Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

jurajperak

Korisnik
 • Broj objava

  7
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Preko svog odvjetnickog drustva poslan je dopis kojim se osporava potrazivanje prema meni iz tri točke. Sad su oni na potezu te kako mi je odvjetnik rekao isto odvjetničko društvo radi i za tele2 te salje djelatnicima identican dopis kad netko predje u t-mobile,vip... samo sto su u mom slucaju izmjenili ima/prezime i firme. Nakon poslanog dopisa uredono vrate odgovor ali nikad nisu isli u tuzbu a bilo je poprilican broj slucajeva. Tako da evo ajmo čekat nadat se. Drzavni zavod za statistiku izbacuje prosjecnu placu 26.11 u 11h pa mozda i tu nesto bude islo na moj mlin.
 2. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Smeće je, jer se hvali u firmi da će me uništit tako da se bojim da nemam puno opcija. Nadam se da ce ako dodje do tuzbe odvjetnici ipak nesto izvuc u moju korist.
 3. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Zahvaljujem na iscrpnim odgovorima. Shvaćam da sam prešao u direktnog konkurenta da imam poprilicno znanje ali ja u 10 godina nisam napredovao, u deset godina sam svaki dan radio po pola sata, sat a puno puta i više od sata bez ikakve naknade. Na sluzbene puteve isao van RH također bez dnevnica i naknada, dolazio vikendima palit servere kad je nestajalo struje i nikad se to nije cjenilo. Sad kad sam nasao drugi posao idu prijetnje obitelji, meni, i sl. djete mi se rodilo skoro tri mjeseca ranije također se nije imalo sluha za odlazak u Petrovu da ga vidim, nisam dobio ni 3 dana slobodno. Sad kad mi djete ide na operaciju ociju (a jos nije ni trebao bit rođen) Šok, strasno jos sam u šoku ali evo nadam se da postoji izlaz ovome. Hvala svima na pomoći!
 4. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Tu negdje se kretala moja plaća s tim da. Do 9 mjeseca tj. potpisivanja novog ugovora je placa bila 7000kn bruto sa 9 mjesecom potpisujem novi na 8950kn ali tu sam negdje primao placu otprilike.
 5. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Radnik se obavezuje da tijekom 6 mjeseci nece zaposliti ili obavljati poslove koja je u trzisnom natjecanju sa Poslodavcem. Radi izbjegavanje svake dvojbe ugovorne strane suglasno utvrđuju da Poslodavac ne preuzima obavezu isplate naknade za plaća za vrijeme trajanja ugovorne zabrane utakmice.
 6. Pozdrav svima, Trebam pomoc, dakle 10 godina sam radio za placu koja je manja od prosjeka RH a zadnji mjesec mi je bruto bio 8950kn potpisao sam i novi ugovor. Odlucio sam prec u direktnog konkurenta za znatno bolje uvjete. Prvo je bilo negodovanja prijetnje zagorcavanja zivota da ce me unistit i sl. ali ok uspjeli smo se dogovorili i potpisali smo sporazumni gdje me pusta, odradio par dana otisao kao popisan bez otpremnine, 3 dana naknade er mi se rodilo djete, razmjerno su mi platili 5 dana go i sve je bilo super nigdje govora o ugovornom natjecanju u sporazumnom. Danas nakon 20 dana dolazi dopis od odvjetnickog drustva da zbog krsenja ugovornog natjecanja platim u roku 15 dana 45700kn ili idu danji postupci. Sto mi je cinit te da li ima osnove i da li se trebam bojat? Hvala svima
×