Jump to content

jurajperak

Korisnik
 • Broj objava

  20
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Pozdrav svima, Što se smatra direktnom konkurencijom? Dakle ima li kakve veze ukoliko firme nisu klasificirane po NKD-u kao iste? Konkretno jedna je specijalizirana za xyz djelatnost a druga kao veleprodaja? Jer jedna je jedno a druga je drugo. Slicno ali i različito? Bez obzira sto su djelatnosti i posao koji se obavlja skoro isti kao takav? P.S još uvijek čekamo ročište
 2. Tužba i kaznena prijava bivšeg poslodavca

  Bravo, bravo drago mi je nadam se da će i kod mene bit isti slučaj. Ja sam isto u fazi odgovora na podnesak ali nista ne pisem detaljnije do danjeg jer mislim da stokaju online.
 3. Pravilnik o korištenju službenih mobilnih uređaja

  Nikako ili se javljaj na mobitel u svako vrijeme ili dobijes otkaz ako se ne javis. Kakvi pravni akti to je kao i varijanta nosis privatni laptop na Gosišnji odmor kako bi neke stvari mogao odraditi jer se jednostavno to traži od tebe (to je pod normalno)
 4. Pravilnik o korištenju službenih mobilnih uređaja

  Što kada od direktora dobijete službeni mail kako očekuje da mobitel nosite svugdje vikendom pa čak i na wc do 21h navečer o cijenu otkaza da li to mora bit plaćeno iako nije navedeno u ugovoru o radu ali imamo pisani trag u kojem sve to traži po e-mail-u?
 5. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Jutro ekipa, Evo samo short update nakon dobivene tuzbe poslan je odgovor na tuzbu. Ovaj put smo dali oduska pa smo odgovorili malo jace nego smo to napravili ranije. Nismo izasli jos sa svim adutima (nesto ipak cuvamo za kraj) Kako ce sami tijek postupka ić to ćemo još vidjet no međutim nadam se da će cijeli ovaj postupak završit što prije. Svakako cimnem svima kako je išlo sve do kraja kako bi drugi znali u potencijalnim postupcima što ih očekuje. Bye
 6. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Tužba je primljena, Stoje kod svoga da sam se obvezao da se neću zaposliti ili obavljati poslove kod druge osobe koja je u tržišnom natjecanju s poslodavcem, te sam se zaposlenjem kod konkurencije povrijedio ugovornu zabranu natjecanja. Tuženik je obzirom na svoju poziciju kod Tužitelja zasnivao radni odnos iako je ekonomske struke i posao je mogao naći i u nekakvoj drugoj firmi koja nije u konkurenciji s poslodavcem. Povredom ugovorne zabrane je ugovorena ugovorna kazna koja prosjecno iznosi 7625kn bruto = traži 46000kn Kao dokaze iznesli su ispis iz sudskog registra, moj linkedin profil, platne liste, i ugovor o radu. Odvjetnici su informirani sad se pise zalba pa ćemo vidjet u kojem će to smjeru ić na kraju.
 7. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Hvala ti, ja se isto nadam kako će na kraju sve biti ok jer imamo i mi asa u rukavu Nego da li netko zna koliko je sad potrebno do (obavijesti, poziva i sl.)? Ja cu ic danas do pisarnice kako bi dosao do tuzbe ali me zanima koliko ce trebat do nekakvih danjih radnji, u e građani piše kako je sutkinja (kojoj je dodjeljen predmet) glavna za mirenje u ZG oppcinskom sudu.
 8. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Mali update, nakon 5 mjeseci dosla je tuzba (ne još fizički) ali preko e građani sam dobio obavijest da je ex firma podnijela tuzbu protiv mene. Sad kreće obrambeni postupak, trošenje živaca, novaca i sl... javim svakako dalje što će bit.
 9. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Može te tužit ali treba dokazati, to je najveći problem! Dokazat da se dogodila šteta za njega tvojim odavanjem poslovne tajne. P.S nema od toga ništa ali javi kako je prošlo?
 10. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Zanimljivo Ruby, znao sam da tako pise ali realno malo mi je to klimavo jer mogu potpisat ugovor (placa sitno iznad prosjeka) te sa ovakvom situacijom radit godinama i bit ispod prosjeka ali gleda se kad sam potpisao. Hvala Petar, po tebe bolje ako nisi imao u ugovoru odredbu o zabrani natjecanja onda se ne moras ni brinut. Pitanje je sto znaci dobar odvjetnik valjda su ovi koje sam uzeo dobri Postoji li nekakav rok kad (potencijalno tuzba mora bit podignuta 6 mjeseci koliko traje odredba ili...? Te kad ja potencijalno nakon te tužbe mogu znat da me tužio)
 11. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Zahvaljujem, jedno zanimljivo pitanje? DZS je objavio i prosjecnu placu za Listopad (6281) a u Rujnu (6195) ispada da sam u trenutku potpisivanja novog ugovora imao placu vecu od prosjeka za 13,5kn dok sam u Listopadu (kad sam dao otkaz) imao placu manju od prosjeka za 72kn. Ukoliko me poslodavac tuzi a vjerujem da bude koji je tu mjesec koji je referentan za sud? Mjesec u kojem je potpisan ugovor ili u kojem sam ja dao otkaz? Hvala
 12. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Kao sto sam preosjecao cjelo cekali su prosjecnu placu koja je izasla ovaj tjedan i dobil ismo odgovor koji ide u ovom smjeru. Zbog prosjecne place koja je veca za 13,5kn poslodavac nema obvezu isplacivat radniku (meni) naknadu tih 6 mjeseci za koje trazi iznos. Nadalje buduci da smpo se sporazumno rastali a u sporazumnom nije navedeno da su ugovorne strane oslobođene svojih obveza osim obveze na naknadu štete (koja je u ovom slucaju ugovorna kazna) te da se moje radno mjesto koje se u novoj firmi zove drugacije (zvuci bolje) nema ograniceno djelovanje (bez obzira na specificnu bransu) Te da buduci da ne zelim mirno platit iznos da idemo na sud (tako da evo poslodavac ce me tuzit a ja sam ne znam sto me ocekuje) Uzas
 13. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Evo mali update Državni zavod za statistiku obvjavio je prosjecnu neto plaču za rujan koja iznosi 6195kn (moj plaća je bila 13,5kn veća) i iznosila je 6208,5kn. Nakon dopisa koji je poslan nikakav odgovor još nismo dobili.
 14. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Preko svog odvjetnickog drustva poslan je dopis kojim se osporava potrazivanje prema meni iz tri točke. Sad su oni na potezu te kako mi je odvjetnik rekao isto odvjetničko društvo radi i za tele2 te salje djelatnicima identican dopis kad netko predje u t-mobile,vip... samo sto su u mom slucaju izmjenili ima/prezime i firme. Nakon poslanog dopisa uredono vrate odgovor ali nikad nisu isli u tuzbu a bilo je poprilican broj slucajeva. Tako da evo ajmo čekat nadat se. Drzavni zavod za statistiku izbacuje prosjecnu placu 26.11 u 11h pa mozda i tu nesto bude islo na moj mlin.
 15. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Smeće je, jer se hvali u firmi da će me uništit tako da se bojim da nemam puno opcija. Nadam se da ce ako dodje do tuzbe odvjetnici ipak nesto izvuc u moju korist.
×