Jump to content

majstorfantaz

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pa šta se tiće prometa ni jedan nema smisla. Dok god se ne pronađe test koji pokazuje trenutno, kao i alko test. Do tada ovo je čisto pljačkanje hrvatskog naroda, tj. država našla bespošten naćin da puni blagajnu preko leđa građana. I sama je toga svjesna, ali se pravi "blesava" jer joj nitko ništa ne može. Kao da si se opija u subotu, a test ti pokaže u ponediljak da si pio i policija ti oduzme vozačku kao da si pijan. Eto prava sreća je da alko test ne pokazuje 4 dana unatrag. Ne bi bilo vozača po cesti, bar ne onih s dozvolama :). Evo palo mi na "pamet" još jedno pitanje. S obzirom da ste gore naveli kako je prekršajno kažnjiva sama konzumacija. Da li to znaći da te policajac može nasumićno zaustaviti na ulici (kao pješaka) dati ti test na droge i napisati kaznu ako si pozitivan?
  2. Hvala na odgovorima. Samo ću još izraziti mišljenje kako je taj test (iz uzorka sline) baš besmislen. Prema njemu i zakonu ispada da je čovjek od jednog đointa napušen 4 dana, što je nemoguće. Al i država nam je besmislena, pa se ne ćudim puno.
  3. Pozdrav svima. Imam neka pitanja na temu. 1. Da li je u hrvatskoj kažnjivo (bilo kazneno, bilo prekršajno) posjedovanje ili konzumacija droga, ili oboje? 2. Kad pričamo u kontekstu testiranja vozača na opojne droge negdje sam pročitao da se u slini marihuana može detektirati do 4 dana od zadnje konzumacije. Sad me zanima ako me prometna policija zaustavi prilikom upravljanja vozilom i testira na opojne droge i test bude pozitivan na THC (marihuanu) da li se ja mogu braniti time da sam zadnji put konzumirao prije tri dana i da u trenutku testiranja sigurno nisam bio pod utjecajem, jer koja to marihuana čovjeka drži "napušenim" 3 dana. Ne drži niti dva, možda jedan? Točnije, da li se na temelj toga može "pobiti" njihov test jer mu je raspon vremena detekcije veći nego je djelovanje droge? 3. Ako kažem policajcu da ne priznajem rezultate njegovog testiranja jer sam konzumirao prije 3 dana, te da sigurno nisam sad pod utjecajem... koja je tada procedura? 4. Da li policija nekom metodom može odrediti da li se konzumacija dogodila prije 1, 2, 3 ili 4 dana? Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija