Jump to content

jurajperak

Korisnik
 • Broj objava

  16
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Jutro ekipa, Evo samo short update nakon dobivene tuzbe poslan je odgovor na tuzbu. Ovaj put smo dali oduska pa smo odgovorili malo jace nego smo to napravili ranije. Nismo izasli jos sa svim adutima (nesto ipak cuvamo za kraj) Kako ce sami tijek postupka ić to ćemo još vidjet no međutim nadam se da će cijeli ovaj postupak završit što prije. Svakako cimnem svima kako je išlo sve do kraja kako bi drugi znali u potencijalnim postupcima što ih očekuje. Bye
 2. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Tužba je primljena, Stoje kod svoga da sam se obvezao da se neću zaposliti ili obavljati poslove kod druge osobe koja je u tržišnom natjecanju s poslodavcem, te sam se zaposlenjem kod konkurencije povrijedio ugovornu zabranu natjecanja. Tuženik je obzirom na svoju poziciju kod Tužitelja zasnivao radni odnos iako je ekonomske struke i posao je mogao naći i u nekakvoj drugoj firmi koja nije u konkurenciji s poslodavcem. Povredom ugovorne zabrane je ugovorena ugovorna kazna koja prosjecno iznosi 7625kn bruto = traži 46000kn Kao dokaze iznesli su ispis iz sudskog registra, moj linkedin profil, platne liste, i ugovor o radu. Odvjetnici su informirani sad se pise zalba pa ćemo vidjet u kojem će to smjeru ić na kraju.
 3. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Hvala ti, ja se isto nadam kako će na kraju sve biti ok jer imamo i mi asa u rukavu Nego da li netko zna koliko je sad potrebno do (obavijesti, poziva i sl.)? Ja cu ic danas do pisarnice kako bi dosao do tuzbe ali me zanima koliko ce trebat do nekakvih danjih radnji, u e građani piše kako je sutkinja (kojoj je dodjeljen predmet) glavna za mirenje u ZG oppcinskom sudu.
 4. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Mali update, nakon 5 mjeseci dosla je tuzba (ne još fizički) ali preko e građani sam dobio obavijest da je ex firma podnijela tuzbu protiv mene. Sad kreće obrambeni postupak, trošenje živaca, novaca i sl... javim svakako dalje što će bit.
 5. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Može te tužit ali treba dokazati, to je najveći problem! Dokazat da se dogodila šteta za njega tvojim odavanjem poslovne tajne. P.S nema od toga ništa ali javi kako je prošlo?
 6. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Zanimljivo Ruby, znao sam da tako pise ali realno malo mi je to klimavo jer mogu potpisat ugovor (placa sitno iznad prosjeka) te sa ovakvom situacijom radit godinama i bit ispod prosjeka ali gleda se kad sam potpisao. Hvala Petar, po tebe bolje ako nisi imao u ugovoru odredbu o zabrani natjecanja onda se ne moras ni brinut. Pitanje je sto znaci dobar odvjetnik valjda su ovi koje sam uzeo dobri Postoji li nekakav rok kad (potencijalno tuzba mora bit podignuta 6 mjeseci koliko traje odredba ili...? Te kad ja potencijalno nakon te tužbe mogu znat da me tužio)
 7. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Zahvaljujem, jedno zanimljivo pitanje? DZS je objavio i prosjecnu placu za Listopad (6281) a u Rujnu (6195) ispada da sam u trenutku potpisivanja novog ugovora imao placu vecu od prosjeka za 13,5kn dok sam u Listopadu (kad sam dao otkaz) imao placu manju od prosjeka za 72kn. Ukoliko me poslodavac tuzi a vjerujem da bude koji je tu mjesec koji je referentan za sud? Mjesec u kojem je potpisan ugovor ili u kojem sam ja dao otkaz? Hvala
 8. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Kao sto sam preosjecao cjelo cekali su prosjecnu placu koja je izasla ovaj tjedan i dobil ismo odgovor koji ide u ovom smjeru. Zbog prosjecne place koja je veca za 13,5kn poslodavac nema obvezu isplacivat radniku (meni) naknadu tih 6 mjeseci za koje trazi iznos. Nadalje buduci da smpo se sporazumno rastali a u sporazumnom nije navedeno da su ugovorne strane oslobođene svojih obveza osim obveze na naknadu štete (koja je u ovom slucaju ugovorna kazna) te da se moje radno mjesto koje se u novoj firmi zove drugacije (zvuci bolje) nema ograniceno djelovanje (bez obzira na specificnu bransu) Te da buduci da ne zelim mirno platit iznos da idemo na sud (tako da evo poslodavac ce me tuzit a ja sam ne znam sto me ocekuje) Uzas
 9. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Evo mali update Državni zavod za statistiku obvjavio je prosjecnu neto plaču za rujan koja iznosi 6195kn (moj plaća je bila 13,5kn veća) i iznosila je 6208,5kn. Nakon dopisa koji je poslan nikakav odgovor još nismo dobili.
 10. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Preko svog odvjetnickog drustva poslan je dopis kojim se osporava potrazivanje prema meni iz tri točke. Sad su oni na potezu te kako mi je odvjetnik rekao isto odvjetničko društvo radi i za tele2 te salje djelatnicima identican dopis kad netko predje u t-mobile,vip... samo sto su u mom slucaju izmjenili ima/prezime i firme. Nakon poslanog dopisa uredono vrate odgovor ali nikad nisu isli u tuzbu a bilo je poprilican broj slucajeva. Tako da evo ajmo čekat nadat se. Drzavni zavod za statistiku izbacuje prosjecnu placu 26.11 u 11h pa mozda i tu nesto bude islo na moj mlin.
 11. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Smeće je, jer se hvali u firmi da će me uništit tako da se bojim da nemam puno opcija. Nadam se da ce ako dodje do tuzbe odvjetnici ipak nesto izvuc u moju korist.
 12. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Zahvaljujem na iscrpnim odgovorima. Shvaćam da sam prešao u direktnog konkurenta da imam poprilicno znanje ali ja u 10 godina nisam napredovao, u deset godina sam svaki dan radio po pola sata, sat a puno puta i više od sata bez ikakve naknade. Na sluzbene puteve isao van RH također bez dnevnica i naknada, dolazio vikendima palit servere kad je nestajalo struje i nikad se to nije cjenilo. Sad kad sam nasao drugi posao idu prijetnje obitelji, meni, i sl. djete mi se rodilo skoro tri mjeseca ranije također se nije imalo sluha za odlazak u Petrovu da ga vidim, nisam dobio ni 3 dana slobodno. Sad kad mi djete ide na operaciju ociju (a jos nije ni trebao bit rođen) Šok, strasno jos sam u šoku ali evo nadam se da postoji izlaz ovome. Hvala svima na pomoći!
 13. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Tu negdje se kretala moja plaća s tim da. Do 9 mjeseca tj. potpisivanja novog ugovora je placa bila 7000kn bruto sa 9 mjesecom potpisujem novi na 8950kn ali tu sam negdje primao placu otprilike.
 14. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Radnik se obavezuje da tijekom 6 mjeseci nece zaposliti ili obavljati poslove koja je u trzisnom natjecanju sa Poslodavcem. Radi izbjegavanje svake dvojbe ugovorne strane suglasno utvrđuju da Poslodavac ne preuzima obavezu isplate naknade za plaća za vrijeme trajanja ugovorne zabrane utakmice.
 15. Pozdrav svima, Trebam pomoc, dakle 10 godina sam radio za placu koja je manja od prosjeka RH a zadnji mjesec mi je bruto bio 8950kn potpisao sam i novi ugovor. Odlucio sam prec u direktnog konkurenta za znatno bolje uvjete. Prvo je bilo negodovanja prijetnje zagorcavanja zivota da ce me unistit i sl. ali ok uspjeli smo se dogovorili i potpisali smo sporazumni gdje me pusta, odradio par dana otisao kao popisan bez otpremnine, 3 dana naknade er mi se rodilo djete, razmjerno su mi platili 5 dana go i sve je bilo super nigdje govora o ugovornom natjecanju u sporazumnom. Danas nakon 20 dana dolazi dopis od odvjetnickog drustva da zbog krsenja ugovornog natjecanja platim u roku 15 dana 45700kn ili idu danji postupci. Sto mi je cinit te da li ima osnove i da li se trebam bojat? Hvala svima
×