Jump to content

Tipkalo

Korisnik
 • Broj objava

  4
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Prigovor na oduzimanje vozacke dozvole

  Ok, znači ako kažem "Prigovaram na obavezni prekršajni nalog u cijelosti i molim da se provede postupak pred Prekršajnim sudom u Zagrebu" to ne znači da odbacujem krivnju i da mi mogu podići kaznu, nego samo da ću se tamo izjasniti? I ne trebam apsolutno ništa više o događaju pisati što se i kako se dogodilo?
 2. Prigovor na oduzimanje vozacke dozvole

  Evo naloga... mislim da sam sve podatke precrtala.... Svakako cu probati doci do te potvrde, hvala na savjetu... I jos samo jedno pitanje... ako napisem ovsj prigovor bez izjasnjavanja o krivnji i dodjem tamo i kazem da sam kriva, ali da je situacija specificna... je li moguce da mi povecaju kaznu? I ako ce mi je smanjiti, do koliko je mogu smanjiti, odnosno kolilo cu u svakom slucaju morati platiti? Hvala!
 3. Prigovor na oduzimanje vozacke dozvole

  Nije bilo apsolutno nikakvog kontakta među nama. Ali on je zakočio i skrenuo malo udesno da mene propusti i onda kaže da je ogrebao gumu na rubnjak. To je zapravo više neki šljunak jer je to malo izvan grada gdje nogostupa još ni nema... E sad... oni to vode kao prometnu nesreću bez kontakta u kojoj je nastala materijalna šteta (ta njegova nesretna guma). Na autima, niti mom, niti njegovom nema apsolutno nikakvog traga. U tom slučaju bi 99,9 posto ljudi samo nastavilo voziti, on bi me vjerojatno opsovao i mogli bismo biti sretni što nije bilo sudara. Ali eto... on je inzistirao da se to vodi pred policijom kao prometna nesreća u kojoj je njegov auto oštećen. Iskreno, ne znam je li čovjek neki freak za automobile pa je zbilja vidio tu ogrebotinu. Mislim, ja je nisam vidjela, moje gume izgledaju u startu gore haha Ili je neki lik koji je najušio priliku da malo zaradi na mom osiguranju. Ne želim uopće niti razmišljati o njegovim motivima, ali iskreno da ja ogrebem gumu, otišla bih kod vulkanizera i kupila novu, ne bih se za gumu vucarala po sudovima dvije godine. A čovjek je zbilja izgledao kao da ima novaca i za novi auto, ne samo za novu gumu... Ugl... u mom osiguranju su mi rekli da je tražio 40.000 kuna i da su oni to naravno odbili jer na vještacanje nisu utvrdili apsolutno nikakvu štetu, a i da je guma ogrebana, kažu da je nemoguće da je to nastalo onda u tim uvjetima... Pa eto... oni su ga odbili pa će se sad on suditi s njima. Rekao mi je jedan policajac da je moguće da on u vlastitom osiguranju ima nekog "svog" pa da mu oni to priznaju kao štetu, pa da onda s tim tuže moje osiguranje... Evo, zbilja se ne razumijem u to... U svakom slučaju, jedina činjenica koja se tiče mene jest da sam zbilja izašla sa sporedne na glavnu cestu na kojoj je on bio i očito ću morati platiti. Ali čak bih i te novce pregrmila, samo da mi baš vozačku nisu uzeli... Pa sad moram na sud... nadam se da će tamo imati razumijevanja. Mogu predvečer uploadati nalog da vidite točno kako su oni to sročili. Također, sad ću napisati svoj prigovor, pa molim savjet. Nadam se da ću se barem djelomično izvući iz tog kaosa... Hvala!
 4. Prigovor na oduzimanje vozacke dozvole

  Pozdtav... Dogodila mi se u 6. mjesecu apsurdna situacija... strasno... Idem ujutro na posao i izlazim iz sporedne ulice na glavnu. Stanem, pogledam lijevo, desno, krenem... odjednom mi s desna dolazi auto, trubi i zakoci (sva sreca ja sam vozila jako sporo jer sam tek krenula, on je stigao stati, nije bilo sudara). Medjutim on mi trubi, izlazi iz vozila i kaze da je zbog mene ogrebao gumu (?!)... napominjem, ne probusio vec ogrebao. Inzistira da mu potpisem izvjesce o nesreci ili ce zvati policiju da dodje zbog sudara. Mislim ok, ne kuzim se u gume, mozda je covjek zbilja ogrebao neku skupu gumu, pa kad vec placam svake godine to osiguranje, neka mu srede to... moram na posao, ne mogu cekati policiju. Sve dogovorimo, cak se rastanemo u normalnom ljudskom odnosu. Dva mjeseca kasnije zove me covjek. Da mu je zao, ali da mu je osiguranje odbilo platiti gumu jer na njoj nije bilo nikakvih tragova (No shit Sherlock), a on je trazio od njih 40.000 (HA HA HA). I da nema on nista protiv mene, ali da mora sudar (?!) prijaviti policiji da bi dobio zapisnik i da se moze suditi s osiguranjem. Ja u soku, ali me zbilja zovu s policije. Ajde, covjek je bio toliko korektan da je cak izjavio njima da je vidio da sam stvarno stala na znak, da nisam izjurila. Iskreno to zasto sam ja izasla na tu cestu ce svima, ukljucujuci i meni ostati vjecna misterija, ali eto... valjda manjak koncentracije. I zbilja ga nisam vidjela. Policajac mi kaze da mi nazalost mora napisati obavezni prekrsajni nalog koji ce mi doci na adresu. Ali da se svakako zalim jer je situacija apsurdna i da objasnim da sam suradjivala, ali da je policija morala izadati zapisnik zbog osiguranja. Kaze mi i da ce, ako treba, doci na poziv suda posvjedociti kada mi dodje obavezni prekrsajni nalog i kada se zalim. I eto... u petak (2.11.) stigao nalog. Nisam bila kod kuce, pa sam ga podigla danas (8.11.). Dobila 4000 kuna i 2 mjeseca zabrane (ZIVOTE?!). I SAD AJMO NA ZALBU. JEJ. Pa najljubaznije molim odgovor na nekoliko pitanja: 1. Do kad je rok za predati zalbu? 8 dana od 2.11. ili 8.11. Mislim... ici cu je predati sutra, ali samo da znam rok. 2. Kako da osiguran da me se pozove na sud? Ne zelim da netko ovrs predje preko te zalbe. Zelim otic tamo i biti jadna i pokajat se i preklinjat za milost dok me ne oslobode... I da li da zovem tog policajca kao svjedoka? 3. Sto da napisem u zalbi? Ne nijecem krivnju. Jebi ga... bila sam na sporednoj cesti. Ali mislim stvarno... situacija je toliko apsurdna da... vozim inace 8 godina, nikad nisam kaznjavana... Radim i ne mogu se bas zaliti da ne mogu platiti kaznu... ali jel bi je ipak malo smanjili? I auto mi zbiljaaa treba za posao! Zabranu mi moraju ukinuti! 4. S obzirom na situaciju... kakve su mi sanse? Lp!!! I hvala unaprijed sto puta!
×