Jump to content

jurajperak

Korisnik
 • Broj objava

  24
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Razvod i borba za dijecu

  Pa evo dobio sam login podatke da se ne prepucavam preko posrednika. Ja sam taj koji je ovaj proces predlagao da se ne dogodi, ja sam trazio pomoc u vidu pomoci da ga iszbjegnemo, ja sam taj koji je djecu pripremao na ovo iako su bili svjesni. Svakako dobar komentar ali ne bih ga pisao odnosno tražio savjet da ne smatram kako zaslužujem djecu. Zašto zato sto su moja djeca stupovi mog života apsolutno posvećen njima i njihovim interesima. Kao takvi nikad nisu od mene čuli ružnu riječ, nikad od mene nisu dobili batina. Radim sa svojom djecom jako puno, puno više od mame, brinem o njima, usuđujem se reći jednako kao i majka u potpunom značenju te riječi. Kako ja s njima tako mi i vraćaju jednom ljubavlju koja ne vrijedi onih suza koje sam pustio.... Kako odgovoriti na pitanje kako se ja vidim s njima. To ni ja ne mogu odgovorit jer ako ih dobijem za vikend super barem nešto ali ostaje gorčina zašto samo vikend, ne zaslužujem li ja više? Kakav sam to ja otac postavljam sebi pitanje kad nisam u stanju održati obitelj na okupu...ali da ne bude sve tako tmurno ja se vidim barem u odgoju 50:50 ali me brine što se supruga automatski seli van RH u Italiju pa su šanse za takvo nešto nikakve. Alimentacija me ne zanima dobro sam potkovan financijski i spreman sam platit poprilične troškove odvjetnika kako bi dokazao da sam sposoban brinuti o svojoj djeci. Da sumiram uključen bio, uključen trenutno i bome ću bit uključen i u budućnosti koliko god to nekom smetalo.
 2. Razvod i borba za dijecu

  Pozdrav svima, ovo pisem u ime svoj kuma kojemu je lakše koristiti već registrirani profil. Dakle u procesu je razvoda, supruga je tražila razvod i odvela djecu. Supruga je stranac sa stalnim boravkom djeca 5 i 6 godina rođena u HR imaju državljastvo HR i državljanstvo Italije. Naime udaljenost između njih je cca 200km Rijeka / Trst. Odvela je djecu u Trst i rekla nek se jebe s djecom da će ih viđati na kapaljku. Koja je procedura? Da li se djeca smiju tako odvest u drugu državu? Što činiti i kako zapravo u cijeloj situaciji zapravo uvjeriti sud da će život s ocem biti bolji nego s majkom? Da li tu otac ima uopće šanse u borbi za dijete? Otac uzoran građanin, nikad kažnjavan, nema nikakvu kriminalnu prošlost, dobro stojeće radno mjesto sa iznimno dobrom plaćom, supruga ima isto sto i suprug ali znatno niža primanja. Hvala svima
 3. Zabrana natjecanja

  Evo ja ću ti reći iz prve ruke jer se ja sudim sa svojim šefom. Trenutno smo u fazi čekanja ročišta pa evo znam neke stvari. Moja je situacija da sam ja u ugovoru imao klauzulu da mi brani ali se ne obvezuje isplaćivati naknadu. Kako sam ja 9 godina i 10 mjeseci imao plaću nižu od prosjeka mućki mi je dao novi ugovor da mi je plaća 10-tak kn veća od prosjeka (jer ako ti je plaća niža od prosjeka može se j...) i tako ja sam jedan mjesec imao plaću bogovsku 10kn veću od prosjeka i sad je to temelj njegove tužbe. Ja sam otišao na plaću x2 nego što sam ju imao, ne radim isti posao koji sam radio (ista je branša) ali je funkcija bolja i veća. Kako će sve to skupa završit ne znam ali obzirom kakve sve ja dokaze imam vjerujem u pozitivan ishod. Sretno a u svojoj ću temi pisat danji tijek slučaja.
 4. Iznuda - prijetnja

  Pozdrav svima, Dakle u petak sam kupoprodajnim ugovorom prodao svoj osobni automobil. Sve smo uredno potpisali ja i kupac, viđeno kupljeno nema prijedbi pregledao sve ok. Te sam kupcu nakon sto mi je isplatio novce vratio 500,00 kn jer su mi u servisu rekli da treba napuniti klimu jer ja osobno nisam stigao. Poštenja radi čovjeku tj. kupcu sam dao iznos koji je meni bio rečen da će koštati. Kupac me zove u ponedjeljak da je njemu nešto smrdilo u vozilu kad vozi (meni nikad) da je on vozilo odvezao lokalnom mehaničaru tj.servis te za popravak nekakvog crijeva treba cca 10 radnih sati 250kn+PDV plus dio (koji ni on kao ne zna koliko će koštati) šalje mi sms (more sms-ova) da očekuje da ja podmirim cijeli trošak popravka ako ne želim da imamo probleme. Radi se o osobi određene nacionalne manjine i siguran sam da je spreman na sve po cjelom stavu i ponašanju. Što ja u svoju obranu mogu napravit tj. što legalno učinit a da ne budem bezobrazan? Jer sam siguran da bi mogli doc doma i radit ekcese. Hvala svima
 5. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Pozdrav svima, Što se smatra direktnom konkurencijom? Dakle ima li kakve veze ukoliko firme nisu klasificirane po NKD-u kao iste? Konkretno jedna je specijalizirana za xyz djelatnost a druga kao veleprodaja? Jer jedna je jedno a druga je drugo. Slicno ali i različito? Bez obzira sto su djelatnosti i posao koji se obavlja skoro isti kao takav? P.S još uvijek čekamo ročište
 6. Tužba i kaznena prijava bivšeg poslodavca

  Bravo, bravo drago mi je nadam se da će i kod mene bit isti slučaj. Ja sam isto u fazi odgovora na podnesak ali nista ne pisem detaljnije do danjeg jer mislim da stokaju online.
 7. Pravilnik o korištenju službenih mobilnih uređaja

  Nikako ili se javljaj na mobitel u svako vrijeme ili dobijes otkaz ako se ne javis. Kakvi pravni akti to je kao i varijanta nosis privatni laptop na Gosišnji odmor kako bi neke stvari mogao odraditi jer se jednostavno to traži od tebe (to je pod normalno)
 8. Pravilnik o korištenju službenih mobilnih uređaja

  Što kada od direktora dobijete službeni mail kako očekuje da mobitel nosite svugdje vikendom pa čak i na wc do 21h navečer o cijenu otkaza da li to mora bit plaćeno iako nije navedeno u ugovoru o radu ali imamo pisani trag u kojem sve to traži po e-mail-u?
 9. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Jutro ekipa, Evo samo short update nakon dobivene tuzbe poslan je odgovor na tuzbu. Ovaj put smo dali oduska pa smo odgovorili malo jace nego smo to napravili ranije. Nismo izasli jos sa svim adutima (nesto ipak cuvamo za kraj) Kako ce sami tijek postupka ić to ćemo još vidjet no međutim nadam se da će cijeli ovaj postupak završit što prije. Svakako cimnem svima kako je išlo sve do kraja kako bi drugi znali u potencijalnim postupcima što ih očekuje. Bye
 10. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Tužba je primljena, Stoje kod svoga da sam se obvezao da se neću zaposliti ili obavljati poslove kod druge osobe koja je u tržišnom natjecanju s poslodavcem, te sam se zaposlenjem kod konkurencije povrijedio ugovornu zabranu natjecanja. Tuženik je obzirom na svoju poziciju kod Tužitelja zasnivao radni odnos iako je ekonomske struke i posao je mogao naći i u nekakvoj drugoj firmi koja nije u konkurenciji s poslodavcem. Povredom ugovorne zabrane je ugovorena ugovorna kazna koja prosjecno iznosi 7625kn bruto = traži 46000kn Kao dokaze iznesli su ispis iz sudskog registra, moj linkedin profil, platne liste, i ugovor o radu. Odvjetnici su informirani sad se pise zalba pa ćemo vidjet u kojem će to smjeru ić na kraju.
 11. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Hvala ti, ja se isto nadam kako će na kraju sve biti ok jer imamo i mi asa u rukavu Nego da li netko zna koliko je sad potrebno do (obavijesti, poziva i sl.)? Ja cu ic danas do pisarnice kako bi dosao do tuzbe ali me zanima koliko ce trebat do nekakvih danjih radnji, u e građani piše kako je sutkinja (kojoj je dodjeljen predmet) glavna za mirenje u ZG oppcinskom sudu.
 12. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Mali update, nakon 5 mjeseci dosla je tuzba (ne još fizički) ali preko e građani sam dobio obavijest da je ex firma podnijela tuzbu protiv mene. Sad kreće obrambeni postupak, trošenje živaca, novaca i sl... javim svakako dalje što će bit.
 13. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Može te tužit ali treba dokazati, to je najveći problem! Dokazat da se dogodila šteta za njega tvojim odavanjem poslovne tajne. P.S nema od toga ništa ali javi kako je prošlo?
 14. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Zanimljivo Ruby, znao sam da tako pise ali realno malo mi je to klimavo jer mogu potpisat ugovor (placa sitno iznad prosjeka) te sa ovakvom situacijom radit godinama i bit ispod prosjeka ali gleda se kad sam potpisao. Hvala Petar, po tebe bolje ako nisi imao u ugovoru odredbu o zabrani natjecanja onda se ne moras ni brinut. Pitanje je sto znaci dobar odvjetnik valjda su ovi koje sam uzeo dobri Postoji li nekakav rok kad (potencijalno tuzba mora bit podignuta 6 mjeseci koliko traje odredba ili...? Te kad ja potencijalno nakon te tužbe mogu znat da me tužio)
 15. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Zahvaljujem, jedno zanimljivo pitanje? DZS je objavio i prosjecnu placu za Listopad (6281) a u Rujnu (6195) ispada da sam u trenutku potpisivanja novog ugovora imao placu vecu od prosjeka za 13,5kn dok sam u Listopadu (kad sam dao otkaz) imao placu manju od prosjeka za 72kn. Ukoliko me poslodavac tuzi a vjerujem da bude koji je tu mjesec koji je referentan za sud? Mjesec u kojem je potpisan ugovor ili u kojem sam ja dao otkaz? Hvala
×