Jump to content

agentnix

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala na detaljnom odgovoru. Slazem se sa svime recenim. U mom slucaju je malo bolje jer firma za koju bi radio nije registrirana u Hrvatskoj. Odgovornost je na obrtniku da i to mi je najveci precac oko kojeg se jos nisam odlucio da li da idem na obrt ili na ugovor o radu.
  2. U opciji obrta bi dobivao bruto iznos koji bi imao kad bi isao na ugovor o radu. Po racunicama, davanja bi mi bila oko 2k kn mjesecno a prihod 20k kn. Za razliku od ugovora na kojem bi imao dosta manje.
  3. Hvala na odgovoru. Nažalost, obrt mi je jedina opcija trenutno. Mogu birati između obrta ili ugovora u radu. Količina zarade je velika razlika između te dvije opcije. Svjestan sam odgovornosti koju obrt nosi sa sobom.
  4. Pozdrav svima. Imam par pitanja vezano za otvaranja obrta. Bavim se poslovima u IT sektoru i trenutno mi se nudi novi posao koji bi išao preko "paušalnog" obrta. Već sam se dosta raspitao i googlao po tom pitanju ali nisam uspio naći jasni ogovor na neka pitanja. Konkretno. Trenutno sam podstanar u Zagrebu i tu imam prijavljeno boravište i uredan ugovor o iznajmljivanju stana. Prebivalište mi je prijavljeno na obiteljsku (vlasnici su moji roditelji) kuću u Petrinji. Zanima me kad bi otvarao obrt, mogu li prijaviti za sjedište adresu na kojoj sam podstanar i da li mi je potrebna neka dodatna izjava vlasnika ili novi ugovor o najmu u kojem je navedeno da se prostor iznajmljuje za poslovne svrhe. Također sam našao na netu da neka zanimanja ne zahtijevaju prostor za odrađivanje djelatnosti i da u tom slučaju sjedište ide na adresu boravišta/prebivališta. Zanima me da li to vrijedi za IT sektor i da li to znači da samo trebam potvrdu o prijavljenom boravištu ili nešto drugo. Također u slučaju da promijenim prebivalište na trenutno boravište ili neku drugu adresu koja je procedura za obrt? Lp.
  5. Pozdrav. Položio sam vozački ispit u drugom mjesecu 2018. Imam važeću vozačku dozvolu i 27 mi je godina. Zanima me kakav je trenutni zakon o količni dopuštene razine alkohola u krvi za vozače koji su tek položili. Znam da su se zakoni mijenjali oko ove tematike nekoliko puta. Tražio sam zakone na webu i nije mi posve jasno koji je najnoviji koji je trenutno na snazi. Neki govore kako je mladi vozač samo osoba do 24 godine, a ništa o tome kad je položen vozački i slično. Htio bih samo znati je li legalno ako vozim popiti pivu sa društvom, a da ne brinem da ču dobiti kaznu ako me zaustave. Lijepi pozdrav.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija