Jump to content

Mara81

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, zahvaljujem na brzom odgovoru. Da pojasnim, kuću su izgradili njegovi roditelji dok još nije bio u braku i ista je poslije njihove smrti pripala njemu. Ona traži pola kuće, pravdajući to time što je u njoj provela više od 25 godina života. Što se tiče savjeta da on ima pravo tražiti sudskim putem naplatu režijskih troškova, lako je to reći. Ona namjerno stvara vrlo visoke mjesečne troškove (struja - 2500,00 plin - 3000,00 kn i slično). To treba platiti, a sudski su postupci dugotrajni. Ja sam pitala za imovinu koju on želi meni darovati, a koja nije predmet spora, nije mi jasno iz vašeg odgovora, temeljem čega bi ona imala pravo to sudski pobijati. Uzgred ta imovina je također nasljedstvo od njegovih pokojnih roditelja, znači nisu je oni zajedno stvorili. S obzirom da prijeti da će i mene uništiti i financijski i materijalno, zanimalo me kako da ja sebe zaštitim, odnosno da li ona, pod uvjetom da se neće moći naplatiti od bivšeg supruga, može tražiti preko suda da se naplati preko mene kao njegove izvanbračne partnerice. Nadam se da je sada malo jasnije. Hvala unaprijed.
  2. Poštovani, bila bih zahvalna ako mi odgovorite na meni dva važna pitanja. Prvo, u kući mog izvanbračnog partnera još uvijek stanuje bivša supruga i ne želi podmirivati visoke režijske troškove, jer kuća nije "njena". U kući živi i jedna kćer sa svojim partnerom koja također ne želi više plaćati sama sve troškove. Druga njegova djeca su protiv toga da je izbaci iz kuće jer je skoro cijeli život proživjela u toj kući nema gdje drugdje ići. Ni on zapravo ne želi nju izbaciti na ulicu, a kako je nemoguć bilo kakav dogovor s njom, on joj je zaprijetio da će dati isključiti plin, struju i vodu, ukoliko neće podmirivati troškove. Inače vodi se sudski spor oko podjele imovine, pa tako i za kuću. Dok se ne donese presuda, kuća i dalje stoji na mog partnera koju je on naslijedio od svojih pokojnih roditelja. Molim vas za savjet da li postoji bilo kakvo rješenje da se ova stvar mirno riješi. Drugo, moj partner da bi zaštitio određenu imovinu (financijsku i nekretnine) od svoje bivše supruge (inače prijeti da će sve rasprodati i novac potrošiti) želi istu prenijeti na mene (onu imovinu koja nije predmet spora). Zanima me da li ona može tražiti naplatu svojih potraživanja preko mene kao sadašnje izvanbračne partnerice, odnosno da se naplati od imovine koju je on prebacio na mene (jer on nema toliko koliko ona traži) i najvažnije, kako da ja zaštitim sebe odnosno sve ono što ja posjedujem i što sam stekla svojim radom, jer prijeti da će i meni sve oduzeti. Hvala na odgovoru.
  3. Hvala što ste se potrudili i tako mi brzo odgovorili. Istina je da ona ne želi se naplatiti od kuće već mu želi uzeti novac. Naime cijelova obitelj je živjela od dividende,jer novac koji je on dobio od roditelja ulagao je dionice tako da nisu imali potrebe raditi jer bilo dovoljno za cijelu obitelj. Kada je ona podigla tužbu, on je u odgovoru na tužbu podigao protutužbu jer je i ona bila imaoc veće količine dionica. Iz izvještaja od SKDD-a vidjeli smo da je sve prodala, ispraznila račune i sakrila novac, pa je i on učinio isto. Jer ako bi zadržao dionice, s obzirom na njezina potraživanja, sud mu je mogao staviti privremenu mjeru i vjerojatno bi na kraju sudskog postupka ostao bez svega. Ponavljam, on nema plaću, neće imati niti mirovinu i da bi živio, on će morati trošiti novac koji je dobio od prodaje dionica. Kako nema šanse da se to riješi mirno (imamo velikih problema s njom jer ima određenih psihičkih problema-ružno zvuči ali je istina), mislimo da ukoliko sud utvrdi da on nema u posjedu nikakve financijske imovine, da će ići u naplatu od kuće. Možda smo u krivu, ali on je rekao da joj ne da više niti jednu lipu, jer je ona već prije podjele novaca i dionica prodala i potrošila poveću količinu novaca, a osim toga sebi je ostavio najmanje, a sve samo da se nju zadovolji. Unaprijed hvala.
  4. Molim pomoć. Moj budući suprug nakon raskida svoje izvanbračne zajednice, na nagovor odrasle djece i uz prešutni pristanak bivše supruge (tako su tvrdila djeca), svima na jednake dijelove podijelio je financijsku imovinu (dionice, gotovina). Kako nije napravljen bilo kakav ugovor, nakon što je sve podijeljeno, bivša je podigla tužbu kojom traži od svega polovicu. On, nakon podjele nema više "polovicu", a djeca kažu da neće vratiti dobiveno, kako bi se mogli eventualno njih dvoje podijeliti. U tijeku je sudski spor i on je svjestan da ona ima pravo na polovicu imovine. Moj partner u vlasništvu ima kuću i kuću za odmor na moru - sve je nasljedstvo od njegovih roditelja na koje ona nema pravo. S obzirom na izrazito loš odnos koji ima s bivšom, a kako gotovine nema, on je spreman njoj prepustiti kuću, odnosno da se po završetku procesa ona naplati od kuće, a kuću za odmor želi darovati meni kao svojoj supruzi, kako bi istu zaštitio od nje. Zanima nas da li jednom kada sudski proces završi, ona može sudski od mene zatjevati naplatu svojih potraživanja, bilo da mi sudskim putem zaplijeni račune u banci, traži ovrhu mojih nekretnina i slično. Hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija