajem bez posla i ubrzo tečaj počinje divljati. Uplate su bile djelomične i neredovite. Banka otkazuje kredit i pokreće ovrhu mislim da je to bilo 2010.g Probala se prodati nekretnina no zbog neatraktivnosti nije bilo uspješno i ovrha je obustavljena presudom suda. Imali smo pokušaje nekih dogovora, no uglavnom stanje je ostalo nepromijenjeno . Zadnja ponuda RBA banke je bila prije godinu dana gdje su mi nudili dosta veliki otpis ako idem na plaćanje na rate s time što je za tu opciju očevidnik morao biti čist što naravno nije bio tako da je to propalo. Za jednokratnu uplatu toga iznosa nisu htjeli pristati(suprug je bio u mogućnosti dignuti taj iznos kredita da isplatimo, on nema veze sa stambenim kreditom jer je dizan prije braka) . Danas dobivam obavijest da su prodali potraživanje Eos matrixu. Kontaktirala sam ih i zatražila ponudu na koju bi pristali da se to zatvori. Oni ne žele dati ponudu nego traže da ja iznesem svoju, ja sada ne znam koji postotak da im pošaljem da sam spremna platiti niti znam kakvo je stanje sa pravne strane. Znači ovrha koju je provodila RBA banka je obustavljena još 2011. g, u kreditu sam samo ja nema sudužnika niti jamaca, kredit je osiguran hipotekom. Na ZK izvatku još stoji RBA banka. Radi se o jedinoj nekretnini u kojoj živimo. Da li da im ponudim nekih 30% iznosa i vidim što će reči ili čekam njihov potez? I da li oni sada moraju pokretati novu ovrhu ili kako to funkcionira kod prodaje kredita?
×