Jump to content

Martina.Martina

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Martina.Martina objavio

  1. Ali vrlo brzo, svega dva ili tri mjeseca nakon podizanja kredita je počela kasniti sa ratama...odnosno uporno je tvrdila u porukama da će sljedeći mjesec zatvoriti kompletan kredit i do danas to nije učinila nego je ovaj mjesec odlučila prestati plaćati...uzela sam danas odvjetnika i ima tu još nekih dodatnih detalja i napisati će mi prvo dopis sa onim što ja želim i navesti sve činjenice da zna što sve ja imam od dokaza pa se eto jedino mogu nadati kad to dobije od odvjetnika da će se prepasti i platiti 🙄
  2. Pozdrav, zanima me jedna stvar ako netko može pomoći...naime posudila sam novce jednoj ženi, oko 130 tisuća kuna je u pitanju...ja sam digla kredit na svoje ime i njoj dala novce...to je nebitno u priči, ali čisto radi pojašnjenja...imam hrpu sms poruka gdje smo se mi dogovarale oko tog novca, di je ona navela svoj iban na koji ću joj uplatiti novce, pa drugi poslovni iban di ću isto uplatiti novce...imam poruke di me pita koliko je još ostalo kredita, jer kao želi ga prijevremeno zatvoriti...imam mailove di mi šalje da mi je uplatila iznos rate i slično...to sve traje od 03/2016 godine. Zadnje dvije godine njena mama sa svog računa meni svaki mjesec uplaćuje iznos koji je jednak iznosu rati kredita, u lipu...zadnji mjesec mi nisu uplatili a i do sada imam iskustva di sam se morala pošteno potruditi da plate...inače imam i poruke di ona meni piše da će kredit biti zatvoren do ljeta 2016. Moje pitanje je da li se prevara može tužiti na sudu, odnosno da li ja nju mogu tužiti na osnovu emailova i sms poruka koje imam jer ona sad tvrdi da ja nisam dignula nikakav kredit i da nema što ona meni vratiti ? Znači nebitno je što je to kredit, mogla sam ja te novce imati da me krivo ne shvatite...ne bitno je odakle sam novce dala, ali da li nju mogu tužiti da je rekla da će mi lovu vratiti za tri mjeseca,to imam pismeno, a nije to učinila. Hvala!
  3. Upravo zato idem danas kod njene majke, jer jedino ona još ima novaca, i tražiti ću da preuzme kredit na sebe (uz prijetnju naravno) Shvaćam da od pravosuđa i sličnog ne bih dobila ništa, da nekim čudom, i dobijem takav spor mogu si ga oko repa vezati jer ona ima sve pod hipotekom i vjerojatno bi bila u dužem redu čekanja. Išla sam i u banku, provjeriti sve mogućnosti, raspitati se za reprogram kredita , znam koje su mi mogućnosti...ali sve se nadam da će se čudo dogoditi. Ne bih nikako smanjila ratu jer želim se toga čim prije riješiti. Nisam više u cvijetu mladosti .
  4. Pitanje je svaki mjesec da li će mi platiti ratu. Ne komunicira samnom, ljuta je na mene jer ne shvaćam da je ona u problemima i tražim lovu. (sarkazam, jel ) A između ostalog kredit će trajati još 7 godina, a ja bi se udala i dignula sebi kredit i započela svoj život. Zato želim pokušati nešto napraviti.
  5. dug po diners kartici je bio oko 13 tisuća kuna a kredit, recimo u ovom trenutku ima za vratiti još 100 tisuća kuna
  6. Hvala za ovaj dio vezan uz diners karticu. kredit sam ja dignula na svoje ime i njoj dal ate novce...i prema banci ja vraćam kredit što i činim svaki mjesec. Mislim, ajmo reći da je nebitno da sam ja dignula kredit, bitno je da sam ja njoj posudila novce, mogla je biti situacija da sam ja te novce recimo imala. Ono što mene više zanima da li ako tako nekome posudiš novce, a jedini pisani trag postoji u obliku maila i sms poruka, te svaki mjesec mjesečne rate koje ona uplaćuje sa svog tekućeg na moj...da li to može biti neka osnova za podizanje tužbe, da li to ima smisla ? Znači ona plaća meni i dalje rate u iznosu kredita, ali dogovor je bio da će se kompletni kredit zatvoriti nakon tri mjeseca...a ovo traje 3 godine...ja želim za sebe dignuti kredit a ne mogu jer sam blokirana ovim kojeg već imam. da ne spominjem maltreitiranja psihička koja vrši prema meni slanjem svakakvih sms poruka, odnosno ja svaki mjesec ne znam da li će ona meni uplatiti jer ne komuniciramo osim kad me ona vrijeđa.
  7. Bankarica u erste banci koja mi je radila informativnu ponudu za kredit, "uvalila" mi je diner karitcu jer na taj način oni koji rade u banci dobiju neku proviziju. S obzirom da nije došlo do realizacije kredita, ja sam mislila da nije ni došlo do realizacije diners kartice. Odnosno, taj sam dan bila u više banaka i potpisala miljon stvari i nisam uopće znala da je ta kartica napravljena. Ne znam ni dalje da li je ta kartica preuzeta negdje, u banci ili je došla poštom na tu adresu gdje sam trebala biti. Ja sam toj prijateljici pomogla prije nego sam saznala za tu karticu. Dignula sam ja njoj u ožujku kredit, a krajem godine je došlo to do mene jer ona nije ništa platila pa su ovi iz agencije koji ganjaju naplatu očito došli do mog broja. Ajmo reći to je sreća u nesreći iz jedinog razloga jer bi bila završila blokirana i na ovrsi da oni nisu stupili u kontakt samnom. nadopuna, nije mi uopće jasno kako pošta može dostaviti karticu i bilo kome je ostaviti, nekako mislim da bez osobne iskaznice se takve stvari ne ostavljaju u sandučiću. Nije to pismo
  8. Pozdrav, molila bih za savjet. U ožujku 2016-te godine interesirala sam se za mogućnost podizanja kredita u nekoliko banaka. U tom periodu bila sam u poslovnici Erste banke (Jadranski trg, Rijeka). Ne sjećam se detalja, ali mislim da mi je djelatnica banke kod koje sam bila na informativnom razgovoru nudila i uslugu Diners kartice. Postoji mogućnost da sam potpisala obrazac za dobivanjem kartice. Naime, ja nisam podigla kredit u Erste banci i zahtjev sam stornirala. Zahtjev za kredit. U trenutku informiranja u navedenoj banci dala sam adresu u Rijeci, jer sam tamo trebala biti smještena zbog poslovnih obaveza. No, kao što sam gore navela, nisam podignula kredit, nisam promijenila posao, te sam i dalje ostala u radnom odnosu u Zagrebu, sa boravištem u Zagrebu. Nadalje, krajem 2016- godine zaprimam poziv od tvrtke koja se bavi naplatom otvorenih potraživanja da sam dužna novce diners klubu. Ja sam nakon kratke svađe prekinula taj razgovor jer nikad u životu nisam imala diners karticu i smatrala sam da me krivo maltretiraju. Nakon mjesec, dva dana opet zaprimam poziv od iste tvrtke za naplatu, te kroz provjeru mog OIB-a gospođa koja me nazvala tvrdi da imam dug od nekih 13 ili 14 tisuća kuna na Diners kartici. Nakon prvotnog šoka, i raznih kontakata u diners klubu, odlazim u poslovnicu u Prašku, Zagreb gdje i dobivam popis troškova koji su svi nastali u Rijeci i to u vrijeme kada sam ja bila na radnom mjestu u Zagrebu i nije postojala ni najmanja mogućnost da sam troškove ja napravila. U jednom trenutku cijele te situacije netko mi je dao informaciju da je ta kartica stigla na moju adresu i da sam je ja podignula. S obzirom da znam da ja karticu nisam zaprimila, nisam preuzela tražila sam adresu di je kartica dostavljena i rečeno mi je da je to adresa koja je trebala biti adresa mog boravišta u Rijeci. Tada mi je sinulo da je to vjerojatno netko drugi preuzeo, odnosno osoba koja živi na toj adresi, di sam i ja treba živjeti, a radi se kućnoj prijateljici. Moje sumnje ukazuju na to da je ona preuzela navedenu karticu i napravila trošak. Kontaktirala sam je i platila je kompletan dug. U tom trenutku nisam se snašla i nisam dobro reagirala i sad bi pokrenula tužbu, a ne znam kamo se okrenuti. Da li privatno nju tužiti ili se uputiti u Diners/erste banku. Molim savjet oko nekog smjera. Želim napomenuti da sam toj istoj osobi koja je krivotvorila karticu, posudila novce i uz veliku muku vraća mi ih njena mama, uplatom rata na tekući račun. Podignula sam kredit i te sam novce njoj dala. Postoje sms poruke u kojima je ona sa svog broja napisala da je primila te novce, da će ih vratiti, sve detalje vezane uz posuđeni novac. Imam također izvještaj iz banke di se vidi da svaki mjesec primam novac sa tekućeg njene mame u visini iznosa rate. Da li ima uopće smisla išta raditi po tom pitanju ili jednostavno se prepustiti sudbini! Hvala !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija