Jump to content

zokaosijek

Korisnik
  • Broj objava

    22
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

487 pregleda profila
  1. https://www.iusinfo.hr/aktualno/u-sredistu/28923 Cilj spora pune jurisdikcije je, pak, da sud utvrdi, osnuje, modificira ili ukine neku pravnu situaciju, uz ovlast meritornog rješavanja sâme stvari
  2. To je do doktorice njegove. Ona njega šalje po njegovom zahtijevu,zato mora platit. Ona ga mora slati kao njegov doktor pa nece ništa platit. To je sva istina. Neka zahtijeva da ga doktor šalje a ne da on traži.
  3. Budi optimista. Sretno i nadam se pozitivnom ishodu.
  4. Evo ovako: Pošto ti privremeno riješenje ističe sa 5 mjesecom još češ dobiti u 6 mjesecu invalidninu za 5 mjesec i onda poslije ništa dok te opet ne izvještače. Što se tice dopunskog ,ministarstvo svake godine u 2 mjesecu pravi obracun. Znači do 2 mjeseca iduce godine ne moras placat dopunsko. Ako te ne izvještace do drugog mjeseca onda odi u zdravstveno i počni uplacivati dok ne dobiješ riješenje. Informacije su to iz ministarstva branitelja jer ima nas koji zovemo tamo i pitamo. Lijep pozdrav!
  5. Koliko ja znam da prvostupanjske i pregledi trenutno ne rade. https://branitelji.gov.hr/vijesti/obavijest-hrvatskim-braniteljima-oboljelim-od-ptsp-a-i-drugih-psihickih-poremecaja-o-privremenoj-organizaciji-rada-regionalnih-i-nacionalnog-centra-za-psihotraumu/3638
  6. U riješenju ti mora pisati razlog odbijanaj. Na taj razlog se žališ ako imaš osnove.
  7. Jedno pitanje Poštovani peksa5555, jel ste vi išli po novom zakonu ili starom? Pitam zato što je novi zakon stupio na snagu 17.12.2017 i niste mogli doci vec na 3 -ći izlazak.
  8. Kontinuet liječenja se smatra svakih mjesec ,dva ili najviše tri mjeseca obilaska psihijatra u godini. Godine ili više mjeseci se smatra kao da je bolest dovedena do poboljšanja i tu vam se daje manje od 20%...toliko. Minimum koji donekle donesen je neprekidno 5 i više godina kontinuiranog liječenja.U biti Kompa vam je to lijepo napisao. Sa štovanjem! Moj prijatelj koji se liječi od 2005 a išao je svakih 6 mjeseci na kontrole je odbijen. razlog odbijanja je nema dinamiku liječenja jer svakih 6 mjeseci nije pogoršanje.
  9. Sve jasno poštovani lega ali ključna riječ je ,citiram DO 3 GODINE. A sad zakon je jedno a njihove odluke drugo. Vidjet cemo kad se prvi koji dobije ,javi tu.
  10. Zakon drugačije kaže. U Prilogu 4. LISTA POSTOTKA OŠTEĆENJA ORGANIZMA – LISTA II koji je sastavni dio Uredbe o metodologijama vještačenja (»Narodne novine«, broj 67/17), u GLAVI IX – NEUROZE I PSIHOZE, točka 238. mijenja se i glasi: »238. Psihički poremećaji vezani uz ratnu traumu (posttraumatski stresni poremećaj i trajne promjene osobnosti nakon ratnog PTSP) ako se utvrdi da prije rata nije bolovao od psihičkih poremećaja te ukoliko se tijekom ocjene oštećenja organizma isključe druga traumatska iskustva osim onih zadobivenih za vrijeme sudjelovanja u obrani suvereniteta Republike Hrvatske. Kod odgođenog PTSP, koji se pojavio nakon 6 mjeseci ili kasnije od prestanka sudjelovanja u obrani suvereniteta Republike Hrvatske, visina postotka ocjene oštećenja organizma ovisi o kontinuitetu i primjerenosti liječenja uz protokol sukladan medicinskoj znanosti: a) lakog stupnja manje od 20% b) srednjeg stupnja 20 do 30% c) teškog stupnja 30 do 40% d) teškog stupnja s komorbiditetom (psihički i psihosomatski) 30 do 40% privremeno do 3 godine, a nakon toga trajno za točke b), c) i d)«. U GLAVI XV – RAZNE DRUGE OZLJEDE I BOLESTI dodaje se točka 317. koja glasi: »317. Psorijaza: a) lakog stupnja 20% b) srednjeg stupnja 50% c) teškog stupnja 80%.«. Članak 21. Prilog 6. OBRASCI NALAZA I MIŠLJENJA koji je sastavni dio Uredbe o metodologijama vještačenja (»Narodne novine«, broj 67/17) zamjenjuje se novim Prilogom 6. OBRASCI NALAZA I MIŠLJENJA koji je sastavni dio ove Uredbe. Članak 22. Ova Uredba stupa na snagu osmoga dana od dana objave u »Narodnim novinama«. Klasa: 022-03/18-03/13 Urbroj: 50301-25/18-18-6 Zagreb, 14. lipnja 2018. Predsjednik mr. sc. Andrej Plenković, v. r.
  11. F10.1 Mentalni poremećaji i poremećaji ponašanja uzrokovani upotrebom alkohola - akutno trovanje, štetna uporaba Ta šifra ce ti pravit probleme. Želim ti puno srece sa žalbom. Vidi sa svojim referentom da zajedno sastavite žalbu u uredu državne uprave. SRETNO
  12. Mihanovićeva. A neki čekaju 4 mjeseca,neki dva a danas saznao da jedan naš čeka vec 7-mi mjesec.....Tako da nikad se ne zna.
  13. Članak 20. U Prilogu 4. LISTA POSTOTKA OŠTEĆENJA ORGANIZMA – LISTA II koji je sastavni dio Uredbe o metodologijama vještačenja (»Narodne novine«, broj 67/17), u GLAVI IX – NEUROZE I PSIHOZE, točka 238. mijenja se i glasi: »238. Psihički poremećaji vezani uz ratnu traumu (posttraumatski stresni poremećaj i trajne promjene osobnosti nakon ratnog PTSP) ako se utvrdi da prije rata nije bolovao od psihičkih poremećaja te ukoliko se tijekom ocjene oštećenja organizma isključe druga traumatska iskustva osim onih zadobivenih za vrijeme sudjelovanja u obrani suvereniteta Republike Hrvatske. Kod odgođenog PTSP, koji se pojavio nakon 6 mjeseci ili kasnije od prestanka sudjelovanja u obrani suvereniteta Republike Hrvatske, visina postotka ocjene oštećenja organizma ovisi o kontinuitetu i primjerenosti liječenja uz protokol sukladan medicinskoj znanosti: a) lakog stupnja manje od 20% b) srednjeg stupnja 20 do 30% c) teškog stupnja 30 do 40% d) teškog stupnja s komorbiditetom (psihički i psihosomatski) 30 do 40% privremeno do 3 godine, a nakon toga trajno za točke b), c) i d)«. U GLAVI XV – RAZNE DRUGE OZLJEDE I BOLESTI dodaje se točka 317. koja glasi: »317. Psorijaza: a) lakog stupnja 20% b) srednjeg stupnja 50% c) teškog stupnja 80%.«. Članak 21. Prilog 6. OBRASCI NALAZA I MIŠLJENJA koji je sastavni dio Uredbe o metodologijama vještačenja (»Narodne novine«, broj 67/17) zamjenjuje se novim Prilogom 6. OBRASCI NALAZA I MIŠLJENJA koji je sastavni dio ove Uredbe. Članak 22. Ova Uredba stupa na snagu osmoga dana od dana objave u »Narodnim novinama«. Klasa: 022-03/18-03/13 Urbroj: 50301-25/18-18-6 Zagreb, 14. lipnja 2018. Predsjednik mr. sc. Andrej Plenković, v. r.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija